Japonya’nın ‘Twitter Katili’ Lakaplı Mahkumu Shiraishi Takahiro İdam Edildi

Japonya’da sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği dokuz kişiyi vahşice öldürmekten suçlu bulunan ‘Twitter katili’ lakaplı Shiraishi Takahiro isimli mahkumun idam cezası infaz edildi. Japonya’da en son bir mahkum idam edildiğinde tarih Temmuz 2022’ydi. Tokyo’nun Akibahara bölgesinde 2008 yılında bıçaklı saldırılar düzenleyen bir adam idam edilmişti. ‘Twitter katili’ lakaplı Takahiro Shiraishi’nin idamı Japonya’da 3 yıl sonra ilk idam oldu.

Japonya'da sosyal medyadan tanıştığı 9 kişiyi öldüren, "Twitter katili" olarak bilinen Shiraishi Takahiro'nun idam edildiği bildirildi.

Shiraishi Takahiro, eski adı 'Twitter' olan sosyal medya platformu X üzerinden tanıştığı 9 kişiyi vahşice öldürdüğü için 'Twitter katili' olarak biliniyor. Dairesinde 8 kadın ve bir erkeğe ait cesetlerin soğutucuda bulunmasının ardından 2017'de tutuklanan Shiraishi, 2020'de idam cezasına çarptırıldı.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, Shiraishi’nin intihara meyilli kişilerle sosyal medyadan iletişime geçerek bu konuda yardımcı olmayı teklif ettiğini, ardından evine çağırdığı kurbanları öldürdüğünü belirtti.

Tokyo Gözaltı Merkezi'nde idam edilen Shiraishi’nin infazı tamamlanana kadar kamuoyundan gizli tutuldu.

Bu infaz, Japonya'da Temmuz 2022'den beri uygulanan ilk idam oldu. G7 ülkeleri arasında sadece Japonya ve ABD'de idam cezası uygulanıyor.

Damat Adayı Gözaltına Alındı: Sosyal Medyada Gündem Olan Kız İstemeye Polis Müdahalesi
Moda Dünyasının En İkonik İsimlerinden, Vogue Amerika’yı Yöneten Anna Wintour 37 Yıl Sonra İstifa Ediyor
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

En Düşük Emekli Maaşı İçin SGK Uzmanından Çok Konuşulacak Tahmin
Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
YORUMLAR
27.06.2025

belirli suçlara idam gelmesi şart Türkiye yede

27.06.2025

Türkiye'de kötüye kullanılmayacağından emin olsam bizim de yürürlüğe koymamız gerektiğini savunacağım ceza şekli. Fakat biliyorum ki kesinlikle cadı avı aracı olacaktır.

27.06.2025

Böyle sucu ağır ve kesinleşmis kisilete yasam hakkı tanınmaması lazım zaten. Direkt infaz edilmedi verdiğimiz paralarla yiyip icmeleri ceza olmuyor bu kisilere

TÜM YORUMLARI OKU (18)