İzmir'de Karadeniz Esintisi Yaşayarak Lezzetleriyle Büyüleneceğiniz En Gözde Karadeniz Restoranları

Karadeniz'in her şeyi kendine has ve farklı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Gerek insanı, gerek doğası, gerekse de yemekleri... Oldukça zengin yemek çeşitlerine sahip olan Karadeniz, yemekleriyle adeta insanları o bölgeye gitmeyi zorunlu hale getirecek kadar lezzetli. Ancak İzmir'de olup da gidemeyenler hiç üzülmesin. En az Karadeniz'de ki gibi İzmir'de de Karadeniz'in lezzetli yemeklerini bulabileceğiniz Karadeniz Restoranlarını sizler için derledik.

Fafuly Karadeniz Mutfağı

Sıcak atmosferi ile birlikte aile işletmesi olan Fafuly Karadeniz Mutfağı, yöresel lezzetleriyle fark yaratan menüsü ve Karadeniz yaylalarında geleneksel yöntemlerle hazırlanan ürünleri misafirlerine sunan bir işletmedir. Karadeniz muazzam lezzetlerini tadabileceğiniz İzmir'in iddialı Karadeniz mutfaklarından birisi.

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelimeyle her şey mükemmeldi. Çalışanlar güler yüzlü ve yemekler aşırı lezzetliydi. Biz muhlama , kavurmalı yumurtalı pide ve Laz böreği yedik yok böyle bir tat. :) Aşırı doyurucu bir öğün için bu mekan tercih edilebilir. Yemek boyunca içtiğimiz çaylardan ise ücret almadılar çok güzel bir jestti.

Adres: Bahçelievler, Cevdet Bilsay Cad. 13/B, 35600 Karşıyaka/İzmir

Pilita Karadeniz Mutfağı

Standart bir kahvaltının dışına çıkıp Pilita'nın muhlaması eşliğinde Karadeniz ürünlerinden oluşan kahvaltısını denemenizi öneririz. Ayrıca kahvaltısı dışında hamsi tava ve fasulye turşusunu denemenizi de tavsiye ederiz. Ancak buraya kadar gelmişken Laz böreği ve sütlaç yemeden gitmekte olmaz.☺️

Ziyaretçi Yorumu: İzmir'de Karadeniz mutfağı denilince akla gelen ilk mekan👍🏻.Hamsili pilav, hamsi tava için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim kalmıyormuş🤷🏻‍♂️. Haricinde kuru fasulye, turşu, kavurma, etli lahana sarması, kavurma ve lahana çorbası sürekli bulabilirsiniz.

Tatlı olarak sütlaç ve Laz böreği😉.

Adres: Mansuroğlu, 1593/1. Sok. No:2 D:B, 35530 Bayraklı/İzmir

Ayder Karadeniz Ev Yemekleri

Karşıyaka'da gidilebilecek Karadeniz mutfağı olan Ayder, kara lahana çorbası, kara lahana dolması, hamsi tavası, kavurması, Laz böreği... ve sayamadığım birçok lezzetle buluşabileceğiniz tam bir Karadeniz restoranı. 

Ziyaretçi Yorumu: Şefin tabağı efsane kara lahana çorbası dolması her şeyi çok güzel Karadeniz yemekleri için tek nokta İzmir'deyseniz kesinlikle gelip deneyin. Fiyatlar makul 3 lahmacun parasına mis gibi yemek.

Adres: Örnekköy Yeni Girne Bulvarı No:239 D:A, 35575 Karşıyaka/İzmir

Ali Kuzzina'nın Yeri

Ali Kuzzina'nın en çok tercih edilen lezzetlerinden biri hiç kuşkusuz Laz böreği. İzmirliler tarafından çok sevilen bu Laz böreğini bitmeden tatma fırsatını bulursanız bilin ki oldukça şanslısınız demektir. Tabii muhlamasını da göz ardı etmemek gerekir. ☺️

Ziyaretçi Yorumu: Hamsi, kara lahana ve tereyağlı mercimek çorbası, mıhlama. Afiyet ola.

Adres: Kazımdirik, 160. Sok. No:21/B, 35100 Bornova/İzmir

Çayeli Karadeniz Mutfağı

Taze ve lezzetli yöresel ürünlerden menüsünü oluşturan Çayeli, gerek kahvaltısı gerekse ana yemekleriyle misafirlerine Karadeniz esintisi yaşatan restoranlardan biri.  

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltı için gitmiştik. Nefis bir kahvaltıydı. Ürünler yöresel, taze ve lezzetliydi. Miktarları bol ve yeterli. Hizmet verenlerin samimi ama seviyeli davranışları. Yine gideceğim ve herkese önereceğim.

Adres: İstasyonaltı Mahallesi 8229/1 Sok. A BLOK 17-B, D:No:3/A, 35630 Çiğli/İzmir

Öztabak Karadeniz Mutfağı

Hopa'ya kavurmalı pide yemeye gitmeye gerek kalmadı. İzmir'de Karadeniz pidesini yiyebileceğiniz en iyi yerlerden biri hiç kuşkusuz Öztabak Karadeniz Mutfağıdır. Eminiz ki en az Hopa'da yediğiniz kadar lezzetli.

Ziyaretçi Yorumu: Muhteşem lezzet... Kesinlikle Karadeniz pidesini hala tatmadıysanız şiddetle tavsiye ederim. 😊 Güler yüzlü personeller, sıcacık mekan 🤗 ellerinize sağlık her şey için teşekkür ederiz.

Adres: Bahriye Üçok, Latife Hanım Sok. 35600 Karşıyaka/İzmir

Deniz'in ve balığın buluştuğu restoranlar...

Gümüş Balık Restaurant

Kordon'a bakan körfez manzaralı büyüleyici maviliğin eşliğinde, deniz mahsulleri ağırlıklı menülerini harmanlayıp misafirlerine sunan Gümüş Balık Restoran, belki tam anlamıyla bir Karadeniz restoranı olmasa da taze balıklarıyla ve deniz manzarasıyla keyifli vakit geçirebileceğiniz restoranlardan biri.

Ziyaretçi Yorumu: İzmir Kordon’da denize en yakın restoran. Akşam günbatımı harika, mezeler günlük taze ve lezzetli. Çalışanların ilgisi temizliği ve hesaplı menüsü ile her zaman gideceğim bir mekan.

Adres: Akdeniz, Atatürk Cad. No:1/A, 35210 Konak/İzmir

Birinci Kordon Balık Restoran

Bu restoranda sadece deniz balıklarına yer var. Karadeniz'in derinliklerinde yetişen birbirinden lezzetli balıkları tadabileceğiniz İzmir'in iddialı balık restoranlarından biri olmayı başarıyor.

Ziyaretçi Yorumu: Balıklar ve mezelerin her biri çok lezzetliydi. Aslında sırf mezeyle bile doyduk. Servis hızlı ve çalışanlar kibar güler yüzlü. Atmosfer iyiydi. Çok keyifli bir akşam yemeği yedim.

Adres: Alsancak, Atatürk Cad. No:196/A, 35220 Konak/İzmir

Veli Usta Körfez Restaurant

Sağlıklı, hijyenik ve lezzetin öncelikli olduğu menüde her şey doğal, taze ve mevsimsel ürünlerden seçilerek hazırlanmaktadır. Veli Usta, taptaze deniz ürünlerini kendinizi iyi hissetmeniz, keyifle tüketebilmeniz için hijyenik ve sıcak ortamlarda sunarak en iyi şekilde misafirlerini ağırlamayı hedefleyen bir restorandır.

Ziyaretçi Yorumu: Mekan kalitesi, çalışan personelin güler yüzü ve ilgisi, etrafımızda fır dönmesi, yiyeceklerin ve sunumun kalitesi ve denize nazır harika bir ortam. Çok çok memnun kaldık ve herkese tavsiye edeceğimiz nezih bir mekan.

Adres: Kültür, Atatürk Cad. No:182/A, 35220 Konak/İzmir

SardElle

İzmir'de balık denilince akla gelen bir diğer balık restoranı ise SardElle. Güler yüzlü çalışanları sayesinde sıcak bir ortamın olduğu SardElle'de balığın tadı da misafirlerini müdavimi yapmayı başarıyor. 

Ziyaretçi Yorumu: Çok güzel yemekler. İzmir'de başka yerde bulunmayan tadı burada buldum. Ispanak yatağında levrek mutlaka denenmeli. Her zaman güzel servis ve unutulmaz lezzetler için teşekkür ederiz.

Adres: Alsancak, Akdeniz Cad. No:8 D:F, 35360 Konak/İzmir

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Gastronomi Rotamız Urla: Enfes Yemekleriyle Urla'da Nam Salan Lezzet Durakları
İzmir'de Lezzetleriyle Ön Plana Çıkan En İyi İtalyan Restoranları
Güzel Bir Akşam Yemeği İçin Yer Arayanlara: İzmir'in En İyi Balık Restoranları

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
29.03.2023

amaa küçük Park ta ÇOLO var Karadeniz'i sahipleri Çolo adida oradan geliyor mis gibi Mihlama

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ