Onedio Logo

Japon Elektronik Devi Üretiminin Bir Bölümünü Türkiye'ye Taşıyor

Kapak Görseli

Japonya'nın Kaga Electronics şirketi, Türkiye'de yeni bir fabrika kurarak baskılı devre kartı üretiminin bir kısmını Çin ve Güneydoğu Asya'dan Türkiye'ye taşıyacak.

Şirket, halihazırda Türkiye'de yalnızca klima parçaları üretiyordu.

Şirket, halihazırda Türkiye'de yalnızca klima parçaları üretiyordu. Görseli

Kurulacak olan yeni fabrikada baskılı devre kartlarının üretimini gerçekleştirilecek ve müşteri isteklerine göre bunların üzerine parça monte edilecek.

Kurulacak olan yeni fabrikada baskılı devre kartlarının üretimini gerçekleştirilecek ve müşteri isteklerine göre bunların üzerine parça monte edilecek. Görseli

Yeni tesisin 2022'de devreye girmesi ve mevcut tesisle birleştirilmesi bekleniyor.

Şirket kaynaklarına göre, söz konusu yatırım milyonlarca doları bulacak ve üretim kapasitesi kademeli olarak artırılacak.

Kaga, daha önce devre kartlarını Asya'da üretiyor ve montajını müşterilere yakın yerlerde gerçekleştiriyordu. Asya'daki deniz taşımacılığı ile tedarik zincirinde yaşanan zorluklar nedeniyle müşteriler şirketten üretim ve montaj işlemlerini tek çatı altında birleştirmesini ve teslim süresinin öngörülebilirliğini artırmasını istemişti.

Kaga'nın Türkiye operasyonlarından elde ettiği satış rakamı yaklaşık 8,7 milyon dolar seviyesinde bulunurken, şirket bunu üç veya dört yıl içinde üç katına çıkarmayı hedefliyor.

Diğer teknoloji haberlerimiz de ilginizi çekebilir:

8 Milyon TL Ceza Kesilen Kripto Para Borsası Binance Türkiye'den İlk Açıklama Geldi
Tesla Tehlikeli Özellikten Vazgeçiyor: Araç Sürerken Oyun Oynanamayacak
Apple, Yeni iPhone Modellerinde SIM Kart'ı Kaldırabilir

Popüler İçerikler

Türkiye'den Pakistan’a 6 Uçak Dolusu Silah Yardımına Yalanlama Geldi
Türkiye'den Pakistan’a 6 Uçak Dolusu Silah Yardımına Yalanlama Geldi
Tesettürlü Bir Tıp Öğrencisinin Paylaşımı Tartışma Yarattı
Tesettürlü Bir Tıp Öğrencisinin Paylaşımı Tartışma Yarattı
Sultan 2. Abdülhamid'in 71 Mirasçısı Belirlendi: Galatasaray Adası ve Kabataş Meydanı'nı İstiyorlar!
Sultan 2. Abdülhamid'in 71 Mirasçısı Belirlendi: Galatasaray Adası ve Kabataş Meydanı'nı İstiyorlar!