3130 Kask Numaralı Polise Soruşturma

İzmir Valisi twitter hesabından olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

İzmir’de, Berkin Elvan’ın ölümünün ardından başlayan protesto gösterilerinde, çevik kuvvet polisin üzerinde 3130 yazılı kaskıyla vurarak Mustafa Candemir'in burnunu kırdığı görüntülere büyük tepki geldi.

Sosyal medyada olayın duyulmasıyla da, İzmir Valisi Mustafa Toprak, twitter hesabından olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Vali Topak, “Meydada yer alan güvenlik görevlisi ve kaskı ile ilişkilenderilen görüntüye konu olayla ilgili inceleme soruşturma başlatılmıştır” diye yazdı.

https://twitter.com/ValiToprak/status/444072605197553664

İZMİR'de Haziran ayında Gezi Parkı protestoları sırasında bir polisin kordonda oturan genç bir kızın saçını çekmesi, saçından tutup sürüklemesi, 'biz burada oturuyoruz' diyen gençleri copladığı görüntüler uzun süre tartışılmıştı.

Dün akşam ise Berkin Elvan için düzenlenen eylemde İzmir'de görevli '3130' numaralı polis memuru önce göstericiye kaskını fırlattı. Ardından tekme tokat dövmeye başladı.

GÖSTERİCİ YARALANDI

3130 numaralı polis memurunun diğer polis arkadaşları araya girse de Mustafa Candemir isimli vatandaş yaralandı, yüzü kanlar içinde kaldı.

internethaber

İzmir'de '3130 nolu kaskla' polis şiddet kamerada

Saldırıya uğrayan vatandaş konuştu

Popüler İçerikler

MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!