Japonya'da 3 Yıl Süren Maske Takma Zorunluğunun Kaldırılmasının Ardından Ülke Halkının Aldığı Eğitim Gündemde

Merhabalar. Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs pandemisinin sona erdiğini açıklamıştı. Gerçi biz halk olarak çok uzun zamandır böyle bir pandemi yokmuş gibi yaşıyoruz ama dünyanın bazı ülkeleri var ki bu korona sürecinden yeni yeni çıkıyor. Bunlardan biri de Japonya. Japon halkı, üç yıl süren maske takma zorunluluğunun kaldırılmasının ardından bakalım neler yaşıyor, hep birlikte görelim.

Dünya ülkeleri 2020 yılından beri koronavirüsle mücadele ederken çok farklı politikalar izledi. Örneğin biz ara ara eve kapanma dönemleri yaşadık ve bazen de maske takma zorunluluğumuz vardı.

Ama biliyorsunuz ki şimdi böyle bir zorunluluk yok. Hatta maske takanlara bile garip bir gözle bakılıyor.

Ancak aynı şey Japon halkı için geçerli değil. Japonya, 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sırasında en sıkı önlemleri alan ülkelerden biriydi.

Ülkede üç yıllık bir maske yasağının ardından geçmişteki günlerde bu zorunluluk kaldırıldı ancak Japon halkı bu sefer başka bir sorunla karşı karşıya.

Mart ayında ilk kez maske yasağını hafifleten ülke, takıp takmamaya karar vermenin kişilere kaldığını söyledi. Fakat maskelerini çıkartan Japonların gülmeyi unuttukları ortaya çıktı.

Öyle ki pek çok Japon, maskenin olmadığı bir ortamda nasıl gülümseneceğine dair atölye ve seminerlere katılıyor.

Japon Times’ın haberine göre Tokyo'daki bir yaşlı bakım merkezi, yaşlıların tekrar gülümsemeyi öğrenmelerine yardımcı olmak için atölye çalışmalarına başladı.

Çalışmalara katılanlardan biri olan 79 yaşındaki Akiko Takizawa, "Bir gülümsemenin ne kadar önemli olabileceğini hatırladım." dedi.

Pandemi yüzünden sosyal hayatta kimseyi görememekten şikayetçi olan Japonlar, maske yasağının kaldırılmasının ardından İngilizcede “Smile School” yani “Egaoiku” anlamına gelen seminerlere yoğun ilgi gösteriyor. Eğitimlere olan ilginin neredeyse 4.5 kat arttığı söyleniyor.

Egaoiku'nun kurucusu Keiko Kawano, böyle bir eğitimi neden verdiklerini şu sözlerle açıklıyor: “Gülümsediğinizi veya mutlu olduğunuzu düşünseniz bile, bir ifadeniz yoksa bu asla seyirciye ulaşmaz.”

Gülümseme eğitimleri veren Kawano bugüne kadar en az dört bin kişiye gülümsemeyi öğrettiğini dile getiriyor. Aslında halk olarak bizim de gülmeye çok ihtiyacımız var. Ne dersiniz seçimlerden sonra Kawano’yu Türkiye’ye bir çağırsak mı?

Bonus: Gülümseme koçu Kawano, Türkiye'ye geldikten 1 hafta sonra böyle olursa şaşırmam.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Japonya'daki İnsanların Uzun Yıllar Yaşama Sebeplerinden Biri Yemeklerle Birlikte Su İçmemeleri Olabilir!
Japonya'daki Okulların 'Kadınların Ensesi Erkekleri Tahrik Edebilir' Düşüncesiyle Uyguladığı Atkuyruğu Yasağı
Japonya'nın Hem Modern Hem de Geleneksel Olduğunu Kanıtlayan 19 Fotoğraf

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
YORUMLAR
17.05.2023

Millette dert yok tasa yok tabi aq hepsi eğitimli

17.05.2023

Oha yeni mi kalkmış o kadar abartmayın mk

17.05.2023

Allahım isyan etmiyorum ama neden japonya değil ya neyse bi sonraki hayatta artık 😇😇

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ