Japonların Binlerce Yıldır Kullandığı "Ağaç Kilit" Teknikleri

Japonların binlerce yıldır gelenek olarak yaşattıkları ''Ağaç Kilit Tekniği'' ile evler, gemiler, kuleler, tapınaklar, köprüler, işkence aletleri ve sanat eserleri yaratıldı. Her tür amaç için kullanılan aletler yaptılar.

Sanata Dönüşmüş Hali

Bir Başka Japon Ağaç Kilit Tekniği

İnşaat Olarak Kurlumu ve Kullanımı

Popüler İçerikler

Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
Yayladere Dört Gözle Onu Bekliyordu: Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Bingöl'deki Görevine Başlamadı!
Hayatına Son Veren TikTok Fenomeni Kübra Aykut'u İntihara Götüren Detayları Arif Verimli Yorumladı
YORUMLAR
24.12.2016

Bazi milletler gecmislerinden uretken yaraticilar. Kulturel bir durum. Japonya cin hindistan tarihin her devrinde surekli ureten surekli sanatsal mimari bir seyler ortaya koyan toplumlar. Biz bu acidan farkliyiz. Tarih boyunca feth edip, ticaret yollarina hakim olarak, ticaret ve fetih uzerinden zenginlesmisiz. Yuzlerce yil yerlesik medeniyet olan osmanlida bile tum zaanatkarlar ince usta is yapanlar hep gayrimuslimler. Ne zaman teknik bir ihtiyaci olsa osmanli outsource etmis. Bugunki zihniyette farkli degil. Yapip usretelimden ziyade bir sey alio satalim kolayca zengin olalim anlayisi var.

24.12.2016

Ateşli silahlar konusunda da öyleler. Adamlar Portekiz' den iki tane Çakmaklı tüfek alarak başlamışlar işe ama bu tüfekleri kullanmayıp incelemiş kendileri üretmeye başlamışlar. 1550' lerde Japon lorlarının elindeki ateşli silah sayısı çoğu avrupa ülkesinin elindekinden fazla haldeymiş. Gerçekten de üretken bir milletler. Ortadoğu' da maalesef durum tam tersi. İlginç şeyler yapıp videosunu çeken insanlar için yazılan "işsiz" yorumlarından bile belli aslında kafa yapımızın ne kadar farklı olduğu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ