Japonya'ya Gittiğinizde Garip Karşılanmamak İçin Öğrenmeniz Gereken Japonlara Özgü Birbirinden İlginç Jestler

Her ülkenin ve kültürün, duygularını, isteklerini ifade ederken kullandığı beden dili farklı. Japon kültürü birçok yönüyle en çok merak uyandıran ülkelerden. Kültürleri gibi kullandıkları jestler de bizim alışık olduğumuzdan farklı ve anlamlandırması zor. Japonya'ya gittiğinizde iletişim kurmanıza yardımcı olacak, Japonların jest ve beden dilinin bir listesini hazırladık. Buyurun...👇

1. Barış işareti fotoğraf çekerken herkesin yaptığı, Japonya'daki en popüler jestlerden biri.

İşaretin nereden ve ne zaman Japonya'ya geldiği kesin olarak bilinmemekle birlikte birkaç teori var. Vikipedi'ye göre Vietnam Savaşı dönemine ve savaş karşıtı eylemcilere dayandığı tahmin ediliyor. Başka bir iddiaya göre Japonlar, 1971'de Konica kamera reklamından sonra fotoğraflarda bu işareti kullanmaya başlamışlar. 1972'de Amerikalı artistik patenci Janet Lynn Japonya'ya geldiğinde, aktivist olduğu için sık sık barış işareti yapmış, Japonlar da bu jesti  benimsemiş. Kim bu akımı başlatmış olursa olsun, Japonya'ya gittiğinizde fotoğraf çekerken sıklıkla denk geleceksiniz.

2. Japonya' da serçe parmağını kaldırmak sevgiliniz olup olmadığının sorulmasın farklı bir yolu.

Hindistan'da kaldırdığınız serçe parmak tuvalete gitmek istediğiniz anlamına geliyor. Japonya'da ise biri bu hareketi yaptığında sevgiliniz veya hoşlandığınız biri olup olmadığını soruyordur.

3. El çırpma hareketi, karşınızdaki kişinin sizin yaklaşmanızı istediği anlamına gelir.

Japonlar, sizinle konuşmak veya size bir şey verebilmek için yaklaşmanızı istedikleri zaman bu hareketi yaparlar. Havaalanındayken bir görevli sizi bu şekilde çağırabilir. O zaman yaklaşmanız gerektiğini anlamalısınız yoksa bagajınızda saklayacak bir şeyiniz olduğunu düşünebilir.

4. Kişi burnuna dokunuyorsa veya işaret ediyorsa bu kendinden bahsettiğini gösterir.

Birisi adını duyduğunda etrafına bakar ve burnuna dokunup 'ben mi?' diye sorar.

5. Japonlar ellerini yüzlerinin önünde sallıyorsa, bu kötü bir koku aldıkları anlamına gelmez. Sadece ilgilenmedikleri bir konu olduğunu gösterir.

Sokakta el ilanıyla onlara yaklaşan birine, ilgilerini çekmeyen bir soru sorulduğunda veya bir şeyi istemediklerinde bu hareketi yaparlar. Japoncada hayır demek çok popüler değil. Bu nedenle biraz dolambaçlı bir yoldan bunu yapıyorlar.

6. Bazen bir Japonla konuşurken, onun başını eğip dişlerini sıktığını görebilirsiniz. Bu hareket kafa karışıklığı yaşadığını veya düşündüğünü gösteriyor.

Onlara zor bir soru sorulduğunda böyle yaptıklarını görebilirsiniz. Yazılı olarak anlatmak zor ancak karşılaştığınızda anlayacaksınız. Yapacağınız şey sakince karşıdakinin cevabını beklemek olmalı.

7. Bu hareket biraz çocukça görünebilir ancak Japonya'da yetişkinlerin de yaptığını göreceksiniz.

Yapılan bu iki parmaklı hareket şeytanın boynuzlarını temsil eder. Japonya'da bu boynuzlar öfkeyi temsil etmek için kullanılır. Birisi bu hareketi yaptığında onun veya bahsettiği kişinin kızgın olduğunu anlayabilirsiniz.

8. Bu hareket, yandan bakınca "tamam" demek gibi görünse de Japonya'da para anlamına gelir.

Bu jest, birine ne kadar para kazandığını, ne kadar parası olduğunu veya bir şeyin ne kadara mal olduğunu sorarken  kullanılıyor. Bir dükkanda alacakları şeyin ücretini sorarken kullanmazlar ancak aile ve arkadaş ortamında para konusunun konuşulmasının kaba olabileceğini düşündüklerinden bu hareketi yaparlar.

9. Kadınlar toplum içinde gülerken ağızlarını kapatır.

Bu durum, daha kadınsı görünmek için veya alışkanlıktan olabilir. Japonya'da zarif ve alçakgönüllü görünmek için bu şekilde gülmek nezaket kuralı haline gelmiş. Eski bir Japon geleneğinde, kadınlar yetişkin veya evli olduklarında dişlerini siyaha boyuyor bundan dolayı da gülerken ağızlarını kapatıyorlardı. Günümüzdeki Japon kadınları da bu gelenekten etkilenmiş olmalı.

10. Kalp işareti yapmak... Japonya'ya özgü bir hareket değil ancak oldukça popüler.

Bu hareket birçok romantik filmde ve kliplerde yapıldı. Özellikle Japonya'daki hizmetçi kıyafeti giymiş çalışanların olduğu kafelerde popüler hale geldi. Bu tarz kıyafet giymiş kadınlar kafeye gelen genellikle orta yaşlı erkeklere şarkı söyleyip, kalp işareti yapıyorlar.

11. Önünüzde iki elinizi birleştirip durmak birçok ülkede olduğu gibi Japonya'da da dua etmek anlamına gelir.

Japon halkının, tapınak ziyaretlerinde sağlık, zenginlik ve mutluluk için dua ederken bu hareketi yaptığını göreceksiniz. Bunun dışında üzgün olduklarında ve affedilmek istediklerinde de yaparlar. Randevusuna geç gelen birinin sıklıkla yaptığını görürsünüz. Ayrıca biri sizi mutlu edecek özel bir şey yaptığında da memnuniyetinizi bu şekilde gösterebilirsiniz.

12. Banzai hareketi Japonlar için başarı ve mutluluğu ifade etmenin en neşeli yolu.

Japonlar, mezuniyet törenlerinde veya projeyi başarılı bir şekilde bitirdiklerinde, içki partisi verirler ve bu hareketi yaparak kutlarlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Koca Bir Ömür Seks Köleliği Yapmaya Zorlanarak Geçirilmiş: 96 Yaşındaki Kadının Yaşam Öyküsü İçinizi Acıtacak
Bir İmparatorluğu ve Zamanının En Güçlü İki Erkeğinin Kalbini Yöneten Kleopatra'dan Öğreneceğimiz Dersler
Uzmanlara Göre Okuduğunuz Her Şeyi Hatırlamanın Bilimsel Olarak Kanıtlanmış 8 Yolu

Popüler İçerikler

Yönetmen İlker Canikligil'in "Kaçak Film" Çıkışına Röportaj Adam'dan Aşırı Haklı Tepki
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
YORUMLAR
15.07.2022

Bugünde gidemeyeceğimiz bir ülkenin jestlerini öğrendik çok şükür..

15.07.2022

uff hepsi sacma. sacma sapan hareket yapcaklarina niye direk söylemiyorlarmis ? inandirici gelmedi

15.07.2022

Bizde de bir sürü el hareketi var. Çok güzel olmuş bir yemeği belirtirken tüm parmakları birleştirip yukarı aşağo sallayıp "hmmm hmm" deniliyor. hiç bir el hareketi yapmadan sadece söylenebilir de. Kendi yaptığımız şeyleri düşünmeden başka kültürlere laf etmeye ne gerek var. Biz kimiz ki farkı kültürlerin adetlerini yargılıyoruz, saçma buluyoruz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ