Japonya'daki Okulların 'Kadınların Ensesi Erkekleri Tahrik Edebilir' Düşüncesiyle Uyguladığı Atkuyruğu Yasağı

Vice'ın haberine göre Japonya'daki okulların bir kısmı kadın öğrencilerin, erkeklerin kendilerinin 'enselerinden tahrik olabilecekleri' gerekçesiyle atkuyruğu yapmalarını yasaklamış. Detaylar aşağıda...👇

Japonya’daki okullar, öğrencilerinin çoraplarının uzunluğundan iç çamaşırlarının rengine kadar ne giyip giyemeyeceğine dair katı kurallarıyla ünlü biliyorsunuz ki.

Evet doğru duydunuz. Japonya’daki bazı okullar öğrencilerinin iç çamaşırlarının rengine bile karışıyor.

Bu kurala göre öğrencilerin düz renkte ve tercihen beyaz iç çamaşırları giymesi gerekiyor.

Ayrıca bazı okullar da tek tip bir görünüm için öğrencilerinden saçlarını siyaha boyatmalarını talep ediyor.

Hatta bazı okullar eğer öğrencinin saç rengi doğal olarak siyah değilse öğrenciden bunu kanıtlamasını istiyor.

Etek uzunluğu, çorap rengi ve kaş rengi de bu yasaklardan birer tanesi. Aslında bu kuralların temeli de 1870’li yıllara dayanıyor.

1970 ve 80’li yıllarda ise bu kurallar okullarda yaşanan zorbalık ve şiddet olaylarını azaltmak için daha da kısıtlayıcı bir hale gelmiş.

Temel düşünce ise öğrencilerin tek tip olması ve dikkatlerinin dağılmaması.

Ancak bugün öyle bir kuraldan bahsedeceğiz ki; bu kural sizlere yalnızca saçma gelmeyecek. Çünkü arkasında yatan neden epey rahatsız edici…

Eski bir ortaokul öğretmeni olan Motoki Sugiyama, okuldaki yöneticilerinin kendisine; kadın öğrencilerin atkuyruğu yapmamaları gerektiğini çünkü…

Öğrencilerin enselerinin açık olmasının erkek öğrencileri ‘cinsel olarak heyecanlandırabileceğini’ söylediklerini ifade ediyor!

“Beyaz iç çamaşırı giyilmesinin arkasında yatan neden neyse, bu kuralın arkasında yatan neden de o. Erkek öğrencilerin kadın öğrencilere bakmasından endişe duyuyorlar.”

“Bu kurallara her zaman tepki gösterdim ancak o kadar az eleştirildiler ki bu durum normalleşti. Ve öğrencilerin bunu kabul etmekten başka çaresi kalmadı.”

Henüz ülkede kaç okulun bu yasağı uyguladığına dair bir veri olmasa da Sugiyama 11 yıllık meslek hayatında 5 farklı okulda çalışmış ve bu okulların her birinde de atkuyruğu yasağı varmış.

Kendisi bu cinsiyetçi ve çağ dışı kurallardan rahatsız olduğu için de bu durumu ifşa etmeyi kişisel bir mesele olarak görüyormuş.

Haziran ayından bu yana öğrencilerin ve velilerin bu kurallar nedeniyle tepkisiyle karşılaşan Japonya hükümeti, okul kurallarını gözden geçirmek için okullarla görüşmüş.

Uygulama yavaş yavaş da olsa ortadan kalkıyor.

Ayrıca bu kuralların ardındaki nedenlerin keyfi olduğunun da altı çiziliyor. Örneğin atkuyruğunu yasaklayan bazı okullarda, yine ensenin gözüktüğü kısa küt saçların kullanımı serbest.

Ne diyebiliriz ki? Yorum sizde!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Doğumdan Sonra Uykusuz Kalıp Kendisine Destek Olacağını Bildiği İçin Kocasına 7 Milyon TL'lik Araba Alan Kadın
Dünyadaki En Büyük Kulak Memelerine Sahip Olmak İsteyen Kadını Görünce Uzunca Bir Süre Uzaklara Dalacaksınız!
Türklerin Dünyadaki Diğer Ülkelerle İlgili İnternette En Çok Arattığı Birbirinden İlginç Sorular ve Cevapları
Hamile Kadının Uçağa Binmeden Önce Cinsel Organının İçine Sakladıklarını Görünce 'Yok Artık' Diyeceksiniz!

Popüler İçerikler

Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
14.03.2022

şeriat bize gelmeden japonyqya gitmiş :d

14.03.2022

Japon kültüründe kadınların ensesi vücutta beğenilen bir bölge olarak kabul görür. Bizdeki meme dekoltesi ayarında bir durum bu. Zaten geleneksel Japon kıyafetlerine dikkat ederseniz kadınların ense kısımları anormal derecede aşağı çekilmiş ve saçlar genelde toplanmış oluyor. Kadınlar daha güzel görünmek için zarif enselerini göstermeyi tercih ederler. Ha bunu çoluk çocuğa dayatmak örümcek kafalılık o ayrı.

15.03.2022

Bu ne lan. Madem her bir boktan tahrik olacaksınız kesin atın çükünüzü olsun bitsin. Oynaya oynaya bozmuşsunuz demek ki. Bu ne birader biri kadınlara kara çarşaf giydirir diğeri ensesi görünmesin der. Bir kere de çükünüzden başka bir şey düşünün lan.

TÜM YORUMLARI OKU (29)