Johnny Depp İngiltere'deki İftira Davasını Kaybederken ABD'de Amber Heard'e Açtığını Nasıl Kazandı?

Johnny Depp ve Amber Heard davası son dönemde sadece ABD'de değil Türkiye'de de gündem olan olaylardan bir tanesiydi.

Önce boşanma davası ardından tazminat davası derken uzun bir süre Depp ve Heard çiftini konuştuk.

Dava sürecinde yaşanan her şeyi de size uzun uzun anlatmıştık zaten...

Yatağa Yapılan Tuvaletten, Üçlü İlişkiye: Amber Heard ve Johnny Depp Davasında Bugüne Kadar Neler Oldu?

Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günlerde Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard'e açtığı karalama davası sonuçlandı ve Depp davayı kazandı.

Dava sonucunda ise Amber Heard Depp'e 15 milyon dolar ödeyecek.

Detayları için bu içeriğimizi okuyabilirsiniz;

Tüm Dünyada Sansasyon Yaratan Johnny Depp ve Amber Heard Davasında Jüri Kararını Açıkladı!

Davanın sonuçlanması ile birlikte herkesin kafasını karıştıran bazı detaylar vardı tabii. Bunlardan bir tanesi ise Johnny Depp'in İngiltere'de The Sun gazetesine açtığı iftira davasını kaybederken, ABD'de açtığını nasıl kazandığıydı.

Johnny Depp bu davayı açarken ortada fiziksel şiddet iddiaları olduğu için kazanma şansının çok ama çok düşük olduğu söyleniyordu.

Fakat ABD'deki davada jüri Amber Heard'ün ifadelerine inanmadığı için Depp'i haklı buldu.

BBC'ye konuşan uluslararası medya hukukçusu Mark Stephens normalde ABD ve İngiltere'deki mahkemelerde aynı kararın çıktığını, böyle farklı karar çıkan davaların oldukça nadir olduğunu dile getirdi.

Stephens, Depp'in avukatlarının Amber Heard'ü yalan söylemekle suçlayarak, 'inkar et, saldır, mağdurla saldırganın rollerini değiştir' stratejisi uyguladığını belirtiyor.

Bu strateji ne diye soracak olursanız hemen açıklayalım, suçlanan kişi yerine suçlayanı odağa çekip, inanılabilir biri olup olmadığı sorgulanıyor. Amber Heard'ün yaşadığı ise tam olarak bu.

Guardian'da gazeteci olan Hadley Freeman ise her iki davayı da takip etmiş ve buradaki farkın duruşmanın televizyonda yayınlanması olduğunu belirtiyor.

Duruşmada verilen her ifadenin milyonlarca kişi tarafından izlendiğini ve Depp'in hayranlarının sosyal medyada yaptığı paylaşımların da etkilediğini dile getiriyor.

Freeman'a göre jürinin sosyal medyaya bakmaması gerekirken, telefonlarına el konulmaması ve dış dünya ile bağlantılarının kesilmemesi de etkilenmiş olma ihtimallerini doğuruyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Johnny Depp'in Açtığı Tazminat Davasını Kaybeden Amber Heard'ten Konu ile İlgili İlk Açıklama Geldi!
Amber Heard'e Açtığı Tazminat Davasını Alnının Teriyle Kazanan Johnny Depp'ten İlk Açıklama Geldi!

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
03.06.2022

Bunların ikisi de anormal tipler zaten. Sadece kadın daha deli. Prenses gibi kız yatağa sıçmış ya . Bunu atlatamıyorum . Ve bu adam kaç yıldır ünlü ve kaç yıldır en az kendisi kadar ünlü insanlarla ilişki yaşadı. Hiç böyle bir haberi çıkmadı. Hatta ilk şiddet haberi çıktığında eski sevgilileri onu savundular. Kaldı ki kadının söylediği yalanlar bir bir ortaya çıktı. Siz de bir tane adamın konuşmasını çevirip, sanki yanlış karar verilmiş gibi içerik yapmışsınız olmamış

03.06.2022

Kadının yalanları ortaya çıktı...bağış yapacağım dediği paraya konmuş vs Tabii ki Depp melek değil ama Jüri gerizekalı değilse kadının yalan söylediğini sosyal medyaya kalmadan da anlamışlardır.

03.06.2022

Sürekli Depp - Heard davasının sonucunu karalayacak haberler görüyorum. Bir tanesinde eğer Amber Heard kaybederse şiddet gören kadınların adalete başvurmaktan çekinebilecekleri yazılıyordu, şimdi de bu. Ya hayatları afedersin s*kilen erkekler ? Utanmadan algı yapıyor birileri sürekli ve şu hayatta manipülatif her türlü hareketten tiksinmeye başladım ben.

TÜM YORUMLARI OKU (15)