James Webb Teleskobu Uzaya Gönderildi 🚀

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Hubble Uzay Teleskobu'nun yerini alması planlanan yeni nesil James Webb Uzay Teleskobu'nun defalarca ertelenen fırlatma işlemi bugün gerçekleşti.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Hubble Uzay Teleskobu'nun yerini alması planlanan dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu James Webb'in defalarca ertelenen fırlatma işlemi bugün gerçekleşti.

NASA'nın Avrupa ve Kanada uzay ajanslarıyla ortak çalışmasının ürünü olan Webb, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve güçlü bilim gözlemevi olarak Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak görülüyor.

Evrenin tarihinin tüm aşamalarını inceleyebilecek

Kızılötesi tekniğe sahip olan ve 10 milyar dolar harcanan son teknoloji ürünü Webb, ileri optik donanımları sayesinde güneş sisteminden görüntülenebilir en uzak galaksilere kadar evrenin tarihinin tüm aşamalarını inceleyebilecek.

Geliştirilme süreci 1996 yılında başlayan James Webb Uzay Teleskobu, ilk olarak 2007 yılında uzaya fırlatılacaktı. Ancak teleskop, defalarca büyük değişikliklere uğradığından fırlatma tarihi de sürekli ertelendi. Son olarak hava şartları nedeniyle ertelenen fırlatma 25 Aralık'ta gerçekleşmiş oldu.

Roketin kalkış görüntüleri 👇

İlginizi çekebilir 👇

🚀 Teleskopların Şahı 'James Webb' İçin Geri Sayım... Yarın Fırlatılıyor

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
25.12.2021

Boşuna masraf...cübbeliye sorsalardı o anlatırdı evrende ne olduğunu...

25.12.2021

:)) İroni yapıyorsunuz ama bu şekilde düşünen çok insan var. Sadece dertlerinin yaşam belirtileri aramak olduğunu sanıyoruz ama yanılıyoruz, uzaya aynı zamanda kamusal sektör olarak bakıyorlar. Gezegenlere gitmenin hayal olduğu, yaşanabilirliğe dair hiçbir şey bulamadıkları senaryoda bile hem hayal gücünü hem de teknolojiyi sonuna kadar sorgulamaları bu gezegenlerle ilgili bilgi almaya çalışırken öğrendikleri ve bu bilgilerle geliştirdikleri teknolojilerin haddi hesabı yok. Mri teknolojisi, kulak termometreleri, oksijen maskeleri, cep telefonu kullanımı uydu, gps teknolojileri, 3d mobil ultrason cihazları, daha az yakıtla daha çok mesafe alma vs daha yüzlerce teknoloji uzay araştırmaları sırasında ortaya çıktı. ABD 1960’lı yıllardan beri başlatmış olduğu uzay çalışmalarıyla bugüne dek sağladığı teknolojik gelişmelerin tüm yan faydalarını kendi toplumuna yansıttı.

25.12.2021

Yaa çok teşekkürler canlı izleyememiştim. Muhteşem bişey umarım sağlam bir şekilde yerleşir yörüngesine aynalarına kurban🥰

25.12.2021

artık isterlerse pantolonun altında ki donu bile görebilirler. !!! 😀

TÜM YORUMLARI OKU (8)