Japonya'daki İlkokullarda Öğle Yemeği İşte Böyle Yapılıyor

Yönetmenliğini Atsuko Satake Quirk'in yaptığı, Japonya'daki öğrencilerin öğle yemeklerinin nasıl hazırlandığını gösteren bir video yayınlandı.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.02.2016

Dünya'nın en iyi Ülkesidir Japonya(ŞAHSİ FİKRİM)Tabi ki kendi Ülkemi Dünya'nın hiç bir yerine değişmem ama bakıldığı zaman ne Amerika ne Fransa vs... Hiç biri Japonya'nın eline su dökemez.Bir defa herşeyi çok akıllıca yapmışlar yerleşim sisteminden tutun da yaşama biçimlerine kadar.Dünya'nın en kalabalık Ülkelerinden biri olmasına rağmen o kalabalık nüfusun yerleşimini doğaya hiç zarar vermeden ağaçlarını yeşilliklerini yok etmeden yapmışlar ki bu bile benim için en taktir edilesi durumdur.Sokakları tertemiz insana saygılılar hayvanlara saygılılar.Herkes kendisine yaşıyor kimsenin kimseye zararı yok suç oranı en düşük Ülkelerden biridir.Okulları disiplinli her işlerini kendileri yapıyor ve bu onlara ileri ki yıllarında beceri ve düzen alışkanlıkları kazandırıyor.Helal olsun başka ne denilebilir ki?Biz de artık böyle topluma saygılı ve iyi bireyler yetiştirmeyi öğrensek ne güzel olurdu değil mi?İnsan özeniyor :(

12.02.2016

egitim budur. kucuk yastan sorumluluk ve gorev bilinci veriliyor. bizdeki gibi kitabi ezberle, ezberledigini sinavda yaz seklinde degil. egitim dedigin insana bilgi hammalligi degil, hayatta kullanabilcegi yetenekler ozellikler kazandirmali, temel egitimden bahsediyorsak, hepsinden ote karakter ve ahlak kazandirmali.

Pasif Kullanıcı
12.02.2016

İmrenerek izledim. Ya biz kendi çocuklarımıza hazır önüne koyup şımartıyoruz, ya da japonlar çocuklara bu yaşta sorumluluğu öğreterek hayatı öğrenmelerine yardımcı oluyorlar.

12.02.2016

turk insanina dikkatli bakarsaniz insiyatif alip sorumluluk tasiyabilen azdir. bunu yapabilenlerde is dunyasinda hemen yukselir zaten. bu eksikligin nedeni buyuk oranda bu yetistirme tarzindan bence. cocuga hic kendi kararini alacagi alan vermiyoruz, bir isin yada projenin sorumlulugunu verip, takip ettirmiyoruz. herseyi velileri yada ogretmenleri, basindakiler dusunuyor cocuk sadece bir sey soylendiginde yapiyor, bir sey soylenmezse sorun kusur gozunun icine bile girse parmagini kipirdatip mudahale etmez.

TÜM YORUMLARI OKU (35)