İzmir’de Toplu Ulaşıma Zam

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen yeni tarifede, toplu ulaşımda tam bilet 7 lira 10 kuruş oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşımın Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında otomatik olarak güncellenmesi kararı aldı. Bununla birlikte toplu ulaşıma bir zam daha gelmiş oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı uyarınca, A Tarife kapsamında 6,50 TL olan tam biniş ücreti, 7,10 TL’ye çıkarıldı. 120 dakika içindeki ilk aktarma ücreti 1,31 TL, ikinci aktarma ücreti ise 98 kuruş olarak belirlendi.

Öğrenci biniş ücreti de 2,20 TL’den 2,40 TL’ye yükseltildi. Öğretmen ve 60 yaş biniş ücreti ise 5,60 TL’den 6,11 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci, Öğretmen ve 60 yaş kartlarının, ilk binişten sonraki 120 dakika içinde aktarma ücretlerinden muaf olması uygulaması devam edecek.

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
05.05.2022

Akaryakıt bu kadar ucuzlamışken toplu taşımaya zam yapan CHP'li büyük şehir belediyelerini şiddetle kınıyorum. Bu nedenle 2023 genel seçimlerimde oyumu Adalet ve Kalkın Partisinden yana kullanacağım.

05.05.2022

Toplu ulaşıma yapılan zamlardan kaynaklı olarak AKP'ye oy vermen mantıksız. İstersen AKP'li belediyelerin toplu ulaşıma yaptığı zamları tek tek sana yazabilirim.

05.05.2022

Izmir Büyükşehir Belediye, Su ve Toplu Ulaşımı TÜFE ye bağladı, bundan sonra her ay zam olacak, mesela 1 yıl sonra kimse 0-5 km arası otobüs kullanmayacak çünkü taksi otobüsten daha ucuza götürecek. Pet şişedeki sular belediyenin suyundan daha ucuza geldiği için zamanında IZSU kuyruklarında bekleyenler marketlerde su kuyruklarında bekleyecek... Bu arada soran olursa AKP ye oy verenler koyun, cahil, geri kafalı, Izmirliler ise çağdaş, laik, modern dersiniz....

05.05.2022

Evet öyle deriz çünkü öyle 😂 taksi indi bindi ücreti 20 TL şuan her ay otobüse zam gelse, ve taksiye hiç zam gelmese bile hala otobüs taksiden ucuz olacak şimdi bu basit matematiği yapamayan adama geri kafalı cahil derim. Birde enflasyonun sebebi belediyeler mi? Adamın girdisi artarsa zam yapar tabi, sen burada hükümete kizacagina belediyeye kızıyorsun. Market fiyatları artınca zincir marketlere ceza kesiyorsunuz, biz size cahil diyince bir de alınıyorsunuz ohhhh 😂

TÜM YORUMLARI OKU (11)