İzleyene Dünya Turu Atıyormuş Hissi Vererek Seyir Zevkini Katlayan Filmler

Filmler korkudan komediye pek çok kategoriye ayrılsa da bazı filmler izleyiciye oturduğu yerden Dünya turu zevki sunuyor. İşte Dünya'nın dört bir yanında çekilmiş en iyi filmler...

1. City of God (2002)

Özet: Rio'nun kenar mahallelerinde, biri fotoğrafçı, diğeri de kral olmak için mücadele eden iki çocuğun yolları ayrılır. 20002'nin en olay yaratan filmlerinden City of God, Rio de Janerio'nun arka sokaklarını ekrana yansıtıyor.

Oyuncular: Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Matheus Nacthergaele

Yönetmen: Fernando Meirelles, Kátia Lund

2. Midnight in Paris (2011)

Özet: Nostaljik bir senarist, nişanlısının ailesiyle birlikte Paris'e yaptığı bir gezi sırasında kendisini her gün gece yarısı gizemli bir şekilde 1920'lere dönerken bulur. Bir yandan nişanlısıyla arası kötüye giden senarist, söz konusu zaman yolculuğundan keyif almaya başlar.

Oyuncular: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cottilard

Yönetmen: Woody Allen

3. The Big City (1963)

Özet: Kalküta'da orta sınıf, muhafazakar bir aileden gelen bir ev hanımı, pazarlamacı olarak işe başlayınca evdeki hayat değişir. Ev içindeki ataerkil durumun değişmesi aile içi çatışma çıkarır.

Oyuncular: Anil Chatterjee, Madhabi Mukherjee

Yönetmen: Satyajit Ray

4. Tokyo Story (1953)

Özet: Yaşlı bir çift, şehirde çocuklarını ve torunlarını ziyaret eder, ancak bekledikleri ilgiyi göremezler. Büyük şehrin koşturmacasında ebeveynlerini ihmal eden çocuklar, daha sonra anne-babalarından gelen kötü bir haberle tekrardan bir araya gelir.

Oyuncular: Chishu Ryu, Chieko Higashiyama, So Yamamura

Yönetmen: Yasujiro Ozu

5. Mamma Mia (2008)

Özet: Filmde gerçek babasını bulmaya çalışan bir gelin adayının hikayesi, 1970'lerin popüler grubu ABBA'nın hit şarkılarıyla anlatılıyor. Biz müzikalin sinemaya uyarlanması olan Mamma Mia, insanın içini her an kıpır kıpır eden bir atmosfere sahip.

Oyuncular: Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried

Yönetmen: Phyllida Lloyd

6. Eat Pray Love (2010)

Özet: Evli bir kadın boşanmanın ardından kendini bulmak için dünya çapında bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk esnasında pek çok ülkeyi ziyaret eden kadın, aradığı aşkı hiç ummadığı bir ülke bulacaktır. Fakat güven duygusu boşanma ile zedelenmiş olabilir mi?

Oyuncular: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins

Yönetmen: Ryan Murphy

7. Spotlight (2015)

Özet: Film, Boston Globe'un yerel Katolik Başpiskoposluğu içindeki büyük çocuk tacizi olayını ortaya çıkarmasını anlatıyor. 6 kişilik gazeteci ekibi, tüm zorluklara rağmen zorlu bir yolculuğa çıkar ve gerçekleri dünyaya duyurmak için uğraşır.

Oyuncular: Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Michael Keaton

Yönetmen: Tom McCarthy

8. Before Sunrise (1995)

Özet: Avrupa'da bir trende tanışan genç bir adam ve kadın, bir akşamı Viyana'da birlikte geçirirler. Beraber geçirebilecekleri tek günde birbirlerine aşık olan bu ikili, daha sonra yıllar boyunca görüşemeyeceklerdir.

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Andrea Eckert

Yönetmen: Richard Linklater

9. Chungking Express (1994)

Özet: İki melankolik Hong Kong polisi aşık olur ve hayatları bir anda karmaşıklaşır. Polislerden biri bir yeraltı mensubuna aşık olsa da arkadaşı da ondan aşağı kalır yanı olmayan biriyle aşk yaşamaya başlar.

Oyuncular: Brigitte Lin, Takeshi Kaneshiro

Yönetmen: Kar Wai Wong

10. The Sound of Music (1965)

Özet: Genç bir kadın, 1930'larda Avusturya manastırı tarafından dul bir deniz subayının yedi çocuğuna mürebbiye olmak üzere gönderilir. Genç ve deneyimsiz mürebbiye, kısa sürede çocukların sevgisini kazanır ve pozitifliği çevreye de yayılır.

Oyuncular: Julie Andrews, Christopher Plummer

Yönetmen: Robert Wise

11. Do the Right Thing (1989)

Özet: Brooklyn'in Bedford-Stuyvesant semtindeki bir sokakta yılın en sıcak gününde, herkesin nefreti ve bağnazlığı şiddete yükselir. Sıcak havanın da etkisiyle sokaktaki herkes içindeki öfkeyi dışarı vurur.

Oyuncular: Danny Aiello, Ossie Davis

Yönetmen: Spike Lee

12. La Dolce Vita (1960)

Özet: Film, Roma'da yaşayan çapkın bir magazin gazetecisinin bir hafta sonunu anlatıyor. Hafta sonunu güzel bir kadınla geçiren gazeteci, sonunda aradığı aşkı bulmuş olabilir mi?

Oyuncular: Marcello Mastroianni, Ennio Flaiano

Yönetmen: Federico Fellini

13. Wings of Desire (1987)

Özet: Bir melek, bir ölümlüye aşık olduğunda fiziksel varoluşun somut zevklerini özler. Aşk ile ilk defa karşılaşan ve afallayan melek, Berlin'de aşk acısı yaşamaya başlar ve gitgide melankolik bir hal alır.

Oyuncular: Bruno Ganz, Solveig Dommartin

Yönetmen: Wim Wenders

14. In Bruges (2008)

Özet: Bir iş ters gittiğinde suçluluk duyan tetikçi Ray ve ortağı, Ray'in olmak istediği dünyadaki son yer olan Belçika'nın Bruges kentindeki acımasız patronlarından emir bekler.

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, 

Yönetmen: Martin McDonagh

15. Hiroshima Mon Amour (1959)

Özet: Hiroşima'da savaş karşıtı bir film çeken Fransız bir aktris, savaşa farklı bakış açılarını paylaşan evli bir Japon mimarla ilişki yaşar. Bu yasak aşk, ikilinin düşüncelerinin zıtlığına rağmen birbirine yakınlaştırır.

Oyuncular: Emmanuelle Riva, Eiji Okada

Yönetmen: Alain Resnais

16. Nightcrawler (2014)

Özet: Umutsuzca iş arayan bir dolandırıcı olan Louis Bloom, Los Angeles'ta suç gazeteciliğine başlar. Aradığı haberleri bulamayan Blomm, ihtiyaç duyduğu sansasyonel haberleri kendi yaratmaya başlar ve işler içinden çıkılamaz bir hal alır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Bill Paxton

Yönetmen: Dan Gilroy

17. Lost in Translation (2003)

Özet: Soluk bir film yıldızı ve ihmal edilmiş genç bir kadın, Tokyo'da yolları kesiştikten sonra beklenmedik bir bağ kurar. Bu iki karakter, kendilerini çok yabancı hissettikleri bir ülkede bir başlarına kalırlar.

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

Yönetmen: Sofia Coppola

18. Philadelphia (1993)

Özet: HIV'li bir adam, durumu nedeniyle hukuk firması tarafından kovulduğunda, haksız bir işten çıkarma davasının tek istekli savunucusu olarak homofobik, bir avukat tutar.

Oyuncular: Tom Hanks, Denzel Washington, Roberta Maxwell

Yönetmen: Jonathan Demme

19. The French Connection (1971)

Özet: Narkotik Bürosundaki iki NYPD dedektifi, Marsilya merkezli bir eroin kaçakçılığı çetesine rastlar. Dedektiflerden biri ölümün eşiğine gelince çete ile kıyasıya bir takip başlar.

Oyuncular: Gene Hackman, Roy Scheider

Yönetmen: William Friedkin

20. The Da Vinci Code (2006)

Özet: Louvre'daki bir cinayet ve Da Vinci tablolarındaki ipuçları, iki bin yıldır gizli bir cemiyet tarafından korunan ve Hıristiyanlığın temellerini sarsabilecek dini bir gizemin keşfedilmesine yol açar.

Oyuncular: Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno

Yönetmen: Ron Howard

21. Don't Look Now (1973)

Özet: Küçük kızlarının yakın zamanda ölümünün yasını tutan evli bir çift, Venedik'te medyum olan iki kız kardeşin yanına gider. Burada kızlarının ölümüne dair ipuçları arayan çift, aynı zamanda şehirdeki seri katilin haberini alır.

Oyuncular: Julie Christie, Donald Sutherland

Yönetmen: Nicolas Roeg

22. Columbus (2017)

Özet: Kore doğumlu bir adam kendini, mimar babasının komada olduğu Columbus, Indiana'da sıkışmış bulur. Burada olmaktan mutsuz olan adam, babası aracılığıyla buraya uyum sağlamaya başlar.

Oyuncular: John Cho, Haley Lu Richardson

Yönetmen: Kogonada

23. Into the Wild (2007)

Özet: Christopher McCandless 24.000 dolarlık birikim hesabının tamamını hayır kurumlarına verir ve vahşi doğada yaşamak için Alaska'ya kadar otostop çeker. Gerçek bir hikayeden alınan film, Sean Penn tarafından yönetildi.

Oyuncular: Emile Hirsch, Vince Vaughn

Yönetmen: Sean Penn

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Sizi Yollara Çıkmaya İtecek, Motivasyonunuzu Tazeleyecek 15 Yolculuk Filmi
İzleyenlerde Yolculuk Yapma İsteği Uyandıran Seyahat Temalı 13 Başarılı Film
Soğuk Havalarda İzlenilirliği Daha da Artan En Güzel 36 Kış Filmi

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!