İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e 'Vahdettin'e Hakaret' Soruşturması: 'Her Sözümün Arkasındayım'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında 'Osmanlı ve son padişah Vahdettin'e hakaret' etmek gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma ile ilgili açıklama yapan Soyer, ''Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım.' ifadelerini kullandı.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü olan 9 Eylül'de düzenlenen törende konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk'ten alıntı yaptığı sözlerle son padişah sultan Vahdettin'i eleştirdi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin 16 Kasım'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıda başkan Tunç Soyer'in 9 Eylül'de yaptığı konuşmanın kayıtları istendi.

Soyer törende yaptığı konuşmada hangi ifadeleri kullanmıştı

Soyer'in Atatürk'ten alıntı yaptığı konuşması şu şekildeydi: 

100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular” 

Açılan soruşturma ile ilgili açıklama yapan Soyer, 'Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Maksadım çok açıktır: Milletin egemenliğine göz dikenlere karşı Cumhuriyetimizin yüz yıllık değerlerini ve devrimlerini savunmak, tüm tehlike ve tehditlere karşı korumak. Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!' ifadelerini kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
YORUMLAR
21.11.2023

Vahdettin’inin de, vahdettin sevicilerinin de anasini sikeyim!!

21.11.2023

Bunlar bi arap yaprağı bir de osmanlı daşlağı gördüler mi yalamadan duramıyorlar aq.

21.11.2023

Ulan Kurtuluş Savaşını engellemek için elinden geleni yapan, sonra da İngiliz zırhlısına binip kaçan bir mandacıya hakaret sayılabilecek me ne diyebilirsin ki? Aklıma grlen küfürler genelde övgü gibi kalıyor. Ne saçma bir dava bu?

21.11.2023

Meczupların vatan hainlerine karşı inanılması güç bir sempatisi var.

TÜM YORUMLARI OKU (23)