Japonya'ya gidip de sokakta yürürken kilolu birine rastlamak gerçekten zor. Hatta çoğu kişi bu durumun sadece genetikle açıklanabileceğini sanıyor. Ama işin aslı hiç de öyle değil. Japonlar, yeme içme alışkanlıklarından günlük hareketliliklerine kadar birçok konuda oldukça disiplinli. Hal böyle olunca da obeziteye neredeyse yer kalmıyor. Gelin sebeplerini iyice irdeleyelim.
Japonlar ölçülü insanlardır ve üşengeç değiller. Ayrıca paketli gıdalar veya atıştırmalıkları bile sağlıklı sayılır. Bizdeki gibi fruktoz şurubu, trans yağ ve gdo fışkırmıyor, denetlemeler sert.
Çünkü fakirler. Az gelişmiş ülkenin insanı da az gelişir. Bak bizim ülkeye! At toynağından bufalo dalağına kadar herşeyi yediriyorlar. Proten, demir, folik ne ararsan full+full bizdeeeee
Sağlıklı besleniyorlar en önemlisi. Askıdan ekmek yiye yiye hamur kafa olduk.