Birbirinden Sevimli 6 Hayvan Cinsine Ev Sahipliği Yapan Japon Hokkaido Adası

Hokkaido, Japonyanın kuzey ucunda yer alır ve dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan sevimli mi sevimli küçük hayvancıklara ev sahipliği yapar.  Özellikle 7 tanesi var ki... Onlara kesinlikle aşık olacaksınız! 

Bazıları aslında yaygın olan türlerin birer uzantısı olsa da eşi benzeri olmayan ve başka türlere benzemeyen yerlileri de var. Ancak tamamı çok tatlı hayvanlar! Fotoğraf sanatçısı Pop Shiretoko  Twitter üzerinden paylaştığı şu güzelliklere bir bakın!

Ezo momonga

Şirin mi şirin ezo momonga Hokkaido adasına özgü bir tür uçan sincaptır.  Kocaman siyah gözleri ve minik avuçları o kadar tatlı ki çeşitli mecralarda maskot oldu bile. Ezo momonga bir avuca sığıyor ve evet UÇUYOR!

Ezo Nagi Usagi

Hokkaido ağlayan tavşanı, veya ezo nagi usagi, Kuzey pikaların bir akrabasıdır. Bu süpersonik şirin hayvan Kuzey Japonya ve Kuzey Asyada yaşar. Herkesin favori Pokemonu Pikaçuya ilham verdiği söyleniyor.

Lizuna

Lizuna, Sibirya, Kuzey İskandinavya veya Hokkaido gibi kuzey iklimleri tercih eden sansar ailesinden bir türdür. Kendi türlerinin aksine Lizuna, kış koşullarında kamufle olmak için tamamen beyazdır. Şu sevimliliğe bakın!

Shima Enega

Shima-Enaga  ise uzun kuyruklu ve yine sadece Hokkaido'da yaşayan bir baştankara kuşudur. Kuzey Japonyadaki hemşehri baştankara kuşlarının aksine bunun kahverengi 'kaşları ' yoktur ve yüzü tamamen beyazdır.

Ezo fukuro

Öteki seviimli hayvanların yanı sıra Hokkaido adasının soğuğuna dayanan diğer bir sevimli hayvan ise Ezo Fukuro'dur. Adanın yerli baykuş ailesindendir.

Hokkaido Kızıl Tilkisi

Hokkaido kızıl tilkisi bildiğimiz kızıl tilki familyasının türündendir ama buradaki tilkilerin ekstra güzelliği ev hayvanları gibi yumuş yumuş olabilmesi.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!