İzmir Metrosunda Saldırıya Uğrayıp Kırılan Heykel Eski Yerine Konuldu

İzmir'de metro istasyonunda bulunan ve bir süre önce bir vatandaşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 'kızdığı' gerekçesiyle balyozla kırdığı 'müzisyen' heykeli kısmen onarılarak eski yerine konuldu.

İzmir metro istasyonunda bulunan heykel uzun süre tartışmaların odağı haline gelmişti. Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan 'Müzisyen' adlı mitolojik figür olan heykel 'müstehcen' bulunduğu gerekçesiyle protesto ve çeşitli saldırıların hedefi olmuştu.

İzmir'de 'Müstehcen' Bulunan ve Bir Süredir Protesto Edilen 'Müzisyen' Heykeli Parçalandı

Heykel önce  AKP Gençlik Kolları üyesi bir grup tarafından protesto edilmiş ardından AKP Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz heykele kilit vurmuştu.

Uzun süre eleştiri ve saldırıların hedefi olan mitolojik heykel İzmir Büyükşehir Belediye çalışanı Serdar K. tarafından,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 'kızdığı' gerekçesiyle balyozla kırılmıştı.

Heykele yönelik bu saldırı sosyal medyada büyük tepki çekmiş ve heykelin onarılarak tekrardan eski yerine konulması için kampanya başlatılmıştı.

Heykel eski yerine yan vaziyette konuldu

zete.com

Heykel İzmir metrosunda düzenlenen törenle eski yerine konuldu. Heykeltraş ve sanatseverlerin katıldığı törende heykele yönelik bu saldırı kınandı.

Heykelin bulunduğu yere konulan ekranda ise heykele yapılan saldırının görüntüleri yayınlandı.

İspanyol heykeltraş Amancino Gonzales Andres eylül ayında gelerek heykele son halini vererek eski yerine dikecek.

CNN Türk, Onedio

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
17.06.2016

Güzel şeyler de oluyor

17.06.2016

Bunu kıranı alıp atmadılar dimi hapse?

18.06.2016

Türkiye'de doğduğum ve burada yaşamak zorunda olduğum için utanıyorum. Bir para çıksa da siktirip gitsem gelişmiş ülkelere. Gericilerin ve yobazların hepsinin amının ortasına koyiyim.

Pasif Kullanıcı
18.06.2016

tercüman oldun dostum

TÜM YORUMLARI OKU (36)