İzmir'de Toplu Taşıma Ücretlerine Yüzde 38 Zam!

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) mart ayı toplantısında, belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının biniş ücretlerine yüzde 38 zam yapılmasına karar verildi.

UKOME mart ayı toplantısında İzmir'de belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının biniş ücretlerine yüzde 38 zam kararı verildi.

Oyçokluğuyla alınan karara göre, onay sürecinin tamamlanması ile birlikte 4.70 TL olan toplu ulaşım araçlarına birinci biniş fiyatı, 20 Mart’tan itibaren 6.5 TL olacak.

Ayrıca toplu ulaşım fiyatlarına her ay TEFE ve TÜFE ortalamasına göre zam yapılması da kararlaştırıldı.

İzmir'de minibüs biniş fiyatlarına ise yüzde 50 zam geldi. Buna göre 5 TL olan indi bindi minibüs ücreti, 7,5 TL’ye çıkarıldı.

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
09.03.2022

Açıkçası birkaç yakın akrabamdan dolayı bu işin içinde biri olarak diyebilirim ki onlar da çaresiz. Çünkü Allah'ın her günü artık kuruş kuruş da değil 1 lira 2 lira zamlar yağıyor. Onların da para kazanması lazım sonuçta bakmaları gereken bir aileleri var. Ve bu otobüsler yani en azından benim bildiklerim benzin değil mazot ile çalışıyor. Ve maalesef ki en çok zam da mazota geliyor ki bu arabaların bakımları da var. Ve ben neredeyse herkesin araçlarda en ufak bir arıza çıktığında tamir edilmesi için ödenen miktarın fazlalığını bildiğini düşünüyorum ki bu arabalar her gün çalıştığı için daha sık arizalaniyorlar ve tamirine de dünya para gidiyor. Sonra akaryakıt desen yetişemiyoruz hızına artık. Bu yüzden onlar da maalesef zam yapmak zorunda. Bir kere zam yapıyorlar 3 4 gün geçiyor 4 kere zam gelmiş lira lira hem de. Bu sefer yine zam yapmak zorunda kalıyor insanlar. Aslında herkes kendi açısından haklı ama bunları da düşünmek lazım.

09.03.2022

Yanlış olmasını istemem özel halk otobüsleri için yazdım bunları.

09.03.2022

Belediyeler kar etme kurumu degildir belediyeler sirket degildir . Belediyeler 3 ayda bir kaldirim yenileme müessesesi degildir . Belediyelerde yandas zengin edecegiz diye cabalayacaklarina dogru duzgun islerini yapsalar buna gerek kalmaz. Akaryakit zamlarini bahane ettikleri kadar hareket saati gelene kadar otobusleri istop etsinler rolantide 30 dk calisiyor hareket saati gelene kadar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ