Japonya’da Hızla Yayılan Et Yiyen Bakteri Tehlikesi: 48 Saat İçinde Öldürüyor

Japonya’da yayılan et yiyen bakteri hastalığı uzmanları endişelendirdi. 48 saat içinde ölüme yol açan et yiyen bakteri, dışkı yoluyla veya deride oluşan yaralardan bulaşabiliyor.

Japonya’da et yiyen bakteri hastalığına yakalananların sayısı 2 Haziran itibariyle 977’ye ulaştı. Geçen yıl bu sayı tüm yıl boyunca 941’di.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; A Grubu Streptokok (Strep A) bakterisinin yol açtığı streptokok toksik şok sendromu ateş, titreme, kas ağrıları ve mide bulantısı semptomlarını gösteriyor.

Kaynak

Uzmanlar, et yiyen bakteri kaynaklı ölümlerin ilk 48 içinde gerçekleştiğini ifade etti.

Doktorlar hastalığa yakalanmamak için derideki yara ve enfeksiyonların iyi takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Ayrıca el hijyeni de çok önemli. Bakterinin bağırsaklarda taşınabileceğini ve bunun da dışkı yoluyla ellere bulaşabileceği ifade ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

"Musluk Suyundan Bile Bulaşabilir!" Lens Yüzünden Gözüne Et Yiyen Bakteri Bulaşan Kadının Açıklamaları
Avustralya'da Etini Canlı Canlı Kemiren Bakteri Yüzünden Neredeyse Hayatını Kaybeden Kadın

Popüler İçerikler

Akit Tutuklu Mahir Polat'ın İlaçlarını Bilerek Almadığını İddia Etti
Berhan Şimşek A Haber’e Özgür Özel’i Eleştirince CHP’li Delegenin Tepkisi Canlı Yayına Yansıdı
Tanju Özcan'ın Öcalan'a Ermeni Yorumuna Sinirlenen Ezhel'den "Irkçıya Bir İşlem Yapmayan" CHP'ye Boykot
YORUMLAR
16.06.2024

bakalim başımıza daha neler gelecek be

16.06.2024

Bir bu eksikti

16.06.2024

gerçekten öyle Covid-19 dan sonra başımıza bu Gelmesi 😤

16.06.2024

Bakteriyi nasıl göreceğiz, nasıl önlem alacağız? Onu da söyleseydiniz ya

16.06.2024

moruk ellerini bir doktor gibi yıkarsan sorun çozülür. istisnasıiz bütün bakterileri sabun baz içerikli olduğu için söküp atar.

TÜM YORUMLARI OKU (34)