Joffrey Getir Götürünü Yapar: Westeros’un Açık Ara En Sövülesi Karakteri Sir Criston Cole

2022'nin en iddialı dizilerinden biri olan House of the Dragon, kurgusuyla, sinematografisiyle ve özellikle de cuk oturan oyuncu seçimleriyle daha şimdiden hayran kaldığımız yapımlardan biri.

Her karakterin bambaşka bir dünyasının olduğu dizide öyle biri var ki sempati duymak asla mümkün değil: Fabien Frankel tarafından canlandırılan Sir Christian Cole...

Reddedilmenin hazımsızlığını öfke patlamalarıyla, ahlak bekçiliğiyle çevresine yansıtan ve muhafazakar takılıp arka tarafta her türlü iki yüzsüzlüğü yapan Christian Cole, neden sevilmiyor gelin hep birlikte bakalım.

House of the Dragon, 2022'nin en iddialı dizilerinden biri.

En az 4 sezon daha devam etmesi planlanan diziyi, ilerleyen yıllarda daha çok konuşacağız gibi duruyor.

Kurgusuyla, sinematografisiyle ve özellikle de cuk oturan oyuncu seçimleriyle hayran kaldığımız dizide her karakter bambaşka bir dünya hakkaten.

Her karakterin ayrı ayrı sevildiği dizide kötü karakterlere bile sempati duyar olduk. Mesela Daemon Targaryen... 😎

Ama House of the Dragon'da öyle bir karakter var ki sempati duymak asla mümkün değil. Fabien Frankel tarafından canlandırılan Sir Criston Cole...

Karakter gelişimi açısından dizinin en kritik adamlarından biri olan Cole, 1. sezon itibarıyla House of the Dragon'un en itici karakterinden biri.

Geldi yine tipini si...

Dizide ilk olarak Rhaenyra'nın muhafızı olarak karşılaştığımız Cole, Prenses ile yakınlıklamıştı. Daha sonra bir birliktelik yaşayan ikilinin arasındaki ilişki çok da uzun sürmemişti tabii.

İşte her şey bu ilişkiden sonra karışmaya başladı aslında. Rheanerya tarafından reddedilen Cole, tam bir aşağılık kompleksi yaşamaya başladı.

Cole'un, bir anlık öfke patlamasıyla Joffrey Lonmouth'u öldürmesi,

Rheanerya ile aralarındaki ilişkiyi sorgusuz sualsiz Alicent'a anlatması, onun Kızıl Kale'de yeni yeni baş gösteren Siyahlar ve Yeşiller ayrımındaki duruşunu belli eden bir tutumdu.

Tahtın tek gerçek sahibinin Rhaenyra olduğunu bile bile bir de...

Sir Criston Cole'un, saç baş yoldurtan anlamsız davranışları dizinin başlarında bu karakter hakkında bize baya bir fikir vermişti aslında. Ya Allasen bi' durup dinlesene be adam...

Westeros'un en güçlü kadınıyla bir ilişki yaşadıktan sonra reddedilen Cole'un yaşadığı aşağılık kompleksi dizinin ilerleyen bölümlerinde de devam etti tabii ki.

Alicent ve Rhaenyra'nın çocuklarını sürekli birbirlerine karşı kışkırtmaya çalışması,

Rhaenyra'nın ile yasak aşk yaşayan Harwin Strong'u gördükçe kıskançlık krizine girip adama sataşması,

Küçük Konsey'de Prenses Rhaenyra'yı savunan Lord Beesbury'nin öldürmesi hep içten içe yaşadığı hazımsızlığın dışa vurumuydu.

House of the Dragon'un ilerleyen bölümlerinde ise Cole'a karşı olan nefretimiz ikiye katlandı resmen.

Ne eksik ne fazla...

Son bölümde; merhameti temsil eden Anne ve kadınlar hakkındaki bir sözden örnek veren Cole'un aslında ne kadar iki yüzlü olduğunu gördük.

Alicent'ın yani Yeşiller'in tarafına geçtiğinden beri daha muhafazakar bir tutum sergilemeye başlayan Cole'un dilinden Yedi inancının öğretileri düşmez oldu.

Zira çok değil birkaç bölüm önce hazımsızlığı yüzünden Rhaenyra'ya küfür ediyordu.

Hatta hatırlarsanız bu küfrü sonrasında Alicent bile 'O ağzınla anneni nasıl öpüyorsun?' der gibi bakmıştı.

Reddedilmenin hazımsızlığını öfke patlamalarıyla, ahlak bekçiliğiyle çevresine yansıtan ve muhafazakar takılıp arka tarafta her türlü iki yüzsüzlüğü yapan Criston Cole'a olan nefretimiz baya bir büyük anlayacağınız.

Yaşadığı aşağılık kompleksiyle ve toksikliğiyle hepimize saç baş yoldurtan Sir Criston Cole'un,

Ölümüne şahit olmak nasip olur mu be? 🥲

🥲

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlginizi çekebilir:

Her Bölüm Hepsine Hayran Kaldığımız House of the Dragon Karakterlerinin Yıllar İçerisindeki Değişimi

👇

House of the Dragon'da Kral Viserys’ın Ölüm Döşeğindeyken Anlattığı Buz ve Ateşin Şarkısı Kehaneti Aslında Ne?

👇

House of the Dragon’un 9. Bölümünden Hepimizi Şaşırtan Gerçekler ve Gözlerden Kaçan Harika Detaylar

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
19.10.2022

karakter analizi bu kadar kötü ve kirli yapılır bu paylaşımdan en basit çıkarılabilecek fikir bu sanırım. Cole kötü ruhlu bir karakter olma yolunda evrildi senaristlerce ama bu bahsedilen yaftalardan hiçbirisi uymuyor adama. Seven adam herşeyi bırakıp mutlu olmak istedi karşılığında "tahta aşık güç kölesi olan" önce amcasına kendi bedenini sunan zavallı kraliçe adayı " başkasıyla evleneyim tahta geçeyim ama bedenim senin olsun gibi ruhsuz pis bir teklifte bulundu tabi ki kabul etmedi adam. Yine de o zavallı kraliçe adayını korumak için onurundan vazgeçerek idamı bile göğüsleyip yanlışlıkla da olsa yaptığı suçu itiraf etti. Kendi hayatını yine tehlikeye atarak sözde kraliçeyle ilişkisi olduğunu sezip tehdit eden bir pisliği öldürdü. Onu affeden başka bir kraliçe adayına bağlılık yemini ederek buna uygun davranmaya devam etti. Bence budur dizideki karakterle alakalı kasıtlı kötüleme analiziniz..

19.10.2022

Siz istiyorsunuz ki sizin favori karakteriniz ensest ilişki yaşasın, sex konusunda herşeye açık olsun, eşini başkalarıyla paylaşsın, güç için her türlü pisliği sahtekarlığı yapsın, herkesi yeri geldiğinde aldatsın, zevk ve haz söz konusu olduğunda herşeyi yapsın ki kabul görsün. Şiddeti bile bu karakterlerde hoş görün, ama onların düşmanları şiddete başvurunca dünyanın en kötü insanı olsun. Ne ara siz bu kadar vahşi kötü ve zavallı ilkel insanlar oldunuz?

19.10.2022

10 yıl geçmesine rağmen reddedilmenin acısını unutamayıp kadının çocuklarına saracak kadar acayip bir karakter. Ciddi bir aşağılık kompleksi var kendisinin. Onur onur diye tutturup haklı varise karşı bir gaspçıyı tahta çıkarabilecek kadar ileri gidiyor bu kompleksi kendisinin.

19.10.2022

Bu herifin ölümünü izlerken çok zevk alıcam orası kesin

TÜM YORUMLARI OKU (13)