İzlerken İngiliz Mizahını İliklerinize Kadar Hissedeceğiniz İngiltere Yapımı Polisiye ve Suç Dizileri

İngiliz komedisi çoğu kişi tarafından sevilen bir türdür. İngiliz yapımı dizilerde de özellikle birbiriyle çatışan iki dedektifin cinayet vakaları çözdüğü polisiye türündeki işler oldukça yaygındır. 

Sherlock Holmes, Death in Paradise ve Father Brown gibi dizler başta olmak üzere İngiliz komedisi türündeki polisiye dizilerden oluşan listeye göz atabilirsiniz. İyi seyirler.🎬📺

22. Agatha Raisin (2014-)

IMDb: 7.2 

Özet: Agatha Raisin, başarılı ancak kötü şöhretli bir kadınıyken şehir hayatını bırakıp köye yerleşmeye karar verir. Şehir hayatından tamamen koparak köy hayatına yerleşen Agatha burada da rahat durmaz ve bir dizi absürt olayın da yanında köyde işlenen bir cinayeti çözmeye çalışır. Komedi türünde bir polisiye dizisi olan bu yapımda bir yandan gizemli olaylar meydana gelirken diğer yandan da absürt karakterlerde izleyenlere keyif veren bir yapımdır.

Yönetmen: Geoffrey Sax

Oyuncular: Ashley Jensen, Matt McCooey, Lucy Liemann

21. Murder in Provence (2022)

IMDb: 7.2 

Özet: Romantik ortağı Marine Bonnet ile Aix-en-Provence'da Soruşturma Yargıcı olan Antoine Verlaque, Fransa'nın güneyindeki pastoral evlerinin cinayetlerini, gizemlerini ve karanlık yönlerini araştırır. Antonie ile güvenilir ortağı Helene, bu pastoral evler arasına işlenen cinayetleri ve karanlık dünyayı açığa çıkarmak için birlikte çalışmaya başlarlar. 

Yönetmen: Steve Barron

Oyuncular: Geff Francis, Kirsty Bushell, Samuel Barnett

20. Guilt (2019-)

IMDb: 7.3 

Özet: Araba kazası sonucunda iki kardeşin yaşlı bir adamın ölümüne neden olması sonrasında delilleri ortadan kaldırmalarına rağmen yakınlarının şüphelerinden kurtulamayan iki kardeşin hayatı konu edinilir. İki kardeşin ölen adamın yakınlarının şüpheleriyle birlikte hayatlarının iyice alt üst olmasını konu edinen bir dizidir. İki kardeş kazara koşarak yaşlı bir adamı öldürür. İzlerini kapatmasına rağmen, ölen adamın komşuları ve akrabaları onun nasıl öldüğü konusunda şüpheye düşmeye başlayınca kardeşlerin hayatı alt üst olmaya başlar.

Yönetmen: Robert McKillop, Patrick Harkins

Oyuncular: Mark Bonnar, Jamie Sives, Ruth Bradley

19. Queens of Mystery (2019-)

IMDb: 7.3 

Özet: Suç yazarlığı yapan üç kız kardeş ve 28 yaşındaki yeğenleri, pitoresk İngiliz köyü Wildemarsh'taki cinayetleri çözmek için kapsamlı suç bilgilerini kullanmaya karar verirler. Hem gerçek hem de kurgusal olan kapsamlı suç bilgilerini kullanarak, pitoresk İngiliz köyü Wildemarsh'ta bilinmez cinayetleri çözerler. Ancak bir gün Matilda'nın annesi ortadan kaybolur ve üç kız kardeş ile yeğenleri bu gizemin peşine düşer. 

Yönetmen: Julian Unthank

Oyuncular: Martin Trenaman, Julie Graham, Sarah Woodward

18. Miss Scarlet and The Duke (2020)

IMDb: 7.5 

Özet: Eliza Scarlet, 19. yüzyıl Londra'sında suçları çözmek için bir Scotland Yard Müfettişi ile güçlerini birleştirmesinin konu edinildiği bir dizidir. İlk kadın dedektif olmayı kafaya koyan Eliza Scarlet, erkek egemen dünyada bu işi yapmak için ayyaş ve kumarbaz olan 'The Duke' isimli bir dedektifle ortak olur ve birlikte suçları çözmeye başlarlar. 

Yönetmen: Declan O'dwyer

Oyuncular: Kate Phillips, Stuart Martin, Cathy Belton

17. Rosemary & Thyme (2003–2006)

IMDb: 7.6 

Özet: Avrupa'nın nefes kesici bahçeleri arasında yer alan iki profesyonel bahçıvan Rosemary Boxer ve Laura Thyme, kendilerini gizemli suçları çözmeye çalışırken bulurlar. İkili başlarda insanların bahçelerle ilgili sorunlarını çözerken sonraları meraklı yapıları onları cinayet vakalarını için dedektiflik yapmaya sürükler. 

Yönetmen: Tom Clegg

Oyuncular: Pam Ferris, William Armstrong, Margaret Tyzack

16. Shakespeare & Hathaway - Private Investigators (2018-)

IMDb: 7.6 

Özet: Luella Shakespeare ve Frank Hathaway adlı tuhaf bir çift özel dedektif, Stratford-upon-Avon'daki suçları araştırmaya başlar. Artık borç yüklü bir özel dedektif olan Eski Dedektif Müfettiş Frank Hathaway, internette tanıştığı nişanlısını araştırmak için Luella Shakespeare'i işe alır ve nişanlısının bir dolandırıcı olduğu ortaya çıkar. İki zıt karakterin çözmeye çalıştıkları gizemleri konu edinen bir komedi türündeki polisiye dizisidir. 

Yönetmen: Piotr Szkopiak, Ian Barber, Paul Gibson

Oyuncular: Mark Benton, Jo Joyner, Patrick Walshe McBride

15. The Serpent (2021)

IMDb: 7.6 

Özet: Katil, hırsız ve baştan çıkarıcı kılık değiştirme ustası Charles Sobhraj'ın, 70'lerin ortalarında Asya'nın hippi izinde gizli bir karanlıkta kalan gerçek hayat hikayesi konu edinilir.  1970’li yıllarda Güneydoğu Asya’da Batılı turistlerin peşine düşen bir seri katilin gerçek hayat hikayesinin konu edinildiği bir dizidir. Farklı kıtalarda hakkında arama emri çıkartılan suçlunun hikayesinin konu edinildiği bir dizidir. 

Yaratıcı: Richard Warlow

Oyuncular: Tahar Rahim, Jenna Coleman, Billy Howle

14. The Outlaws (2021-)

IMDb: 7.7 

Özet: Farklı yaşam alanlarından yedi yabancı, Bristol'de bir topluluk geri ödeme cezasını tamamlamaya zorlanınca bir araya gelmek zorunda kalırlar. Yedi farklı kişi bir yandan topluluk cezasını öderken diğer yandan da birbirlerinin hayatlarına dokunmaya, etki etmeye başlarlar. İngiltere yapımı, komedi, dram ve suç türünde bir dizidir. 

Yönetmen: Elgin James, Stephen Merchant

Oyuncular: Rhianne Barreto, Darren Boyd, Gamba Cole

13. Death in Paradise (2011-)

IMDb: 7.8 

Özet: Karmaşık cinayetleri araştırmak ve çözmek için Londra'dan Karayip adası Saint-Marie'ye bir Dedektif Müfettişi transfer edilen birsinin başından geçenlerin konu edinildiği bir dizidir. Dedektif Neville Parker, güneşli bir adada dedektiflik yapmak için görevlendirilen şaşırtıcı cinayetleri çözmeye çalışırken bir dizi komik olayın yaşandığı bir polisiye dizisidir. 

Yönetmen: Robert Thorogood

Oyuncular: Ben Miller, Ralf Little, Elizabeth Bourgine

12. Father Brown (2013-)

IMDb: 7.8 

Özet: GK Chesterton'ın hikayelerinden ilham alan diziler; Bir Katolik rahibin İngiliz köyündeki gizemleri çözme becerisine odaklanan bir dizidir. 1960'ların İngiltere'sinde Katolik bir rahibin yaşadığı yerde gelişen suçları çözmesini konu edinen bir dizidir. Peder Brown, sessiz sakin yapılı bir rahiptir ve hayatı boyunca insanların günahlarını dinlemenin onda geliştirdiği sezgiler ile gizemli olayları bile çözebilme yeteneğine sahiptir.  

Yönetmen: Robert Hamer

Oyuncular: Mark Williams, Sorcha Cusack, Hugo Speer, Tom Chambers

11. Grantchester (2014-)

IMDb: 7.9 

Özet: Cambridgeshire'lı bir din adamı kendisini bir anda küçük Grantchester köyünde bir dizi gizemli yanlışı araştırırken bulur. Rahip Sidney'in kendisini beklenmedik bir anda cinayet davasının içerisinde bulmasıyla birlikte komiser Geordie Keating ile birlikte çalışmaya başlar. İkili her bölüm farklı bir cinayet vakasını çözerken diğer yandan da rahibin günlük hayatında yaşadığı bir dizi komik olayın konu edinildiği bir komedi polisiye dizisidir. 

Yönetmen: Daisy Coulam 

Oyuncular: James Norton, Robson Green, Al Weaver

10. Midsomer Murders (1997-)

IMDb: 7.9 

Özet: Deneyimli bir Dedektif Başmüfettişi ve genç Çavuş, Midsomer County'nin bölgesel topluluğu etrafındaki cinayetleri araştıran bir dizidir. Dizide küçük bir kasaba olan Misomer kasabasının etrafında çok sayıda cinayet işlenir ve bu yüzden de dizide bu kasabadaki insanların doğuştan cinayete eğilimli olduğu düşünülür. Midsomer ilçesindeki küçük köylerde gerçekleşen cinayetlere yer verildiği, kara mizahın işlendiği bir polisiye dizisidir. 

Yönetmen: Caroline Graham

Oyuncular: Neil Dudgeon, Gwilym Lee, Ed Birch

9. Jonathan Creek (1997–2016)

IMDb: 8.1 

Özet: Bulmaca çözme konusunda doğal bir yeteneğe sahip bir sihirbaz olan Jonathan Creek, evinden dönüştürülmüş bir yel değirmeninde çalışır. İmkansız suçları ve gizemli cinayetleri çözmek için yeteneklerini kullanan sihirbazın çözdüğü gizemli cinayetleri konu edinen bir polisiye dizisidir. 

Yönetmen: David Renwick

Oyuncular: Alan Davies, Caroline Quentin, Stuart Milligan

8. Inspector Morse (1987–2000)

IMDb: 8.2 

Özet: Başmüfettiş Morse'un klasik Batı müziği kulağı, bira zevki ve suç için bir burnu vardır. O ve Dedektif Çavuş Robert Lewis, Oxford bölgesindeki ve çevresindeki ilginç vakaları çözmesini konu edinen bir dizidir. İlk olarak 1987'de yayınlanan 'Müfettiş Morse', Colin Dexter'ın aynı adlı romanlarından uyarlanan bir suç dramasındır. İki zıt karakterin bir yandan çatışmalarını diğer yandan da vakaların peşinden gitmesini konu edinen bir polisiye dizisidir. 

Yönetmen: Anthony Minghella, Julian Mitchell

Oyuncular: John Thaw, Kevin Whately, James Grout

7. Agatha Christie's Poirot (1989–2013)

IMDb: 8.6 

Özet: Agatha Christie'nin 1920'de yazdığı ilk kitaptan 1976 yılında yayımlanan son kitabına kadar hep yer verdiği bir karakterden yola çıkarak oluşturulan bir dizidir. Ünlü polisiye yazarı Agatha Christie'nin romanlarında yer alan küçük, titiz, zeki, simetri hastası Belçikalı dedektifin maceralarından yola çıkarak oluşturulan bir komedi türünde polisiye dizisidir. Pariot'un sekreteri Miss Lemon, en yakın arkadaşı Yüzbaşı Hastings veya Başmüfettiş Japp'le karşılaştıkları cinayet vakalarını çözmelerini konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Edward Bennett

Oyuncular: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson

6. Sherlock Holmes (2010–2017)

IMDb: 9.1 

Özet: Birçok kez uyarlanan Sherlock Holmes modern zamana uygun uyarlamasıdır. Bu uyarlama cep telefonu, mesaj, mail, blog gibi teknolojinin de içerisinde olduğu günümüz İngiltere'sinde geçer. Yol arkadaşı Doktor Watson ile cinayetlerin açığa çıkarılmasına çalışıldığı bir polisiye-suç dizisidir. İngilizlerin en bilinen polisiyelerinden birisi olan bu dizi hem polisiye türünde bir kült haline gelmiştir. 

Yönetmen: Steven Moffat, Mark Gatiss

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Amanda Abbington

5. I Care a Lot (2020)

IMDb: 6.3 

Özet: Yaşlı koğuşlarının birikimlerini sömüren sahtekar bir yasal vasi, dolandırmaya çalıştığı bir kadının göründüğünden daha fazlası olduğu ortaya çıkınca eşiyle tanışır. Marla kanunları kendi yararına kullanan ancak bu şekilde müvekkillerine zarar veren birisi olur. Bir gün mükemmel bir müvekkil seçtiğini düşünür ancak olayla istediği gibi gelişmez.  

Yönetmen: J Blakeson

Oyuncular: Rosamund Pike, Eiza Gonzalez, Dianne Wiest

4. Enola Holmes (2020)

IMDb: 6.6

Özet: Enola Holmes-Sherlock'un genç kız kardeşi, annesinin kayıp olduğunu öğrendiğinde, onu bulmak için yola çıkar ve ünlü kardeşini alt edip gizemli genç bir Lord'un etrafında tehlikeli bir komployu ortaya çıkarırken başlı başına bir süper dedektif olur. Enola gönderildiği yatılı okuldan kaçarak Sherlock Holmes ile birlikte çeşitli vakalarda çalışan dedektif Lestrade'nin yanına gider. Enola abisinden kaçarak olayın gizemini çözmeye çalışır ve o da abisi gibi bir dedektif olur. 

Yönetmen: Harry Bradbeer

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin

3. Cruella (2021)

IMDb: 7.3 

Özet: Estella, tasarımcı olma hayali olan ve bir dolandırıcılık çetesine dahil olan genç bir kadındır. Estella, Londra sokaklarında büyümüş bir kadındır ve bir gün ünlü ve acımasız modacı Barones von Hellman'ın yanında işe girer. Ancak ünlü modacı Estella'nın içindeki kötüyü çıkarmasına neden olur. Estella'nın nasıl Cruella gibi bir karaktere dönüştüğünü ve hayat hikayesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry

2. Tam Gaz (2017)

IMDb: 7.6 

Özet: Bir suç patronu için çalışmaya zorlandıktan sonra, genç bir kaçış sürücüsü kendini başarısızlığa mahkum bir soygunun içinde bulmasını konu edinen bir filmdir. Baby genç yaşına rağmen çok iyi bir sürücüdür ve bebek gibi bir yüne sahip olduğu için Baby lakabını almıştır. Banka soygunlarında kaçış için sürücülük yapan Baby bir gün suç lideri ile karşılaşır ve onun için çalışmak zorunda kalır. İş lideri bir soygun planlar ancak bu soygunun sonu başarısız olmaya mahkumdur.

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James

1. Ateşten Kalbe Akıldan Dumana (1998)

IMDb: 8.2 

Özet: Eddy, üç arkadaşını güçlü bir yerel gangster olan Hatchet Harry'ye karşı hayati bir poker oyunu için para toplamaya ikna eder. Eddy kaybeder, ardından Harry ona 500.000 poundu geri ödemesi için bir hafta verir. Masadaki önemli kumar oyuncuları arasındaki en yetenekli oyuncu Eddy olmasına rağmen işler planlandığı gibi gitmediğinde Eddy, önceden hazırlanmış bir hile yüzünden kaybeder. 

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Jason Statham, Nick Moran, Dexter Fletcher

İzlerken Yerinizde Duramayacağınız Son Zamanların En Sürükleyici Macera Filmleri
İzlerken İçinizdeki Dedektifi Harekete Geçirecek Birbirinden Çarpıcı ve Gizem Dolu 42 Polisiye Filmi
David Fincher'ın 'Gone Girl' Filmini Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Gerilim Dolu Filmler

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
18.08.2022

Sherlock Holmes nasıl 6. oluyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ