Japon Ev Sahibinin Kiracısına Gönderdiği Uyarı Notu Yaşadığımız Hayatı Bir Kez Daha Sorgulattı

Kiracı olmak ayrı dert ev sahibi olmak ayrı dert. Hele ki ülkemizde kiraların arttığı şu devirde kiracı olmak ayrı bir sorun. Ayrıca Pazar sabahı erken saatlerinde gürültü yapan komşulardan tutun da evinde günlerce tamirat yapan ev sahiplerine birçok problem var günümüzde. Peki bu problemler her ülkede var mı?

Japon bir ev sahibinin kiracısına gönderdiği notu görmelisiniz!👇🏻

Bu devirde ev sahibi olmak da kiracı olmak da ayrı bir sorun. Tabii kiracılığın çok başka dertleri olduğunu inkar edemeyiz.

Özellikle son dönemlerde artan kiralar kiracıları zor durumda bırakıyor. Sadece kiralar değil, içerisinde bulunduğumuz bazı durumlar da hayat kalitemizi düşürmeye devam ediyor.

Örneğin ev sahipleri ve kiracıları arasında yaşanan tartışmalar, komşuların geçim sıkıntısı...

Her geçen gün yeni bir ev sahibi/kiracı olayına şahit oluyoruz desek yeridir. Ev sahiplerinden çektiği yetmeyen kiracılar bazen komşularından da çekiyor tabii.

Peki bu durum bütün ülkelerde aynı mı dersiniz?

Kiracılar ev sahiplerinden ve beraber bir çatıyı paylaşmak zorunda kaldıkları komşularından bu denli şikayetçi midir? Orasını tam olarak bilemeyiz elbette ama Japonya'da kiracı olduğunu bildiren bir kişinin yaptığı paylaşım sosyal medyada gündem oldu.

Japon ev sahibi, kiracısına evinde tamir olduğunu belirten bir yazı göndererek gerekli uyarılarda bulunmuş.👇🏻

Twitter'da '@elifdaily' adlı bir kullanıcının paylaştığı bu not, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu haliyle.

👇🏻

👇🏻

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

👇🏻

👇🏻

👇🏻

👇🏻

👇🏻

👇🏻

👇🏻

👇🏻

İlginizi Çekebilir

Eşinin Bikinili Fotoğraflarından Kolaj Yapıp Paylaşan Bir Kullanıcı Yeni Bir Tartışmayı Alevlendirdi
Giyim Zamlarında Çıplak Vatandaştan Ekonomiyi Düzelten Şimşekle Erkan'a Haftanın Ekonomi Goygoyları
Böyle Kısır mı Olur? Gün Tabaklarının Şahı Kısırı Az Salçalı Yapan Kullanıcıya Gelen Efsane Tepkiler

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
14.08.2023

sizde iyice abarttınız. bugun apartmana yeni kiracı taşınıyor. adam yapacağı sesten dolayı bizlerden özür dilemeye geçen haftadan başladı. Önce apartman whatsapp grubuna geldi orada başladı şimdide kapılara yazı asmış.. bizde de oluyor bunlar, şu an ekonomiden dolayı olan ev sahibi- kiracı gerginliği istisna olan. Yoksa bu tarz konularda bizim halkda iyidir yani.. ya da bilmiyorum belki eskiden iyidi, şimde haberlere bakıyorumda bizim halkın da bayağı çivisi çıkmış halde...

16.08.2023

Benim kaldığım apartman da şuan 7'nci daire tadilatta ve birkez olsun ne yönetimden nede bina sakinlerinden böyle bir uyarı yada bildirim almadım bir seneden fazla oldu her sabah hilti sesiyle uyanıyorum işim gereği eve geç saatler de geliyorum o yüzden geç uyanmam gerekirken sabah erkenden hiltili günaydınla uyanıyorum. Haa bir de yazın bina montalama yapılırken baktım herifin biri yatak odamın 5'nci katta ki penceresin de duruyor uykulu uykulu aklım gitmişti 😂😂😂 bu arada kastettiğim yer başkentin göbeği 🤔🤔

14.08.2023

Japon oyuncu Ayumi Takano vaktiyle Türkiye'de ikamet ederken memleketinde büyük bir deprem olmuştu. Hanım abla ailesini arayıp durumlarını, ihtiyaçlarını sormuş. Deprem sonrası bütün marketler açıkmış. İnsanlar para ödemeden marketlere gidip ihtiyacı olanı alıyorlarmış. Ablamız bunu duyunca "Ne ihtiyacınız varsa alıp eve stoklayın. Yağma yaparlarsa markette yiyecek kalmaz, aç kalırsınız." demiş. " Bizde öyle şey olmaz. Herkes ihtiyacı kadarını alır." demişler.

14.08.2023

5 yıl japonca okudum, öğretmenlerimden biri japondu. İnanılmaz saygılılar, ders bitiminde öğrencilerine arkasını dönüp sınıftan çıkmazdı, geri geri yürüyerek çıkardı. Sesinin yükseldiğini hiç duymadık. Dillerini öğrenmekten daha çok kültürlerini de öğrenebildiğim için ayrıca mutluyum, bu dünyadan değil gibiler 😇

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ