Balık, sebze, soya ürünleri, fermente gıdalar ve yeşil çay temel besinleri oluşturuyor. Kırmızı et tüketimi düşük, balık ve deniz ürünleri ise protein kaynağı olarak tercih ediliyor. Bu sayede hem obezite oranları düşük kalıyor hem de kalp-damar hastalıkları azalıyor.
Ortalama günlük kalori alımı 2700 civarında, bu da Batı ülkelerinden yaklaşık 1000 kalori daha az. Şeker tüketimi de daha sınırlı. Avrupa ve ABD’de günlük 70-100 gram arasında şeker tüketilirken, Japonya’da bu rakam ortalama 50 gram.
Yeşil çay tüketimi de epey yaygın, antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı koruyucu özellik gösteriyor. Ayrıca miso, natto ve turşu gibi fermente gıdalar bağırsak sağlığını destekliyor.
japonya da ben de yasasim ne 10p u 200 u deviririm. sabah kalkiyorum sinir stres, aksam yatiyorum sinir stres. bu toolumda yasayinda gorursunuz 60 i 70 mi..
oysa domuz eti de yiyorlar, içki de içiyorlar. olayın onlarla alakası olmadığını bir anlasa millet. biz 300'ü de deviririz