James Webb Uzay Teleskobu, Tek Bir Görüntüde 25 Bin Galaksinin Fotoğrafını Yakalayarak Rekor Kırdı!

NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, yaklaşık 10.000 galaksiden gelen ışığı tek bir görüntüyü yakalayarak rekor kırmıştı. Ancak bu rekor James Webb Teleskobu tarafından kırıldı. Araştırmacıların 'Bu, verilerin yalnızca yüzde dördü' dediği görüntüyü birlikte inceleyelim. Detaylara buyurun 👇

James Webb Teleskobu, 20 yıl önce yürütülen derin alan araştırmasının tamamında yakalanandan 15.000 daha fazla galaksinin görüntüsünü yakalayarak rekor kırdı.

Hubble Uzay Teleskobu, Ultra Derin Alan Araştırmasında tek bir görselde yaklaşık 10.000 galaksiden gelen ışığı tek bir görüntüde yakalamıştı. James Webb Uzay Teleskobu, tek bir görüntüde yaklaşık 25.000 galaksi gördü ve Hubble'ın rekorunu geçti.

Araştırmacılar, gelecek yıl keşfedecekleri verilerin yalnızca yüzde dördünü temsil ettiğini söylüyor.

Araştırmaya liderlik eden Teksas Üniversitesi astronomu Caitlin Casey yaptığı açıklamada, 'Bu derin alan çalışması bittiğinde şaşırtıcı derecede büyük ve inanılmaz bir güzellikte olacak' dedi.

Webb, Temmuz 2022'de faaliyete geçmeden önce, NASA, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı'ndaki bilim insanları, teleskopun uzayda insanların daha önce görmediği kadar derine ineceğine söz vermişlerdi.

Astronomide daha uzağa bakmak, geçmişi gözlemlemek anlamına gelir çünkü ışık ve diğer radyasyon biçimlerinin bize ulaşması daha uzun sürer.

Derin alan görüntüsü, bir çekirdek örneği almak için Dünya'nın derinliklerine inmeye çok benzer: Bu, kozmosun dar ama uzak bir görüntüsüdür ve milyarlarca ışık yılı boyunca tarihin katmanlarını ortaya çıkarır. Hubble'ın derin alanında, görülebilen en eski galaksiler, Büyük Patlama'dan sonraki ilk 800 milyon yıl öncesine kadar uzanıyordu.

Ancak Webb, Hubble'ınkinden çok daha büyük bir birincil ayna kullanarak ve kızılötesi dalga boylarında görünmez ışığı tespit ederek daha da erken bir dönemi görmek için inşa edilmişti.

Geçen yıl Webb'in program bilimcisi Eric Smith, 'Bu görevin ilk amacı, ilk yıldızları ve galaksileri görmekti. Evrenin ilk ışığını değil, evrenin ışıkları ilk kez yakışını izlemekti' demişti.

Bilim insanları, amaçlarının Büyük Patlama'dan yaklaşık 200.000 ila 1 milyar yıl sonra meydana gelen Reiyonizasyon Çağı hakkında daha fazla bilgi edinmek olduğunu söylüyor.

Ayrıca ilk 2 milyar yıldan büyük kütleli galaksileri belirlemeye çalışacaklar ve evrende var olduğundan şüphelenilen görünmez uzay malzemesi olan karanlık maddenin nasıl geliştiğini inceleyecekler.

Rochester Institute of Technology'de astrofizikçi olan ve projeye eş liderlik eden Jeyhan Kartaltepe yaptığı açıklamada, şu ana kadar verilerin netliğinin beklenenden daha iyi olduğunu söyledi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Düşünme Mekanizmasını Anlamaya Bir Adım Daha Yaklaşmak İçin Böcek Beyninin İlk Defa Detaylı Haritası Çıkarıldı
Yaşlı Bal Arıları Yavrularına "Twerk Yapmayı" Öğreterek İletişim Kuruyorlar!
Elon Musk, Çalışanlarının Yaşaması İçin Teksas'ta Küçük Bir Şehir İnşa Ediyor!

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
15.03.2023

İnsan sadece yer küreye varoluşa dünyanın ve evrenin devrine hizmet eder. Milyarlarca yıllık evrende 60-70 yıl yaşayıp gidecek sıradan canlılar olduğumuzu idrak etmek için evrene bakmak yetmiyor insana. Bu kadar küçük varlıklarken kendimizi dev aynasında görüp kendi türümüzü sömürüyoruz, insanların hayatını cehenneme çeviriyoruz. Altı üstü 70 yıl bulunduğun bir gezegende daha fazla kar tüketim hırsıyla boş şeyleri düşünüp olmayacak şeylere kafa yorup herkese hayatı zindan ediyoruz. Devletler şirketler patronlar bu dünya ve evren için en başta safi zarar. Her şey bir mal haline geldi, insanlar bile kendilerini ürün olarak sunuyor, sevgiyi bile tüketilebilir duygular düzenine dönüştürdüler. Altı üstü 60-70 yıl yaşayacağız bunların inançları para hırsları dünyevi hazları için boğuluyoruz. Bir kere bile tatile çıkmamış, tiyatroya sinemaya gitmemiş, bırak yurt dışına çıkmayı hayalini bile kuramamış, yaşamayı ölmemek zannetmiş insanlarda bunlara çanak tutuyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ