İzlerken Heyecandan Kalp Atışlarınızı Hızlandıracak Birbirinden Gergin 21 Film

Gerilim ve merak duygusunun üst düzeyde tutulduğu, izlerken kalp atışlarınızı hızlandıracak birbirinden heyecan verici 21 filmi sizin için listeledik. İyi seyirler!

1. The Invitation (2015)

www.beyazperde.com

Will ve Eden sevgi dolu bir çiftir. Ancak onların ilişkisi, yaşanan trajedi sonucu çocuklarını kaybetmelerinin ardından Eden'ın ortadan kaybolması ile son bulur. Aradan geçen iki yılın ardından Eden, yeni bir eş ve bambaşka bir kişilikle geri döner. Geride bıraktığı her şeyle tekrar bağ kurmak isteyen genç kadın, eşi David ile evlerinde bir davet verir. Eski arkadaşların toplandığı bu davette Will ve sevgilisi de yerini alır. Davet oldukça güzel bir şekilde başlamıştır ancak bir süre sonra Will, Eden ve David'in tuhaf davranışlar sergilediğini düşünmeye başlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde garipliklerin devam etmesi, Will'in aşırı tepki vermesine neden olur. Yaşananlar Will'in paranoyaklığı mıdır yoksa gerçekten evde yolunda gitmeyen bir şeyler mi vardır?

IMDb: 6,6

2. Fatal Attraction (1987)

www.beyazperde.com

Avukat olan Dan Gallagher, karısı ve kızı ile mutlu bir yaşam sürer. Bir gün karısının şehir dışında olmasının fırsat bilen Dan, Alex adında bir kadın ile tek gecelik bir ilişki yaşar. Bu kaçamak Dan’in hayatının alt üst olmasına neden olur. Dan, yaşadığı bu ilişkiyi ardında bırakmak istese de Alex ilişkilerini devam ettirme niyetindedir. Tüm ısrarlarına rağmen Dan tarafından reddedilen Alex, Dan’ın gitmesini engellemek için her şeyi yapmaya hazırdır. Bu durum sadece Dan’i değil ailesinin hayatını da etkileyecektir.

IMDb: 6,9

3. Green Room (2015)

www.beyazperde.com

Punk rock grubu The Ain't Rights gezici olarak barlarda konser verirken son dakika kararıyla Oregon'un ormanlık bölgesindeki bir barda sahne almak için yola çıkarlar. Mekana gittiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. Ancak konser sonrası, sahne arkasındaki odalarında genç bir kadının cesediyle karşılaşırlar. Mekanın acımasız sahibi olayın tek şahitleri olan grubun ortadan kaldırılmasına karar vermiştir. Müzisyenler, o ve adamları tarafından abluka altına alınan bir odada hayatta kalma savaşı verecekleri uzun bir geceye adım atar.

IMDb: 7

4. The Hitcher (1986)

www.beyazperde.com

John Ryder, yol üstünde bir şekilde kendisini durduran bir sapık otostopçudan zorluklarla kaçtığını ve huzura kavuştuğunu düşünmektedir. Ancak kazın ayağı öyle değildir, zira bu otostopçunun hem geçmişi hem de geleceği kendisinin peşinde olacaktır. John Ryder bu adamdan asla kurtulamayacaktır.

IMDb: 7,2

5. Speed (1994)

www.beyazperde.com

Jack kurbanlarına korkunç oyunlar oynayan bir kötü olan Howard'ın elinden on üç masum insanı kurtarmıştır. Ancak Howard'ın tek planı, başarısız olan planı değildir. Howard bir otobüse öldürücü patlayıcılar yerleştirmiştir ve eğer otobüs belli bir hızın altına inerse bu patlayıcılar infilak edecektir. Jack, soğukkanlılığını koruyarak bu sıradan otobüsü ve daha da önemlisi içerisindeki masum insanları korumak isteyecektir.

IMDb: 7,2

6. Cape Fear (1991)

www.beyazperde.com

Max Cady, yıllarca yattığı hapisden yeni salıverilmiş bir tecavüzcüdür. Yıllar önce onu savunmuş olan avukat Sam Bowden ise küçük bir kasabada, 15 yaşındaki kızı ve karısıyla sakin bir yaşam sürmektedir. Sam, zamanında Max’ı beraat ettirebilecek bir delili, cahilliğini fırsat bildiği müvekkilinden saklamıştır.

Şimdi eskisi kadar cahil olmayan Max, intikam için kasabaya gelir ve ağlarını Sam’in hayat dolu kızı Danielle’in etrafında örmeye başlar. Zira iş arkadaşı Lori’yle bir ilişkiye girip girmemeyi kafasında tartmakta olan Sam ile karısı Leigh’in ilişkisi, uzatmaları oynamaktadır. Bu bozulmuş aile yapısında sıkıntılar yaşayan 15 yaşındaki Danielle, dışardan gelecek her türlü yakınlaşmaya oldukça açıktır.

60’ların gerilim klasiğini 90’lara başarıyla uyarlayan Martin Scorsese, filmin başrolüne yerleştirdiği ünlü isimlerin arasına, orijinal filmin yıldızları Gregory Peck ve Robert Mitchum’u da, küçük roller vererek akıllıca serpiştirmiş. Bir önceki sene beğeni toplayan Sıkı Dostlar’ın rüzgarını da arkasına alarak gişede de çok başarılı olan bir yapım ortaya çıkarmış.

IMDb: 7,3

7. Before the Devil Knows You're Dead (2007)

www.beyazperde.com

Maddi zorluğa düşen borsa simsarı Andy ve kardeşi Hank, anne ve babalarının sahip olduğu mücevherci dükkânını soymaya karar verirler fakat şansları iyi gitmez. Andy ve Hank'in babaları, peşinde olduğu suçluların oğulları olduğundan habersizce adaletin yerini bulmasını beklerken kardeşler, Andy'nin eşi Gina ile birlikte başarısız soygun girişimlerinin tüm sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalırlar.

IMDb: 7,3

8. Good Time (2017)

www.beyazperde.com

Acemi bir soygun işine girişen Connie ve Nick bankayı soyarlar; fakat Nick yakalanır ve koşulların çok zorlu olduğu bir hapishaneye düşer. Connie kardeşini hapishaneden kurtarmak için her yolu dener ve arkadaşı Corey'in de yardımına başvurur. Kefaret parasını bulmak için gittikleri tefecide işler daha da karışır. Nick'i hapishaneden kaçırmaya karar veren Connie, kendisini zamana karşı bir kovalamacanın ortasında bulur. 

Ben Safdie ile Joshua Safdie'nin yönettiği filmin senaryosunu Ronald Bronstein ile Joshua Safdie kaleme aldı. Filmin oyuncu kadrosunda ise Robert Pattinson, Jennifer Jason Leigh ve Barkhad Abdi yer alıyor.

IMDb: 7,4

9. Marathon Man (1976)

www.beyazperde.com

Kolombiya Üniversitesi mezuniyet öğrencisi Babe Levy zamanını maratonlarda koşarak geçirmektedir. Gizli servis ajanı olan kardeşi Doc Levy bir Nazi suçlusu tarafından öldürülünce, kendisini tehlikeli bir oyunun içinde bulur. Eski Nazi Szell’in hedefine dünüşen genç artık kendi hayatını korumak için koşacaktır..!

William Goldman’ın romanından uyarlandı. Sinema tarihinin en korkunç işkence sahnelerinden birini içermektedir. Ayrıca tipik bir 70’ler filmi olan yapım politik oyunlara da göndermelerle doludur. Yönetmenin pek çok filminde olduğu gibi filmin en büyük kozlarından birinin de oyunculuklar olduğunu hatırlatalım.

IMDb: 7,4

10. Victoria (2015)

www.beyazperde.com

Berlin'e yeni taşınmış ve bu şehrin kurallarına göre yaşamayı öğrenmeye çalışan Victoria, Berlin'de bir gece kulübünde arkadaşlarıyla eğlenmekte olan Sonne ile tanışır ve aralarında hızlı bir çekim yaşanır. Ancak gece arkadaş grubunun ödemesi gereken eski borç nedeniyle bambaşka bir noktaya sürüklenir. Victoria Sonne ve arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve maceraya katılır. Ne var ki çılgın bir macera gibi başlayan bu olay, bir kabusa dönüşecektir.

IMDb: 7,6

11. Searching (2018)

www.beyazperde.com

Kayıp Aranıyor, kaybolan kızını bulmak için bilgisayar üzerinden araştırmaya başlayan bir babanın yaşadıklarını konu ediyor. David Kim’in 16 yaşındaki kızı kaybolunca, yerel soruşturma açılıp davaya dedektif atanmıştır. Dedektiflerin araştırmaya başlamasından 37 saat sonra David kimsenin bakmadığı bir yeri araştırmaya karar verir. Bütün sırların saklandığı yer kızının bilgisayarıdır. Kızının bilgisayarı kurcalayan çaresiz baba, kızının kişisel dünyasına da giriş yapar. Bilmediği sırlarla karşılaşan adam, tamamen yok olmadan önce kızını bulmak için onun geride bıraktığı dijital ipuçlarını takip etmelidir...

IMDb: 7,6

12. Assault on Precinct 13 (1976)

www.beyazperde.com

Los Angeles'daki bir polis karakolu tamamen kapanmadan önceki son gecesini geçirmektedir. Los Angeles polisi ise korkunç bir yanlış yapmış ve hiçbir şeye karşı korku duymayan bir korku çetesini düşman edinmiştir. Çete bu korumasız karakola saldırılarda bulunmanın planlarını yapmaya başlamıştır. Saldırı başlar. Sayısız suçlu, birkaç polisin saklandığı karakola baskın yapar. Artık içeridekilerin tek bir isteği vardır: Hayatta kalmak!

IMDb: 7,6

13. Deliverance (1972)

www.beyazperde.com

Dört arkadaş Georgia nehrine kanolarıyla biraz hafta sonu hareketi için gelirler. Amaçları biraz eğlenmek, macera yaşamak ve şehirden uzaklaşmaktır. Ancak içlerinden bazıları özellikle köylülerle alay eden bir tutum içindedirler. Hem hor gördükleri doğa hem de yöre insanlarının onlara unutamayacakları bir senaryo yazacağını kimse tahmin etmemiştir.

IMDb: 7,7

14. Spoorloos (1988)

www.beyazperde.com

Hollandalı bir çift olan Rex Hofman ve Saskia Wagter, Fransa'da yapacakları tatil için yola çıkarlar. Yolculuk esnasında Saskia uykuya dalar ve oldukça tuhaf bir rüyanın etkisinde kalarak uyanır. Arabanın yakıtı bittiğinde, biraz da dinlenmek amacıyla en yakın benzin istasyonunda dururlar. Saskia içecek bir şeyler almak için istasyonun marketine gider, ancak aradan yeterli zaman geçmiş olmasına rağmen geri dönmez. Saskia ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Aradan üç yıl geçer... Rex artık yeni biriyle birliktedir ancak buna rağmen Saskia'nın izini sürmeye devam etmektedir. Bir gün, Saskia'ya neler olduğunu açıklayacağını iddia eden Raymond'dan üst üste mektuplar almaya başlar...

IMDb: 7,7

15. Misery (1990)

www.beyazperde.com

Dehşetli bir hikayenin muhteşem bir sahicilikle sinemaya aktarıldığı olağanüstü bir gerilim 'Ölüm Kitabı'... Tabi bu hikayede, canlandırdığı Annie Wilkes karakteriyle harikalar yaratan -belki de kabuslar yaşatan dememiz daha doğru olacaktır- başarılı aktrist Kathy Bates'in parmağı büyük. Dikkatli sinema izleyicisi, oyuncunun bu filmindeki sıradışı performansı sonucunda Oscar'ı kazandığını da anımsayacaktır. Filmin konusuna gelince, Paul Sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain’in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain’in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. Hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca Paul’ü ararken o, gardiyanı Annie’ye özel bir Misery macerası daha yazmak zorundadır.

IMDb: 7,8

16. Wait Until Dark (1967)

www.beyazperde.com

Audrey Hepburn'un kör bir kadını canlandırdığı film, eve gelen saldırganlara karşı kör bir kadının verdiği amansız mücadeleyi anlatıyor...

IMDb: 7,8

17. Jaws (1975)

www.beyazperde.com

Jaws, bir sahil kasabasına tehdit oluşturan beyaz köpekbalığını avlamaya çalışan bir ekibin hikayesini anlatıyor. Küçük bir tatil beldesi olan Amity Adası obur, beyaz bir köpekbalığı tarafından ziyaret edilmeye başlanır. Yaşanan birkaç ölüme rağmen belediye başkanının kârı ve turizmi önde tutan tavrı nedeniyle olay fazlaca su yüzüne çıkarılmaz. İlgililer, konuyu gizlemeye çalışıp konu hakkında konuşmaktan geri kalırlar. Plajın kapatılması başkan tarafından yasaklanır. Bir gün bir çocuk ölümü gerçekleştiğinde ise artık kamu bu köpekbalığını aramak ve bulmak için hazır kıta olacaktır. Steven Spielberg’in döneminin ‘eğlence’ sineması açısından en değerli yapıtlarından biri olarak kabul edilen filmi, üzerinden geçen zamanla doğru orantılı olarak bir klasiğe ve külte dönüşmüştü.

IMDb: 8

Amazon Prime

18. Les diaboliques (1955)

www.beyazperde.com

Şeytan Ruhlu İnsanlar, kusursuz bir cinayet planı yapan iki kadının hikayesini anlatıyor. Karısına ait olan bir okulun yöneticiliğini yapan Michel Delassalle tam anlamıyla çekilmez bir karakterdir. Karısı da dahil çevresindeki herkese türlü zalimlikler yapan Delassalle’nin okuldaki öğretmenlerden biriyle gizli bir ilişkisi vardır ve sevgilisine de aynı ölçüde kötü davranmaktadır. Bu gizli ilişki açığa çıktığında iki kadın da bu adama karşı duydukları nefret sayesinde ortak bir noktada buluşurlar. Bu huysuz adamdan intikam almaya karar veren iki kadın kusursuz bir cinayet planı yapıp uygularlar. Ancak her şey yolunda gitse de kimsenin anlam veremediği gizemli bir olay meydana gelir ve işler karışır.

IMDb: 8

19. The Thing (1982)

www.beyazperde.com

Kuzey kutbunun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları Amerikan Antartik araştırma üssüne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim adamları Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürpeticidir. Bir cesetle karşılan adamlar, bedeni otopsi için yanlarında getireceklerdir. Ancak bu ‘şey’ tahmin edilemez boyutlarda bir ürkütücülüğe sahiptir. The Thing, hangi türe eline atsa üstün başarı elde eden usta yönetmen John Carpenter'ın, bilimkurgu ve gerilim türlerini harmanladığı, zamanla kültleşen filmidir.

IMDb: 8,1

20. Salinui chueok (2003)

www.beyazperde.com

Cinayet Günlüğü'nde Güney Kore 90'lı yılların sonlarında askeri bir yönetimin baskıcı tavrının altındadır. Ülkede sansürler ve baskı her gün ağırlaşarak devam etmektedir. Bir gün bir tecavüze uğramış olan bir kadın vahşice bir cinayete kuran gider. Olayı çözmek için işin başına lokal bir polis dedektifi olan Park Doo-Man getirilir. Ancak uyguladığı tüm yöntemler onu cinayetten uzaklaştırır. Bunun üzerine görevin başına getirilen Seo, önceki dedektiften daha başarılı olmak için elinden geleni yapacaktır.

IMDb: 8,1

21. Rear Window (1954)

www.beyazperde.com

Arka Pencere, komşusu ile ilgili korkunç bir duruma şahit olan bir adamın hikayesini konu ediyor. Fotoğrafçı L.B. Jeffries, geçirdiği kaza sonuncunda bacağını kırar. New York’taki apartman dairesinde zorunlu tatili sırasında arka penceresinden komşularını teleskopla seyrederek zaman geçirmektedir.Jeff, yine bir seyri sırasında komşusunun, karısını öldürdüğünden şüphelenir. Olayı araştırmaları için fotomodel sevgilisi Lisa ve hemşiresi Stella’dan yardım ister. Gerilim türünün usta yönetmeni Alfred Hitchcock’tan türünün klasiği olarak kabul edilen bir başyapıt.

IMDb: 8,4

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

İzleyecek Film Bulmak İçin Saatlerini Harcayanlara Dev Hizmet! Yakın Dönemden İzlemenize Değecek 25 Film
Aksiyon Meraklılarının Kaçırmaması Gereken Geri Planda Kalmış 20 Film
Yapılan Araştırmalara Göre İzlerken Kalp Ritminizi Ciddi Anlamda Arttıran 19 Korku Filmi

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
YORUMLAR
13.05.2021

ilk kez çoğu filmi izlediğim bi liste buldum .d

13.05.2021

sporloos filmi beni çok üzmüştü fakat senaryo bir o kadar da enteresan ve hoş gelmişti George orwell in romanları gibi hem kurguya bayilirsiniz hem de psikopata bağlar rahatsız hissedersiniz arada kalırsınız öyle bir film

The Invitation sonu ilginç bitmişti öyle beklemiyordum .cinayet günlükleri filmini arada açar izlerim çok farklı bir atmosferi var o filmin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ