İzlerken Ellerinizi Yıkamaktan Soğuyacağınız Yepyeni Travmatik Dizimiz: Masumlar Apartmanı

Temizlik hastası, istifçi, obsesif bir aileyle tanışın. Yüzümüze onlarca tokat yediğimiz ilk bölümü ile hala tüylerimiz diken diken. 

TRT 1'in yeni dizisi Masumlar Apartmanı'na bir göz atalım.

Nurtopu gibi bir dizimiz daha oldu: Masumlar Apartmanı. TRT 1'in yeni dizisi, ilk bölümüyle günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah

Temizlik hastası, istifçi ve obsesif bir ablanın hem aileye hem apartmana yaşattığı travmatik olaylar etrafında dönüyor. O kadar korkunç bir boyutta ki, artık herkese zarar veriyor.

Her bir detay harikaydı. Yönetmen Çağrı Vila Lostuvali harikalar yaratmış.

Domatesi kaç kere yıkadığı bile hasta babasına yemek yetiştirmekten daha önemli mesela.

Astım hastası kardeşine hızlıca ilaç getiremiyor hatta. Çünkü çantayı sadece eldivenle karıştırabilir, bu daha mühim.

Psikolojisini bozduğu kardeşinin her gece altını ıslatmasında kendinde hiçbir suç aramıyor. Tek derdi orayı temizlemek örneğin.

Kardeşlerden ablaya tek benzeyen bu kız. Merve Dizdar o kadar iyi oynamış ki, Safiye'nin askeri diyebiliriz.

İşte böyle bir kadın Safiye. Annesinin çocukluğunu kararttığı ama annesinden nefret etmek yerine onun giysilerini hala giyen, ona dair hiçbir şeyi evden atamayan bir kadın. Kardeşlerine, babasına, tüm apartmana eziyet çektiriyor.

Onun annesinde de aynı hastalıklar varmış. Bilemeyiz, Safiye biraz yukarı taşımış olabilir.

Ezgi Mola o kadar harika oynamış ki, dün gece epey takdir topladı. Ona benzeyen, izinden giden tek kardeşi Merve Dizdar ise yine bildiğiniz gibi. Muazzam.

Peki niye sürekli apartmana eziyet ediyor deyip duruyoruz? Çünkü tüm çöplerini sahibi olduğu apartmanın dairelerinden birinde istifliyor. İnsanlar ceset saklanıyor sanıyor, öyle hastalıklı korkunç bir koku.

Premium istifçilik herhalde bu. Mevzuyu psikiyatra götüren sanırız bu konu olacak.

Hatta artık yer kalmadığı için yeni bir daireye daha ihtiyaç var. O yüzden mevcut kiracıyı kaçırıyor, yeni gelenleri de apartmana almamaya çalışıyor.

Ailenin en normal kişisi, Safiye'nin kardeşi Han. Başarılı bir iş adamı, yakışıklı ve tüm bu hastalıklardan nasibi almamış bir adam. Küçük kız kardeşini ve babasını bu deli ikiliden korumaya çalışıyor.

Boş daireyi kiraya veren de o. Safiye, Han'ın sözünden çıkamıyor, ona bayılıyor. Ama yine de o daireyi kaptırmamaya niyetli.

Han, bir araba kazasıyla beraber İnci isimli kadınla tanışıyor. İkisi de adeta ilk görüşte aşık oluyorlar birbirlerine.

Dedesi ve kardeşiyle yaşayan İnci, sevgilisinden daha o gün ayrılmış durumda aslında. O da Han'dan hoşlanıyor ama bir daha görüşürler mi meçhul.

Derkeeeeen, yeni kiracıların İnci ve ailesi olduğunu öğreniyoruz. Han'ın "Ne yapsın ki kız bu aileye gelin gelip..." dediği ve numarasını bile bu yüzden istemediği kız, şimdi ailesinin bir numaralı hedefi oldu yani.

Safiye ise Han'a o kadar bağlı ki, kardeşinin onu sevmediğini ve utandığını hissettikçe kahroluyor. 'Tiksinerek bakıyor bana, Hilkat garibesiymişim gibi. Hele bir bakışı vardı ki, içinden sanki keşke kardeşin olmasaymışım der gibi.' onun sözleri mesela.

Aaah Safiye ah... Annesi galiba en çok onunla uğraşmış ve bu kızı kendi gibi hasta hale getirmiş. Onun travmalarını, kardeşinin hayatında açtığı yaraları izleyeceğiz.

Bu dizi de Kırmızı Oda dizisi gibi, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi kitabından esinlenerek hazırlanmış.

İlk Bölümüyle Sosyal Medyayı Ayağa Kaldıran Dizi Kırmızı Oda'da Neler Oldu?

Gülseren Hanım, dizinin aynı zamanda da senaryo danışmanlarından. Sadece Safiye'nin değil, dizideki herkesin ayrı arı travmaları var. Hepsini göreceğiz.

İnci'nin babası da alkolik. Annesi bu sebeple ölmüş ama nasıl olmuş tam olarak bilmiyoruz. İnci de gidip nefret ettiği babası gibi alkolik birini bulmuş. Ayrıldığı sevgilisi yani. Burada da ayrı bir travma göreceğiz.

Bakalım çöp yığını daire ortaya çıkacak mı, iki aile bir araya geldiğinde ne yaşanacak? 2. bölüm fragmanı şimdiden trendlerde.

İlk bölüm sonucunda fena reyting almadı. TOTAL'de 6., AB'de ise 5. oldu. Şansı bol olsun, biz merakla bekleyeceğiz!

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
YORUMLAR
16.09.2020

Uzun zamandır izlediğim en güzel dizi. Oyuncular muhteşem. Umarım çizgisini bozmadan devam eder.

Türk dizilerinden öylesine soğuduğum bir zamanda resmen ilaç gibi geldi. Oyunculuk olsun konu olsun dikkat çekici. Umarım hiç bozmadan devam ederler

16.09.2020

konusu iyiymis bu kirmizi odaya kesin bakcam biraz cesaretimi topluyan sonra psikolojik seyler fena etkiliyor

TÜM YORUMLARI OKU (10)