İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sokak Köpeklerini Toplamayacağız' Açıklaması Tartışma Yarattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokak köpekleriyle ilgili belediyelere yaptığı çağrıya uymayacaklarını açıkladı. Belediyenin bu kararı sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. 

Türkiye'de son dönemde sokak hayvanları tarafından saldırıya uğrayanlarla ilgili haberlerde gözle görülür bir artış oldu. Bu artışla birlikte sosyal medyada da 'Sokakta başıboş köpek istemiyoruz' şeklinde pek çok kampanya düzenlendi.

👇

Başıboş Gezen Sokak Köpekleri Tarafından Saldırıya Uğrayarak Yaralanan ve Hayatını Kaybeden İnsanlar

Sosyal medya kullanıcıları, köpeklerin toplatılmasını isteyenler ile buna karşı çıkanlar olarak ikiye bölündü. 👇

Sokak Köpeklerinin Tüm Türkiye İçin Büyük Tehlike Oluşturduklarını İddia Eden Twitter Kullanıcısı

Erdoğan'dan belediyelere çağrı

Son olarak Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye'nin, sahipli iki pitbull'un saldırısına uğraması konuyu devletin en tepesinin gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelere konuyla ilgili çağrıda bulundu:

'Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum. İşte Asiye yavrumuzun başına gelen. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın'

👇

Erdoğan: 'Beyaz Türkler, Hayvanlarınıza Sahip Çıkın'

Erdoğan'ın bu çağrısına İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Köpeklerin münferit durumlar dışında toplanması söz konusu değildir' diyerek tavrını net şekilde ortaya koydu. 👇

Belediyenin bu açıklaması tartışmaları da beraberinde getirdi. 👇

Bu açıklamaya tepki gösterenler de vardı. 👇

Popüler İçerikler

Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
27.12.2021

Helal be İzmir'im...

27.12.2021

Ne biliyor musun? Haklısınız cidden bırakalım üresinler sayıları 2030'larda 60 milyon olsun. 2022'de daha soaka köpeği/hayvanı olan ülke de bir şey değişmez. En çokta sizin gibi akıl hastası muhalifler yüzünden böyle oluyor. Cidden AKP size az yapıyor.

27.12.2021

Sırf bu yüzden hesap açtım: Valla aklı başında olanlar gitsin bu ülkeden. Ben Kanada'da okula başvurdum ve gidiyorum. Gidip medeniyette yaşayacağım. Siz de sürünün şimdilik +10 milyon köpek ile. Neyinize lan sizin medeniyet? Bir siz akıllısınız zaten elin Kanadalı'sı aptal. Birde köpek ha anca, asla dağ keçisi yaban hayatı vs. değil. KöPEK KÖPEK VE KÖPEK. Sohayko mu ne birde kızın ailesine dava açacakmış. İşte bu kadar oçsunuz. Ama bu dediğimi not alın bir gün 3-5 köpek taparın dediği olmayacak ve sike sike toplayacaksınız sokaklardan.

27.12.2021

Ha birde aklı başında olanlara sesleniyorum; şu ittaparlar ile konuşmaya çalışmayın alayı insan düşmanı asla sizin dediklerinizi anlamayacaklar.

Tunc Soyer parkta bisiklet surerken 2 tane sokak kopegi kovaliyordu. Yakin zamanda kopekler yetkilileri isirdiginda tum kopeklerin telef edilecegine eminim.

27.12.2021

2022 Türkiye'si :)

TÜM YORUMLARI OKU (27)