İzmir'de Anne Sütüne İhtiyaç Duyanlar İçin Yapılan Paylaşımlara Gelen Tepkiler "Konumuz Bu mu Allah Aşkına?" Dedirtti

Annesinden olmasa bile bir bebeğin anne sütü almasından daha güzel ne olabilir ki?

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saniyeler süren depremde bazı binalar yıkıldı ve pek çoğu da hasar gördü. Çevre illerde de hissedilen depremin sonrasında şu ana kadar 69 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 940 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Detaylar için: 👇

Deprem Sonrası Arama Kurtarma Çalışmalarının Sürdüğü İzmir'de Üçüncü Gün Neler Yaşandı?

Zor zamanlarda birbirine destek olmayı bilen bir halk olarak deprem bölgesi için çok kısa sürede organize olundu.

STK'lar, belediyeler, vatandaşlar bir araya gelerek deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardımlar topladı; kargo şirketleri yardım paketleri için para alınmayacağını duyurdu; zincir marketler arama kurtarma ekipleri için seferber oldu.

Detaylar için: 👇

Markalar İzmir'deki Depremin Ardından Vatandaşların Yaralarını Bir Nebze de Olsa Sarabilmek İçin Seferber Oldu

Bireysel anlamda da vatandaşlar elini taşın altına koyarak neler yapabileceklerini düşündüler ve Twitter'dan Olivia Duble Anne çok güzel bir paylaşımda bulundu.

Yaralanan, emzirecek durumda olmayan taze anneleri düşünen ve kendisi de yeni anne olan Olivia bebek emzirebileceğini söyledi. Okurken bile pek çok insanın gözleri doldu.

Aynı şekilde, bir baba olan mehmet de buzluklarında sağılmış süt olduğunu duyurdu.

twitter.com

Çok güzel bir düşünce, değil mi? İlk aklınıza gelen bu ama herkes sizinle aynı düşünmüyor. Nasıl mı?

Gönüllü bir şekilde, tanımadan, geleceğinin ne olduğunu bilmeden bir bebeği emzirmenin sonucunda ortalığın karışabileceğini düşünenler var mesela...

twitter.com

Ayla İskenderoğlu'na göre süt annelerin emzirdikleri bebekleri kayıt altına almaları gerektiğini savundu, çünkü kim olduğunu bilmezse gelecekte süt kardeşler tanışabilirler ve bu tanışmanın sonrasında da evlenebilirlerdi.

Süt kardeşin öz kardeşten bir farkı olmadığını ifade edenler de oldu.

twitter.com

Aynı memeden süt emdiğiniz kişiyle kan bağınız olan kardeşinizi, aynı karnı paylaştığınız insanı bir tutuyorlar yani...

Peki, bu süt kardeşlere nikah düşmemesinin kaynağı nedir?

Nisa suresinin 23. ayetine göre süt anneler ve süt kardeşler birbirlerine haram kılınmışlardır: 'Size şunları nikahlamak haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kızkardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, kardeş kızları, kızkardeş kızları, sizi emziren analarınız, süt bacılarınız, eşlerinizin anaları, kendileriyle birleştiğiniz eşlerinizden olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız.'

Bu tip durumlarda inisiyatif alabilecek tek kurum Diyanet İşleri Başkanlığı ne diyor?

Bursa'da bir trafik kazası sonrası sekiz aylık hamile olan Tuğba Dilmeç yaşamını yitirmiş, doktorların çabasıyla dünyaya gelen bebek için anne sütü kampanyası başlatılmıştı. İşte bu kampanya sırasında yine çok bilmişler ortaya çıkmış ve süt kardeşliği konusunu gündeme getirmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı da açıklama yaparak konuya son noktayı koymuştu: 'Bebeğin beslenmesi sağlanırken, süt akrabalığının meydana gelip gelmediği de dikkate alınmalıdır. Zira İslam dini, süt akrabalığını bir evlenme engeli olarak görmüş, Nisa Suresi'nin 23. ayetinde ve pek çok hadis-i şerifte bu açıkça vurgulanmıştır. Buna göre süt kardeşler ve süt teyze, süt amca gibi tıpkı nesep/doğum yoluyla evlenilemeyen süt akrabalarla evlenmek yasaklanmıştır. Bu sebeple süt veren anne ve yakınları ile süt verilen bebek arasında bu akrabalığın meydana gelip gelmediğini tespit ve bunu kayıt altına almak son derece önemlidir. Dolayısıyla sırf insani duygularla başlatılan kampanyanın, farkında olmadan ileride evlenmesi söz konusu olabilecek süt akrabalar meydana getirmesi de ihtimal dahilindedir. Onun için bu tür girişimlerin mutlaka kayıt altına alınması yani süt sahiplerinin ve kime verildiğinin bilinmesi gerekmektedir. Yetkililerin de bu yönde tedbir alması yerinde olacaktır.'

Bir bebeğin ihtiyacı olan her şey anne sütünün içindedir, formül mama dışında herhangi başka bir ürün de bu ihtiyacı karşılayamaz.

Keşke anne sütünün enfeksiyon riski taşıdığından, Hepatit açısından bulaşıcı olduğundan bahsetseydik ama sadece dinin gerektirdiklerini konuşabiliyoruz maalesef.

Bebeklerin ihtiyaçlarının tüm koşullar dikkate alınarak karşılanması dileğiyle...

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
01.11.2020

Tamam sen inanmıyor yada bir ülkede yaşayan insanların çoğunluğunun inandığı ve saygı duyduğu bir değeri benimsemiyor olabilirsin; ancak o süt kardeşler filmindeki görseli paylaşarak neyi amaçlıyorsun?! Tamam sen yine inanma, inananların inancını neden aşağılıyorsun? Bu inanca sahip olanlar da kimse bebeğe anne sütü vermesin demiyor, kaydedilsin ki; belki ileride sizin gibi inançsız olmaz o bebek, belki benimseyeceği o inancına uygun davranıp, süt kardeşiyle evlenmekten imtina edecek.. size ne? Madem inanç özgürlüğünü benimsediğinizi iddia ediyorsunuz; neden insanların inancıyla dalga geçiyor yada aşağılıyorsunuz? Burada sözde adı islamdan olup türlü kötülükleri yapanları örnek vermek yerine, bir bebeğin gelecekteki olası hassasiyetleri üzerine konuşmak daha adil olmaz mı? 🤷🏻‍♀️

01.11.2020

Helal olsun 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

01.11.2020

iste dogmatik toplumlarin neden ilerleyip gelisemediklerine guzel bir ornek. en basit insani ihtiyaclarinda bile binlerce yil once yazilmis soylemlere takilip problemlerini cozemiyorlar, acil ihtiyaclarini karsiliyamiyorlar. inancin girdigi yerde akil duruyor. ayni sutu icmis 2 cocugun milyonlar icinden denk gelme ihtimalini gecelim, ayni sutu icmenin nerden nasil bir problemi olabilir diye sorgulamiyor bile.

01.11.2020

Yaptığım yoruma hakaret veya küfür ile yanıt verilmesi durumunda link kullanıcı adı ve ekran görüntüsü ile savcılığa başvuruda bulunulacaktır. Sonrasında ise insanı bir davranış evet ama doğrusunu bilen doğru bildiğini doğru olanın yapılması için paylaşıyor ve tebliğ görevini yerine getiriyor uyarıyor aile eğer Allah'a inanıyorsa Müslümansa, Kur'an ve Peygambere iman ediyorsa dindeki doğru uygulaması aile ve çocuklar için anlatılmış inançları gereği yanlışa düşmesinler bu uyarı yapıldıktan sonra gerisi aileler arasında İnanmıyorlarsa ya da inandıklarını söyleyip ayete karşı geliyorlarsa hesap günü uyaran kurtaracak uyarıya uymayan da cezasını çekecek. Bunu bu kadar abartıp insanların dini değerlerine, hassasiyetlerine bu hassasiyet ile uyarıda bulunmalarına acımasızca saldırıp uzay mekanik teknoloji diye saldırmak ilerici aydın kafalılık değil düpedüz inanç ve değerlere saldırıdır aydın kimseler vizyonsuz tipler olamazlar inançsızlıkla aydın olmak karıştırılmamalı

01.11.2020

kimsenin görevi degil kimseyi uyarmak.. herkes kendi inancından sorumludur kendisi hesap verecektir -neye inanıyorsa- ne senin ne de başkasının görevi karışmaktır kitap orda inanç belli kurallar belli isteyen istedigini yapar.. bu şekilde her fırsatta insanların gözüne kendi inancıyla ilgili bir şeyler sokmak dogru degil.. baskı kurmaya benziyor.. "hmm bilmiyorsunuzdur belki biz uyaralım da.." kafası bitmeli artık.. herkes herkese karışır oldu..

TÜM YORUMLARI OKU (70)