İzmir'de Camide 'Müslüm Gürses Çaldırıldı' İddiası Asılsız Çıktı

İzmir Karşıyaka'daki camiden Müslüm Gürses şarkısının çalındığı öne sürüldü. Hem emniyet hem de müftülük tarafından yapılan açıklamada müzik sesinin, camiye yakın noktadaki otomobilden geldiği belirtilerek, iddialar yalanlandı.

İzmir'de, camilerden İtalyanca 'Çav Bella' ile Selda Bağcan'ın seslendirdiği 'Yuh Yuh' adlı şarkının çalınmasının ardından Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki caminin hoparlöründen de bugün saat 03.30 sıralarında Müslüm Gürse'in 'Unutamadım' şarkısının çalındığı iddia edildi.

İşte o görüntüler 🎥

Müziğin camiden çalınmadığı tespit edildi

Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, hem mahallelinin hem de cami derneğinden kişilerin ifadesine başvurdu. Yapılan çalışma sonucu müzik sesinin, camiye yakın noktada park halindeki otomobilden geldiği, caminin kapısının ve tüm elektrik sistemlerinin 23.30'da kapatıldığı belirlendi.

Soruşturma başlatıldı

Olayla ilgili 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İzmir İl Müftülüğü yetkilileri de yaptıkları açıklamayla müzik yayınının camiden yapıldığı iddiasını yalanladı.

İzmir'de önceki provakasyonlar

İzmir'de geçtiğimiz aylarda müftülüğün ses sistemi sabote edilerek 'Çav Bella' ve 'Yuh Yuh' şarkıları çaldırılmıştı. 

Camiden yapılan müzik yayınının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan CHP'nin İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmıştı. Özdemir bir süre sonra tahliye edilmişti.Özdemir'in 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenmişti.

Savcılığın başlattığı soruşturmada fail veya failler ise henüz yakalanamadı.

Popüler İçerikler

Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
YORUMLAR
08.07.2020

İzmir s*ksin sizi.

08.07.2020

Camide çav bella çalınca öfkelenenler camide dombıra çalınırken ses çıkarmıyorlarsa ortada bir din yoktur siyaset vardır.Tarihte de böyledir hep öyle olmuştur.Sadece Türkiye'de Camilerden Sala okunur mesela Arabistan da dahil başka bir ülkede asla okunmaz.Dinler kültürdür fazlası değil...

08.07.2020

ya şaka gibi ülke gerçekten ulan normal bir gün olsun işte yok müslüm çalındı yok çav bella çalındı hepiniz bi anda imam kesildi

TÜM YORUMLARI OKU (5)