İzlerken Hepimizi Deli Eden Mantık Hatalarına Açıklama Getirerek İçimize Su Serpen Ünlü Yapımlar

Bayıla bayıla izlediğimiz dizi ve filmlerde fark ettiğimiz tutarsızlıklar bizleri deli edebiliyor. Mantıksız sahnelere bazen iyi birer açıklama getirilse de bazıları havada kalıyor ve bu çok sinir bozucu! İşte 'Friends' dizisinden 'Esaretin Bedeli' filmine kadar kült dizi ve filmlerde karşımıza çıkan tutarsızlıklara getirilen açıklamaları sizler için derledik! Belki sorularınıza burada cevap bulabilirsiniz, buyurun okumaya. 👇

Uyarı: Bu içerik dizi ve filmler hakkında spoiler içermektedir.

1. 'Friends' dizisinde sadece bir şef olmasına rağmen çok pahalı bir dairede yaşayan Monica'nın kirayı nasıl ödediği merak konusuydu.

Manhattan gibi pahalı bir şehirde yer alan evin kirası en az 2. 500 dolar olabilirdi ki bunu bir şefin tek başına karşılaması imkansızdı. Neyse ki senaristler bu tutarsızlığa sonradan bir açıklama getirdiler; daire Monica'ya miras kalmıştı ve kirası sadece 200 dolardı.

2. 'Esaretin Bedeli' filminde bazı izleyiciler Andy'nin tünele girdikten sonra posteri tekrar nasıl astığını anlayamamışlardı.

20 yıl boyunca kazdığı tünelin girişini posterle saklayan Andy Dufresne'nin taktiği aslında basit. posterin alt köşesini yukarıya yapıştırıp tünele girdikten sonra serbest bırakınca sorun çözülüyor!

3. 'Harry Potter'ın son filminde Harry'nin bir anda çıkarıp kullandığı ayna parçasının nereden geldiği belli değildi.

Bunun sebebi senaristlerin aslında kitapta olan bazı detayları atlamış olması. Beşinci kitapta Sirius Black Harry'yle iletişim kurabilmek için ona aynayı veriyor fakat büyülü ayna sonrasında kırılıyor. Görünüşe göre Harry bir parçayı saklıyor; hatta Aberforth Dumbledore da ikinci parçaya sahip.

4. 'Twilight' filminde ölümsüz olan Cullen ailesinin neden liseye gittiğini hala anlayamıyoruz.

Ölümsüzken yapabilecekleri tonlarca şey olmasına rağmen aynı bilgileri tekrar tekrar öğrenmek gibi bir yolu neden seçtiler? Sebebi şöyle; Carlisle küçük kasabalarda doktorluk yaptığı için çocukları da bu izlenimi korumak zorunda. O yüzden her yeni taşındıkları yerde liseye giderek hem birbirlerine göz kulak oluyorlar hem de dikkat çekmiyorlar.

5. 'The Hunger Games' filminde Katniss'in Prim için gönüllü olup karşılığında yiyecek almaması anlaşılmayan konulardan biri.

Aslında açıklaması basit. Eğer Katniss, Prim adına yiyecekleri alsaydı Prim'in adı diğer yıllarda da kuraya eklenmeye devam edecekti. Katniss her seferinde gönüllü olsa da 18 yaşından sonra katılamayacağı için kız kardeşini kurtarmış olmayacaktı.

6. 'A Quiet Place' filmindeki çiftin felaket ortamında neden bir çocuk daha yaptıkları akla sığmıyor.

Sesten tetiklenerek saldıran yaratıkların olduğu bir dünyaya neden sessiz olması imkansız olan bir bebek getirilir ki diye sorabilirsiniz. İzleyicilerin fikrine göre distopik bir dünyada doğum kontrol opsiyonları çok az olduğu gibi bebek yapmayı engellemek gerçek hayatta da zor. Yani bu aslında çok doğal! 😅

7. 'Home Alone' filminde Kevin'ın annesinin neden oğlunu telefonla arama zahmetine girmediği halen tartışılıyor.

Aslına bakarsanız zavallı kadın defalarca ulaşmaya çalışmıştı fakat bölgedeki bir kazadan dolayı telefon hatları çekmiyordu. Bu durumda Kevin'ın nasıl pizza sipariş ettiğini merak edebilirsiniz ve bunun da bir cevabı var. 90'lı yıllarda telefon hatları yerel ve uzak mesafe olmak üzere ikiye ayrılıyordu; yani Kevin hala telefonu kullanabiliyordu.

8. 'Armageddon' filminde dünyaya çarpmak üzere olan asteroiti durdurmak için astronotlar yerine sondaj işçilerinin gönderilmesine anlam verememiştik.

Yani, işin uzmanı olan astronotlara sondaj yapmayı öğretmek yerine direkt sondaj işçilerini göndermeleri pek akıllıca gelmiyor. Ancak bir internet kullanıcısının söylediğine göre NASA bunu uzun zamandır yapıyormuş. Belirli görevler için işin uzmanlarını seçip göndermek filmin hatası değil gerçekçi bir yaklaşımmış meğerse.

9. 'Signs' filminin sonuna doğru Dünya'ya gelen uzaylıların suya alerjik oldukları ortaya çıkmıştı.

Gidebilecekleri onlarca gezegen arasından çoğunluğu sudan oluşan dünyayı seçmeleri zeki uzaylılar için pek de mantıklı bir seçim gibi değil. Gelgelelim fazlasıyla dikkatli bazı izleyiciler bizi bu konuda aydınlatıyor; görünüşe göre filmde bu yaratıkların uzaylı olduğundan hiç bahsedilmiyormuş! Yani düpedüz şeytan olma ihtimalleri de var ki sudan korkmaları bu durumda normal.

10. 'Citizen Kane' filminde Charles Foster Kane'in son sözlerini nasıl oluyor da herkes biliyor?

Hikayede önemli bir yeri olan 'Rosebud' sözünü Kane yalnız başına ölürken fısıldamıştı. Bu durumun açıklaması ise şöyle; Kane vurulduğu sırada kahyası yakınlardaydı ve adamın son sözlerine şahit olan kişi oydu.

11. 'House of the Dragon' dizisinde Rhaenyra'nın zorlu doğumunda kimseden yardım istememesine belki siz de anlam verememişsinizdir.

Asında bunun için kendince iyi bir sebebi vardı. Sıkıntılı bir doğum sırasında ölen annesinin yanında birçok ebenin olduğunu hatırlayan Rhaenyra, erken olan doğumunda tüm kontrolün kendisinde olmasını istemişti.

Sizin de izlediğiniz yapımlarda fark ettiğiniz tutarsızlıklar var mı? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Prison Break Tadında Kurgu Sevenler İçin Hapishaneden Kaçış Temalı En İyi Dizi ve Filmler
Milyonlarca İzleyicinin ve Eleştirmenin Göz Bebeği Olmuş Filmlerde Daha Önce Fark Etmediğiniz İlginç Detaylar
Dizi ve Filmlerle İlgili Attıkları Komik Tweetlerle Hepimizi Güldürüp Neşemizi Yerine Getiren Kullanıcılar

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
17.01.2023

#6 distopik dünyada seks yapmayın bi zahmet bu kadar basit... yok ama dünyanın sonu gelse de illa sevişip üreyeceksiniz amk

6.da gerçek dünyadada böyle savaş olsa kıtlık olsa o çocuk yapılacak

18.01.2023

6 açıklaması bile saçma illa karının içine mi boşalacak adam attır dağa taşa karıya geç

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ