İzmir’de Vinç Faciası: İnşaat Sahibi Kaçarken Yakalanmış

İzmir Bornova’da bir otel inşaatı sırasında kopan vinç ile 6 işçi hayatını kaybetmişti. İnşaat şirketinin sahibi, yurt dışına kaçmaya çıkarken yakalandı. Üç kişinin gözaltına alındığı olayda, vinç şirketinin sahibi ise aranıyor.

Patron kaçarken yakalanmış

Olayla ilgili haklarında gözaltı kararı bulunan inşaat firması sahibi E.Y., şantiye şefi Mimar M.Y. ve İşçi Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı K.A. gözaltına alındı. İnşaat firması sahibi E.Y.'nin yurt dışına çıkmak isterken havaalanından polis ekiplerince yakalandığı öğrenildi.

Şehir dışında bulunduğu bildirilen vinç şirketi sahibi İ.K.'yi yakalama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Meydana gelen olayda yaralanan ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen işçilerden Mücahit Çiftçi ve Hacı Kent'in tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Popüler İçerikler

Devlet Bahçeli'den UEFA'nın Merih Demiral Kararına Tepki: "Vazgeçmezlerse Hollanda Sahada Tek Başına Kalmalı"
Hollanda'ya 2-1 Mağlup Olduk: A Milli Takım'ın EURO 2024 Macerası Çeyrek Finalde Sona Erdi
Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu Ağladı! Milli Takımın Hollanda’ya Elendiği Maçtan Sonra Gözyaşları Sel Oldu
YORUMLAR
31.12.2022

Konu kendi konforu ve caniysa kacarlar, ama baskalarinin hayatini tehlikeye atarken is-meslek riskleri vardir derler.

31.12.2022

Tonlarca yükü taşıyan vinç nasıl lastik gibi kıvrılır . Var bizde sınırları zorlamak. Suçlu mu arıyoruz galiba masum değiliz hiç birimiz .işlerimizde hep bi alavere dalavere

31.12.2022

metal yorgunluğu. muhtemel çok eski bir kule vinç.

31.12.2022

Yazik… Yurtdisinda bir insaat firmasinda calisiyorum. Yapacagimiz kaplamanin vidalarini hangi siklikla ve ne turde atacagimizdan tut da, kaplamanin uzerine etki edecek yukleri ve her turlu detayi 6 ay boyunca cizimler ve raporlarla onaya sunuyoruz. Bunlar onaylanmadan (ki bunlari onaylayacak 3 ayri otorite var, 40-50 kisinin bunlari kontrol etmesinden bahsediyorum) insaat ruhsati verilmiyor. Uygulama esnasinda ne kadar titizlikle bunlarin kontrol edildiginden bahsetmeme gerek yok. Ayrica adamlar son 100 yilin ruzgar verilere guvenmeyip projenin lokasyonuna gore ruzgar similasyonu yaptirdilar ve projeyi buna gore ihale ettiler. Turkiyede is yapan en kral muteahhiti getir buraya, adini soyleyemez daha, adini… Bazen diyoruz 50 yil gerideyiz diye, az diyoruz. Mantalite, sistem kokten degismeden hic bir sey degismez.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ