Japonların Yerde Uyumayı Tercih Etmesinin Arkasında Yatan Birbirinden Sağlıklı Nedenler

Japonlar yapıyorsa bir nedeni vardır illa ki.

1. Sırt ağrısını hafifletebilir.

Sert, düz bir yüzeyde uyumak sırtınız için iyidir ve sizi yıllardır var olan ağrılarınızdan kurtarabilir. Yumuşak bir yatakta uyumak insanı rahat hissettirirken, yatağınız zamanla çökmeye başlayarak omurganızın eğilmesine ve sırt ağrılarının oluşmasına neden olabilir. Hatta tıp uzmanları, yatağınız çok yumuşaksa  altına kontrplak yerleştirmenizi bile tavsiye ediyor. Yerde uyumak omurganızı hizada tutacak ve vücudunuzun doğal olmayan bir pozisyona girmesine izin vermeyecektir.

2. Duruşu iyileştirebilir.

Doğru pozisyonda uyumak ve omurgaya uygun desteği sağlamak, gün boyunca sırtı dik tutmayı çok daha kolay hale getirecektir. Yerde yatmak, kötü duruşunuzu düzeltmenize yardımcı olabilir çünkü sırtınız ağrımadığında, kambur durma ihtiyacı hissetmezsiniz.

3. Kan dolaşımını iyileştirebilir.

Yerde uyumak kan akışını artırır, çünkü kilonuz eşit olarak dağılır ve vücudun farklı bölgelerinde daha az baskı oluşmasını sağlar. Doğal bir pozisyonda uyumak, dolaşım bozukluğunun neden olduğu uyuşma ve karıncalanmayı da önleyecektir. Örneğin, yan tarafa dönük ve kıvrılmış bir şekilde uyuyorsanız, kan dolaşıma girer ve daha sonra kalbinize geri akarak kan pıhtılaşması ve varisli damarlar gibi çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

4. Zamanında uyanmaya yardımcı olabilir.

Sabahları yastıklarınızın rahatlığını bırakıp yataktan kalkmakta zorlanıyorsanız, yalnız değilsiniz. Birçok kişi alarm çaldığında uyanmakta zorlanır ve erteleme düğmesine basma eğilimi gösterir. Yerde uyuduğunuzda, tam olarak doğru kalitede uyku alırsınız ve bütün gün orada yatmak isteyecek kadar da rahat olmazsınız.

5. Çok daha uygun fiyatlı.

Yer yatağına geçiş yapmak cüzdanınızı da mutlu edecektir. Ortalama bir insan bir yatağa yaklaşık 1.000TL harcıyor. Yanlış bir yatak seçimi yapmak ve onu değiştirmek size zaman ve enerjiye de mal olabilir. Yerde uyumak, yatağınıza uygun bir karyola almanız zahmetinden de kurtaracağı için, binlerce TL tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

Peki yer yatağında uyumaktan kimler kaçınmalı?

Zemin, üzerinde uyuyabileceğiniz en sert yüzeydir ama yerde uyumanın birçok faydası olmasına rağmen, bazı insanlar için tavsiye edilmez.

  • Alerjik hastaları olanlar: Zemin kir ve tozu topladığı için alerjik reaksiyonlara yatkın kişiler öksürük ve burun akıntısı yaşayabilir.

  • Kemik hastalığı olanlar: Hâlihazırda ciddi bir kemik bozukluğunuz varsa, yerde uyumak eklemlerinize daha fazla baskı uygulayabileceğinden dolayı yarardan çok zarar verebilir.

  • Yaşlı insanlar: Hareketlilik yaşla birlikte azaldığından, yaşlılar yere eğilip yerde yatmayı zor bulabilir.

  • Uykusunda üşüyenler: Geceleri üşüyerek uyanıyorsanız, yerde yatmak sizi daha da üşütebileceğinden dolayı yerde uyumaktan kaçınmak daha iyi olabilir.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Japonya ve Japon Halkı Hakkında Gerekli Gereksiz 25 İlginç Bilgi
Zekasıyla Ünlü Japonya'nın Birbirinden Tuhaf 20 Geleneği
Japonya'nın Bizden Çok Daha Farklı Bir Kültüre Sahip Olduğunu Gözler Önüne Seren Şaşırtan Özellikleri

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
14.03.2021

Yıllarca köyde yerde uyuduk tek bir faydasını görmedik 😒bence japonya saglıklı oldugu için değil, deprem ülkesi olduğu için minimal eşya hatta sıfır eşyalı yaşıyorlar.. Evleri boş derecede gibi... Çünkü çünkü Nekadar cok eşya okadar cok zarar ve yaralanma hatta ölüm diye düşünüyorum... Bşr Filme de görmüştüm evlerin içi boş gibi ve hergün mutlaka deprem oluyordu

japonlar yapınca bir şey yok biz yapınca aauuvv ne aauuvv

14.03.2021

Bende önceden internet çeksin diye yerde yatıyordum sabah yarı yamulmuş yarı normal kalkıyordum bir gece de kapı altından rüzgarı yemişim hastaneye gitmek zorunda kaldım

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ