Jahrein Cumhurbaşkanına Kritik ÖTV Yetkisi Veren Oylamaya Katılmayan Muhalefet Vekillerine İsyan Etti!

Politik konulardaki hassasiyeti ile de bilinen ünlü yayıncı Jahrein bu kez muhalefet milletvekillerine kritik bir oylamada sandalyeleri boş bıraktıkları için yüklendi.

İnternet alemi ile biraz içli dışlı iseniz Jahrein'i mutlaka duymuşsunuzdur.

Eğer pek de tanıdık gelmediyse kendisi ülkemizin en çok izlenen Twitch yayıncılarından. Eğlenceli yayınlarıyla olduğu kadar toplumsal ve siyasi konulardaki hassasiyeti ile de tanınıyor.

Kendisi siyasi isimleri de Twitch canlı yayınlarında ağırladı ve sorulamayanları sordu.

Ali Babacan ile de bir canlı yayın gerçekleştirmiş olan Jahrein aynı zamanda gelecek dönem bağımsız millet vekili olarak aday olacağını da açıklamıştı.

Jahrein şimdi ise eleştiri oklarını muhalefet vekillerine çevirdi.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kritik oylamada Cumhurbaşkanına ÖTV konusunda meclis kararıyla ciddi bir yetki verilmişti. Meclisten çıkan karara göre Cumhurbaşkanı tütün ürünleri ve araçlardan alınan ÖTV'yi üç katına kadar arttırma yetkisine sahip olacak.

Muhalefet tarafından da çokça eleştirilen bu karara oylama aşamasında pek çok muhalefet milletvekilinin katılmadığı ortaya çıktı!

Jahrein'de bu konuyu tweet'leri ile gündeme taşıdı.

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

👇

Jahrein'e bu konuda eleştiriler gelse de...

👇

👇

Destek mesajları da gecikmedi.

👇

👇

Bu tartışmanın sonunun nereye varacağını ise hep birlikte göreceğiz.

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi 'Dijital Oyun Oynarken Nelere Dikkat Edilmeli?' Videosu Paylaştı
Beyaz Perdeden Oyun Dünyasına Adım Atmış, Görünce Epey Tadınızı Kaçıracak En Kötü 13 Film Oyunu
Porsche 911'den Piyanoya, Hamilelik Testinden Ultrason Cihazına: Doom Oynatan 11 Akıl Almaz Cihaz

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR

Şu gerçeği önce bir kabul edelim, muhalefetin içinde mansur, imamoğlu vb. bir kaç adam dışında kalanı iktidarla aynı bok. Hepsinin derdi biraz da biz yiyelim. Seçimde kötünün iyisini seçeceğiz, ha olur da mansur aday olursa kat kat daha iyiye gider tabii ki. Seçim günü tatile giden falan olursa ana avrat söverim, herkes gidip oyunu kullanacak ona göre. Sandığa gitmeyen de bundan sonra ülkeden şikayet etmesin.

16.10.2021

Yeni gelecek iktidar seçmen kitlesinin isteğine göre hareket edecektir muhtemelen ve bu da cahilleştirmenin sonuna gelmek demek. Böylece büyüyen çocuklar ve kafası karışık gençler bu cahilleşmenin bitmesiyle zincirleme bir şekilde daha kaliteli insanlar olmaya başlayacak. Şu an muhtemelen o birkaç adam dediğin kişiler kendi partilerinin de aynı boka dönüştüğünü biliyordur ancak iktidar olmadan bu kişileri şutlamak çok büyük ihtimalle ters etki yaratacaktır. Ne zaman ki iktidar olurlar ve özellikle en rütbeliler de yozlaşmamışlar olur, o zaman temizliğe başlayabilirler.

16.10.2021

Şimdi bir düşünelim; Kaybedileceği garanti olan bir oylamaya gidip oy kullanmak mı yoksa gideceği belli olan bir iktidarın gitmesini garanti altına almak için çalışmak mı... Bana ikinci seçenek daha mantıklı geliyor. Şu anda muhalefetin bütün stratejisi Türkiye 'nin dört bir yanına dağılıp, bu iktidarın gitmesi için çalışmalar yapmak üzerine kurulu. Şu anda resmi olarak seçim sürecine girilmedi fakat gayri-resmi olarak girildi. O nedenle hiçbir faydası olmayacak oylar verip kaybetmek, "muhalefet girdiği her yarışı kaybediyor" algısı yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Eleştiri ve muhaliflik mantıklı düşünüp, ona göre konuşmayı ve hareket etmeyi gerektirir. Jahrein 'in yaptığı gibi sırf eleştiri yapmak ve muhalif olmak için yapılmaz.

16.10.2021

İktidarın gideceği madem belli neyi garantiye almaya çalışıyorlar? Ayrıca gideceği neye göre belli? Ben her seçimde inşallah bu sefer giderler diyipde hüsrana uğramaktan bıktım. Artık içimde umut da kalmadı. Şahsi düşüncem, şayet ekstra olağanüstü bir şey olmazsa, tayyip ölmediği sürece bu ülkede seçim kaybetmez. Bu millet böyle cahil olduğu sürece kaybetmez. Ayrıca şöyle de bir durum var; şayet vekil olarak gidip de oy kullanmıyorsan meclisten geçen yasalara isyan etmeyeceksin.

16.10.2021

Adam haklı dağılın

TÜM YORUMLARI OKU (11)