İzleyeni Kendine Hayran Bırakan Güçlü Kadınların Yer Aldığı Birbirinden Güzel 15 Netflix Dizisi

Hepsi birbirinden güzel!

1. Anne With an E

IMDb puanı: 8,7

Lucy Maid Montgomery’nin ‘Anne with Green Gables‘ kitabından uyarlanan dizi, anne ve babasının ölümü ile kimsesiz kalan bir kızın hikayesini konu ediyor. Anne Shirley, anne ve babasının ölümü sonrasında kimsesiz kalan bir kızdır. Hayatına bir yön vermeye çalışan küçük kız, yaşadığı tatsızlıklardan sonra evlenmemiş yaşlı bir kadın ve onun erkek kardeşi ile birlikte yaşamaya başlar. Green Gables kasabasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Anne, sevgi dolu kalbi ve zekası ile karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelmeye çalışır.

2. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

IMDb puanı: 7,3

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker, Afro-Amerikalı ilk kadın girişimcinin hayatına odaklanıyor. C.J. Walker, ırkçılığın ve cinsiyet eşitsizliğinin yaşandığı dönemde çığır açan bir işe imza atar. Afro-Amerikalı ilk kadın girişimci olarak saç bakım pazarına giren Walker, gece gündüz çalışır. Kendisini işine adayan ve sonunda verdiği emeklerin karşılığını alan Walker, bileğinin hakkıyla milyonerliğe ulaşır.

3. Alias Grace

IMDb puanı: 7,8

Grace Marks, aylarca süren yorucu bil yolculukla İrlanda’dan Kanada’ya göç etmiştir. Thomas Kinnear’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra kendisine yardım eden bir adamla birlikte çalıştığı evin sahibini ve kahyasını vahşice katletmek suçundan hüküm giyer. Birlikte hareket ettiği adam asılırken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir. Fakat Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Tüm ülke bu olayı konuşmaktadır ve halk ikiye bölünmüştür. Bir grup Grace’in masumiyetine inanırken diğerleri ise asılması gerektiğini düşünür. Grace’in masumiyetinin ortaya çıkması için Amerika’nın en başarılı psikologlarından Dr. Simon Jordan ile anlaşılır. Dr. Simon genç kadının hafızasını geri getirmek için elinden geleni yapacaktır.

4. Orphan Black

IMDb puanı: 8,3

Her şeyden ümidinizi kestiğiniz bir anda, geride bırakacağınız birileri de yokken; size tıpatıp benzeyen birinin kendini öldürdüğünü görseydiniz, ne yapardınız? Onun kimliğine bürünmeyi düşünür müydünüz mesela. Sarah biraz düşündü ve tereddüt etmeden verdi kararını, bu hayatı geride bırakacaktı. Peki ya onu bekleyen hayat, hiç de düşündüğü gibi değilse?

5. Jessica Jones

IMDb puanı: 7,9

Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur. Daredevil'ın kardeş dizisi olan dizinin ilk bölümü 2015'te yayınlandı.

6. How to Get Away With Murder

IMDb puanı: 8,1

Bir grup hırslı hukuk öğrencisi ile onların kriminal savunma derslerine giren gizemli profesörleri; hem kendi hayatlarını değiştirecek, hem de tüm üniversiteyi çalkalayacak bir cinayet davasına karışırlar. Grey's Anatomy, Scandal gibi dizilerle tanıdığımız Shonda Rhimes’ın imzası bulunan dizinin başrolünde; başarılı aktris Viola Davis bulunuyor.

7. Orange is the New Black

IMDb puanı: 8,1

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar.

8. Rita

IMDb puanı: 8,1

Öğretmen olan Rita, üç çocuğunu tek başına yetiştirmeye çalışan genç bir kadındır. Bekar bir anne olarak çocuklarını yetiştirirken birçok sorunla karşılaşan Rita’nın özel hayatında da işler pek yolunda gitmez. Kişisel hayatı söz konusu olduğunda kendi öğretmenine ihtiyaç duyan Rita’yı çoğu erkek başlarda oldukça yorucu bulur. Rita, hem profesyonel hayatını hem de özel yaşamını yoluna sokabilecek midir?

9. The Society

IMDb puanı: 7,1

The Society, gizemli bir şekilde zengin New England kasabasına tıpa tıp benzeyen başka bir yere gönderilen bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Gençler, yaşadıkları kasabanın benzeri olan bu yerde ailelere dair hiçbir ize rastlamaz. Başlarına gelenlere anlam vermeye çalışan gençler eve ve ailelerinin yanına dönmenin yolunu arar. Ancak her şeyden önemlisi öncelikle hayatta kalmanın yolunu bulmaları gerekir. Nobel Edebiyat Ödüllü İngiliz romancı ve şair William Golding'in imzasını taşıyan 'Sineklerin Tanrısı' romanından esinlenilen dizi Chris Keyser ve Marc Webb'in imzasını taşıyor.

10. Virgin River

IMDb puanı: 7,5

Virgin River, sakin bir yaşam için uzak bir Kaliforniya kasabasına taşınan Melinda Monroe’nin hikayesini işliyor. Yeni bir sayfa açmaya karar veren Melinda, kasaba hayatının beklediği kadar basit olmadığını keşfedecektir. Robyn Carr’ın imzasını taşıyan 20 romandan oluşan seriden uyarlanan dizinin showrunner koltuğu Sue Tenney’e emanet.

11. Dead to Me

IMDb puanı: 8,0

Dead to Me, Jen adındaki genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Tuhaf bir mizah anlayışına ve öfke sorunlarına sahip bir kadın olan Jen, genç yaşında dul kalan bir kadındır. Jen’in kocası cinayete kurban gitmiştir. Kocasının acısını atlatamayan Jen’in hayatı kendisinden tamamen farklı bir karaktere sahip olan özgür ruhlu bir kadın olan bir kadın ile tanıştığında bambaşka bir hal alır. İkisi arasında güçlü bir arkadaşlık filizlendiğinde Jen’in yaşamında köklü değişiklikler meydana gelir. Liz Feldman, Will Ferrell ve Adam McKay’in imzasını taşıyan Dead to Me’nin başrolünde Bad Moms ve Anchorman serilerinden tanıdığımız Christina Applegate yer alıyor. Kara komedi türündeki on bölümden oluşan dizinini senaryosunu showrunner koltuğundaki Liz Feldman kaleme alıyor.

12. Unbelievable

IMDb puanı: 8,4

Unbelievable, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Genç bir kız olan Marie, tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunur. Fakat iddiasının asılsız olduğu gerekçesi ile suçlanır. İki kadın dedektif tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekle suçlanan Marie’nin davasının peşine düşer. Marie gerçekten bir suçlu mu yoksa bir mağdur mudur? Pulitzer Ödüllü bir haberden uyarlan Unbelievable’ın başrolünü son dönemde Ayin filmindeki performansı ile ses getiren Toni Collette üstleniyor. Dizinin kadrosuna Collette'in yanı sıra Merritt Wever ve Kaitlyn Dever yer alıyor. Collette ve Wever'ın Marie’nin davasını inceleyen iki dedektife hayat verdiği dizinin senaryosunu Susannah Grant kaleme alıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Lisa Cholodenko oturuyor.

13. Las Chicas Del Cable

IMDb puanı: 7,6

Netflix'in İspanya orijinal yapımı olan dizi, 1928'in Madrid'ini kendine fon yapıyor. Şehir merkezinde açılan ulusal telefon şirketinin merkezi yüzlerce genç kadını operatör olarak işe alır. Bu merkezde çalışan, birbirlerinden çok farklı geçmişlere ve kültürlere sahip dört kadının bir araya gelmesi ise, kıskançlık, ihanet, arkadaşlık ve aşk gibi duyguları birbirine sokacaktır.

14. Le Bazar de la Charité - Alevlerin Ardından

IMDb puanı: 7,7

Dizi, 4 Mayıs 1897'de Paris'te Bazar de la Charité'de gerçekleşmiş ve 126 kişinin hayatını kaybettiği yangının tasviriyle başlar. Adrienne de Lenverpré (Audrey Fleurot), evliliğinden ve Senato Başkan adayı olan zorba kocası Marc-Antoine de Lenverpré’den (Gilbert Melki) kaçmaya çalışan üst sınıf bir kadındır ve pazarı ziyaret etmeyi planlar. Yeğeni Alice de Jeansin (Camille Lou) ve hizmetçisi Rose Rivière (Julie de Bona) birlikte pazarı gezerken yangın çıkar. Pazara daha önce gitmiş ancak sevgilisiyle buluşmak için erken ayrılmış olan Adrienne kendisinin de yangın sırasında orada olabileceğini korkuyla fark eder. Bu noktadan itibaren konu yangını izleyen dönem ve üç kadının hayatları etrafında döner. Alev Alev dizisi bu diziden uyarlanmıştır.

15. Good Girls

IMDb puanı: 7,9

Dizi, ay sonunu getirmeye zorlanan, banliyöde yaşayan 3 kadını anlatıyor. Grubun elebaşı; Beth (Perkins), kocası Dean’in (Matthew Lillard) bir ilişkisi olduğunu öğrendiğinde hayal kırıklığına uğramıştır. Hayattan bıkmış ve kızgın olan Beth, en iyi arkadaşı Ruby ve oğlunun velayetini alabilmek için iyi bir avukata ihtiyacı olan Annie (Whitman) ile birlikte; artık hayatta güvenli oynamayı bırakıp, her şeyi riske ederek bir süpermarketi soymaya karar verirler. Ancak içlerinden biri marketin müdürü tarafından görülünce beklediklerinden daha büyük bir şeyin içinde olduklarını ve düşündüklerinden çok daha zor kurtulacaklarını fark ederler.

Erkek Egemen Dünyaya Meydan Okuyan Unutulmaz Yazar Virginia Woolf'tan Hayata ve Kadın Olmaya Dair 15 Alıntı
Kahkaha Garantili Bu Komedi Filmleri Üzerinizdeki Stresi Alıp Götürecek! Son Yılların En İyi Komedi Filmleri
Son Dönemde Göz Dolduran Başarılı Oyunculuklarıyla Gönüllerin Oscar'ını Kazanan 15 Oyuncu

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’ne Çeyrek Finalde Veda Etti: Olympiakos Yarı Finale Yükseldi
YORUMLAR
24.11.2020

Zulema zahirsiz bir liste, editör açıkcası boş bi liste olmuş 🤗

24.11.2020

visavis nerde la?

24.11.2020

Beni unutmuşsunuz. Halbuki en güçlüsü benim.

TÜM YORUMLARI OKU (4)