İzlerken Vaktin Nasıl Geçtiğini Anlayamayacağınız Birbirinden Heyecanlı En İyi İntikam Filmleri

Haksızlığa uğradığımızda, canımız yandığında ya da kendimizce geçerli bir sebebimiz olduğunda bizi bu hale getirenlere karşı çok sert ve ciddi duygular hissederiz. Gözümüzün önünde şimşekler çakar, kafamızdan bin türlü planlar geçer. İşte tüm bunlar intikam hissini tetikler. İntikam, kuşkusuz en temel duygularımızdan biri. Hal böyle olunca da üzerine tonlarca film çekilmesi gayet olağan. Siz, intikam filmi sevenler: soğuk yemeğin tadına bakmaya hazırsanız listemizi inceleyebilirsiniz!

14. Kör Samuray

Bilirsiniz, bir duyunuz kaybolduğunda diğer duyularınız daha keskin hale gelmeye başlar. Zatoichi'de de öyle olur. Kör bir samuray olan Zatoichi, geçimini masaj yaparak ve kumar oynayarak sağlar. Aynı zamanda çok iyi kılıç ustası olan Zatoichi'nin ünü, dört bir yanda duyulur. Bir gün Zatoichi'nin arkadaşı, Zatoichi'yi iki geyşayla tanıştırır. Geyşaların ailesinin acımasız bir samuray tarafından öldürüldüğünü öğrenen Zatoichi, kılıcını kınından çıkaracak gibi...

13. I Spit on Your Grave

Diğer bir deyişle 'Mezarına Tüküreceğim'. Şehrin gürültüsünden bunalan yazar Jennifer Hills, nehir kenarındaki evine gitmeye karar verir. Jennifer, sessizliğin keyfini çıkarmayı beklerken dehşetin sıcak yüzüyle karşılaşacak. Tanımadığı kişiler tarafından günlerce işkenceye maruz kalan kadının dudak uçuklatan intikam hikayesini izleyeceğiz. Mezarına Tüküreceğim, hakikaten intikamı en iyi anlatan filmlerden.

12. Suikastçı

Özellikle Jet Li ve Jason Statham hayranıysanız mutlaka izlemeniz gereken yapıtlardan biri, Suikastçı. Filmde FBI ajanı Jack Crawford'un ortağı, bir suikastçı tarafından öldürülür. Ajan Crawford, ortağının ölümünün intikamını almak için planlar yapmaya başlayacak.

11. Ölüm Emri

İş yaşamında yumuşak huylarıyla bilinen Nick Hume, aynı zamanda mükemmel bir aile babası. Ancak bir akşam tanıklık ettiği dehşet verici olay yüzünden hayatı tamamen altüst olacak. Nefis oyunculukların ve unutulmaz sahnelerin yer aldığı film, kesinlikle izlenmeye değer.

10. John Wick

Bir gece, gangsterler eski tetikçi John Wick'in evine saldırır. Gangsterler saldırı sırasında John Wick'in köpeğini acımasızca öldürür. Filmde kaybedecek bir şeyi kalmayan John Wick'in kanlı intikamını izleyeceğiz. Keanu Reeves, efsane oyunculuğuyla yine adından söz ettirmeyi biliyor.

9. Ghajini

Bir düşmanınız olduğunu, size saldırdığını, bu saldırı sonucunda geri dönülemez bir hafıza kaybı yaşadığınızı düşünün; ne yapardınız? Nasıl bir intikam planı kurardınız? İşte, Sanjay Singhania'nın hikayesi bunu anlatıyor. Yer yer gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız bir intikam hikayesi bu. Aamir Khan'ın baş yapıtlarından olan Ghajini'yi henüz izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

8. Adalet Peşinde

Mutlu bir aileye sahip, dürüst bir adam olan Clyde Shelton'ın evine bir akşam hırsız girer. Olayda Clyde dışında tüm aile fertleri katledilir. Suçlular yakalanır fakat suçlulardan biri çok az ceza alır. Bu duruma katlanamayan Clyde, katilin cezasını kendisi verecek. Film, Clyde'ın intikamının yanında adalet sistemine de müthiş bir eleştiri getiriyor. 'Adalet Peşinde' mutlaka izlemeniz gereken filmler arasında olmalı.

7. İçinde Yaşadığım Deri

Romandan esinlenerek çekilen film, psikolojinizi bayağı zorlayabilir. Araba kazası sırasında yanan eşine, 12 yıl boyunca insan derisi üretmeye çalışan bir cerrahın ruh halini hayal edin. Üstüne bir de kızına yapılan cinsel saldırı! Cerrah, kızına saldıran adamdan kendi tarzıyla intikam almaya çalışacak. Patolojilerle dolu bir aile ve tabii ki Antonio Banderas! Bakalım bizleri neler bekliyor?

6. Mazisi Olmayan Adam

Uzakdoğu'nun klasiklerinden bir film sizlerle! Won Bin'i bilenler bilir, çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen uzun süredir ekranlarda göremiyoruz kendisini. Yanılmıyorsam en son yapımı, 'Mazisi Olmayan Adam'. Film, mafya tarafından kaçırılan küçük bir kızı kurtarmaya çalışan adamı anlatıyor. Vee unutulmaz repliği: 'Yarın için yaşayanın bugün için yaşayan karşısında hiç şansı olmaz.'

5. Faster

Sürücü'nün kardeşi, yıllar önce bir soygun sırasında öldürülür. Hapiste olduğu için intikamını alamayan Sürücü, hapisten çıkar çıkmaz kardeşinin intikamını almaya çalışacak. Fakat Sürücü'yü bekleyen yeni hayat, onu bayağı zorlayacak. Dwayne Johnson'un başrolde yer aldığı Faster filmi, kesinlikle izlenmeye değer.

4. Sweeney Todd: Fleet Sokağı'nın Şeytani Berberi

Ben size Johnny Depp desem, Tim Burton filmi desem eminim gerisini siz hayal edebilirsiniz. Film Benjamin Barker ve ailesinin haksızlığa uğramasını konu alıyor. Suçsuz yere ceza alan Benjamin ve müthiş bir intikam planı... Konunun işlenişiyle, hiç bitmesini istemeyeceğiniz müzikal tadındaki Sweeney Todd: Fleet Sokağı'nın Şeytani Berberi filmini mutlaka izlemelisiniz.

3. Şeytanı Gördüm

Zevk için öldüren bir seri katil ve onu yakalamaya çalışan polisler... Çocuk-yaşlı ayırt etmeden öldüren soğukkanlı seri katil, emekli bir polisin kızını öldürdüğünde işler epey karışacak. Kızın nişanlısı, gizli polis Dae - Hoon nişanlısının ölümü üzerine müthiş bir intikam planı hazırlayacak. Dae - Hoon, görevini tehlikeye atma pahasına mutlaka intikamını alacak. Uzakdoğu filmlerinin en iyilerinden 'Şeytanı Gördüm', mutlaka izleme listenizde olmalı.

2. Zincirsiz

Django, özgürlüğünü kazanmış bir köle. Alman ödül avcısı tarafından acımasız bir katil olarak eğitilen Django, artık ödül avcısıyla birlikte kelle avına çıkmaya hazır. Django'nun asıl amacı ise hala köle olan karısını acımasız sahiplerinin elinden kurtarıp onu özgür bırakmak. Ünlü yıldızlardan geçilmeyen film, tam bir baş yapıt tadında. Hala izlemediyseniz hiç durmayın!

1. Savaşçı (Ong Bak)

Bir Uzakdoğu filmi daha sizlerle! İnanışa göre Buda heykeli, bulunduğu yere bereket getiriyor ve koruma sağlıyor. Bir köyde Buda heykelinin başı çalınır ve köy inanılmaz bir felakete sürüklenir. Bu durumun sorumlusundan intikam almak ve Buda heykelinin eksik parçasını bulmak üzere Ting isimli genç görevlendirilir. Özellikle Uzakdoğu filmi severlerin kaçırmaması gereken bir yapım.

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
04.05.2021

Old Boy nasil listede olmaz ? Sasirilacak derecede bir hata.

04.05.2021

Sweeney Todd: Fleet Sokağı'nın Şeytani Berberi ŞİMDİYE KADAR İZLEMEYEN DE NE BİLİYİM....

04.05.2021

Old Boy'la Ahgassi'yi bekledim. İntikam filmleri denince zaten akla ilk gelen Park Chan Wook filmleri oluyor genelde.

TÜM YORUMLARI OKU (5)