Jenerasyonunun En Başarılı İsmi Billie Eilish Hakkında Belki de İlk Kez Duyacağınız 13 Bilgi

2015 yılında yayınladığı Ocean Eyes şarkısıyla kariyeri başlayan ve akabinde hızlı adımlarla büyük bir başarı yakalayan Billie Eilish, bugün hiç kuşkusuz kendi jenerasyonunun en başarılı. Aslen müziği, tarzı ve tavrıyla kendini jenerasyonundan ayırmayı oldukça da başarıyor.

Son dönemin en çok konuşulan ismi Billie Eilish hakkında belki de ilk kez duyacağınız 13 bilgiyi sizler için derledik.

17 yaşındaki genç müzisyen Billie Eilish'in sıra dışı bir ikinci adı var.

Kendisinin tam adı Billie Eilish Pirate Baird O'Connell. Yani ikinci adı Pirate, bizim dilimizde Korsan! Tarzına yakışan bir ikinci isim olmuş doğrusu.

Bilie Eilish kendisine zaman zaman kabuslar yaşatan korku türünün büyük bir tutkunu.

When the Party's Over, All the Good Girl Go to Hell gibi şarkılarının kliplerindeki imgelerden bunu anlamak oldukça mümkün. The Babadook ve Get Out gibi korku türünün önde gelen filmleri en sevdikleri arasında yer alırken bu türde en sevdiği dizi ise American Horror Story imiş.

Korku türünü sevdiğini söylemiştik! O halde bir şarkısının zombilerden ilham aldığını söylemek de yanlış olmaz.

Genç müzisyen verdiği bir röportajda Fingers Crossed şarkısının AMC kanalının en başarılı yapımlarından biri olan The Walking Dead dizisinden ilham aldığını söylüyor.

Billie Eilish'i destekleyen ve müziğine övgü dolu sözler düzen birçok isim var. Onlardan biri Radiohead'in usta ismi Thom Yorke.

Rolling Stone'da yer alan bir derlemede bir tur esnasında Thom Yorke'un Billie Eilish'i kuliste ziyaret ettiği ve kendisine 'Bugünlerde ilgi çekici bir şey yapan tek sanatçının kendisi olduğunu' söylediğine değiniliyor. Yorke, bu sözlerinde haklı değil dersek yalan olur.

Eilish'in büyük ilham aldığı isimlerin başında öncelikli olarak hip-hop sanatçıları geliyor.

Tyler The Creator, Childish Gambino gibi isimlerden oldukça etkilendiğini söyleyen Billie Eilish, Lana Del Rey'i sevdiğini The Beatles ve Green Day'in de kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirtiyor.

En sevdiği ve defalarca yeniden yeniden izlediği dizi ise The Office.

Kendisi için gerçek bir The Office fanı demek mümkünmüş. Öyle ki My Strange Addiction şarkısında bu hayranlığını izleri görülüyor.

Tarzıyla dikkat çeken Billie Eilish ayakkabılara karşı da büyük bir sevgi besliyor. Bilhassa sneakerlara!

Bu sevgiye tanık olmak isteyenleri böyle alalım. 🥰

Kendi jenerasyonuyla en benzeştiği nokta belki de Justin Bieber hayranı olması.

Evet, kendi jenerasyonuyla paralel olacak şekilde Billie Eilish de bir Justin Bieber hayranı. Bu yıl Coachella'da nihayet Justin Bieber ile tanışıp kendisine olan sevgisini dile getirebilen Eilish sonrasında Bieber ile Bad Guy şarkısının remixi için bir araya gelmişti.

Genç sanatçı hiçbir zaman 27 yaşında olmak istemiyor!

Belki bu yaşın ünlü isimlere getirdiği lanetten belki de başka bir şeyden ancak Billie Eilish yine Rolling Stone'a verdiği bir röportajda kendisinin 30'larında halini düşünemediğini hatta 27 yaşında bile olmak istemediğini, bu yaşın çok yaşlı olduğunu söylüyor.

Yolu müzikle kesişen Eilish aslen profesyonel dansçı olmak için eğitim görmüş.

Müzisyen olacağını pek düşünmeyen Billie Eilish, aslen profesyonel dansçı olmak için eğitim görüyor ve yalnızca yer aldığı koreografiler için şarkı yazıyormuş. Ancak yaşadığı bir sakatlığın ardından gelen uzun süre danstan uzak kalmak onu müzikle biraz daha iç içe bir hale getirmiş.

Forbes'un 2018 yılında yayınladığı 30 yaş altındaki ilham veren 30 müzisyen listesinde Camila Cabello, Post Malone gibi isimlerin yanı sıra Billie Eilish de vardı.

Billie Eilish müzik dışında başka girişimlerde de bulunmuyor değil.

2018 yılının Ekim ayında dünyadaki en büyük ve başarılı model ajanslarının başında gelen Next Models ile modellik üzerine bir kontrat imzaladı.

Japon sanatçı Takashi Murakami'yle yaptığı işbirliğinden doğan kendi adına bir koleksiyonu ve oyuncak figürü var.

Billie Eilish'in resmi sitesinden bu koleksiyona yakından bakmak ve satın almak mümkün.

Daha şimdiden kendi jenerasyonunun en seçkin sanatçısı haline gelen Billie Eilish hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlara bekliyoruz. 😉

Popüler İçerikler

Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
AK Partili Hamdi Çamlı'dan Ahmet Hakan'a Sert Sözler: "Elimizde Büyüyen Gevşek"
YORUMLAR
11.11.2019

ben şahsen başarılı buluyorum. buğulu ve hoş bir sesi var, şarkıları da fena değil. 14 yaşındakiler beğenir bilmem ne deseler de 24 yaşında bir metal müzik fanı olarak dinliyorum :).

12.11.2019

Bende daha olgun ya da derin bir dünyası olan biri zannederdim bildiğin ergen

11.11.2019

27 yaşını görmek istemiyorsa intihar etmesin bu kız 26sında :O

TÜM YORUMLARI OKU (7)