İzlerken Dikkat Kesilseniz Bile Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Şaşırtıcı 13 Film Detayı

Detaylar, detaylar! Belki de bir filmi güzelleştiren daha da anlamlı kılan küçük şeyler. Bu içeriğimizde çok dikkatli izleseniz bile gözden kaçırmış olabileceğiniz 13 film detayını sizler için derledik. Bir de baştan söyleyelim bazı maddeler SPOILER içermektedir.

1. Galadriel'in gözleri (The Lord of the Rings, 2001)

Galadriel, Valar Ağaçları'nı görmüş hayatta kalan son elf. Bu yüzden aslında gözleri yıldızların ışığını yansıtıyor. 

Bu özel efekt için de ekip, normalde diğer karakter için tek ışık topu kullanılırken Galadriel için birçok ışık topundan oluşan özel bir teçhizat kullanmış. Bu sayede Galadriel'in ne kadar özel olduğu aktarılmış.

2. Mükemmel öpücük (Thor: The Dark World, 2013)

Filmin son sahnesinde Thor, Jane'e tutkulu bir öpücük veriyor. Fakat burada tüm filmin aksine Jane'i canlandıran kişi Natalie Portman değil, Thor'u oynayan Chris Hemsworth' ün eşi Elsa Pataky. Natalie Portman, başka bir filmin çekiminde olduğu için bu sahneye yetişemiyor ve çekim için Chris Hemsworth'un eşi yardıma koşuyor. Öpücüğün bu kadar tutkulu ve gerçek görünmesine şaşmamak gerek.

3. Tom Cruise Batı'da (Young Girls, 1988)

Young Girls, filminde Tom Cruise'u fark etmek neredeyse imkansız çünkü karakteri bir çatışma sırasında ölüyor. Aktöre, film çekimleri sırasında sette iken, filmde yer alıp almak istemediği soruluyor. Tom Cruise da daha önce hiç kovboy filminde rol almadığı için heyecanlanıyor ve teklifi kabul ediyor.

4. Sessizlik sahnesi (The Great Gatsby, 2013)

Filmde Gatsby ve Daisy Buchanan'ın birbirlerini gördükleri anda 30 saniye boyunca sessizlikte birbirlerine baktıkları bir sahne bulunuyor. Bu sahne, tamamen vakit kaybı gibi görünse de aslında Fitzgerald'ın kitapta yazdığı 'Yarım dakikalığına hiç ses yoktu' şekliyle aktarılmak istenmiş.

5. The Sex and the City göndermesi (Forgetting Sarah Marshall, 2008)

Forgetting Sarah Marshall'ın baş rolü Peter, barda oturup içkisini içerken,  Sex and the City'de gibi davranıyor. Tam 'Sex and the City'deyim, Naber Miranda' dediği anda Sex and the City dizisinin Miranda'sını oynayan Cynthia Nixon arkasından geçiyor.

6. Replicant (Blade Runner: 2049, 2017)

Filmde, kopyaları yani replicantları, gözlerini sola ve yukarıya çevirdikleri zaman çıkan koddan tanımlayabiliyorsunuz. Yani replicant olup olmadığını anlayabiliyorsunuz. Filmin ilk sahnesinde ekranın sol üst köşesinde replicant yazısı beliriyor. Yani izleyiciler sola ve yukarı bakmak zorunda kalıyorlar. Zekice değil mi?

7. Kıyafet seçimleri (Spider-Man, 2002)

2002 yapımlı filmde, Şükran Günü sahnesinde oyuncuların komik kıyafet seçimlerini fark etmişsinizdir belki de. Peter Parker yani Örümcek Adamımız, filmdeki baş düşmanı Green Goblin'in renklerinde kıyafetler giyerken, Green Goblin yani Norman Osborne ise örümceğimizin renklerini üzerinde taşıyor. Bu belki de yönetmenin, karakterlerin aslında benzer olduklarını gösterme yöntemi, ne dersiniz?

8. Yüzük (A Star Is Born, 2018)

Filmde Bradley Cooper'ın hayat verdiği Jackson 'Jack' Maine karakteri, iyileşme süreci boyunca çok kilo kaybediyor. Bu sahnede yüzüğün neredeyse parmağından düşecek kadar bollaşmış olmasının vurgulanışı, yönetmenin bunu gösterme şekli.

9. Tanıdık bir yüz (Groundhog Day, 1993)

Başyapıt olarak sayılabilecek bu filmde bir hastane sahnesi var ve arkada kırmızı montlu bir çocuk duruyor. Daha sonralarda filmin başrolü Phil'in ağaçtan düşerken yakaladığı çocuk da aynı çocuk.

10. Doymak bilmeyen Brad Pitt (Ocean's Eleven, 2001)

Filmin izleyicilerinden Brad Pitt'in canlandırdığı Rusty karakterinin film boyunca sürekli bir şeyler yediği gözlerinden kaçmamış. Hatta bazı insanlar bu fikrin Brad Pitt'in kendisinden çıktığını düşünüyorlar. Brad Pitt, filmin bir sahnesinin çekimlerinin tamamlanabilmesi için 40 karides yemiş. Neden bunu yaptığı tam olarak bilinmese de Brad Pitt'in yoğun çekimler arasında yemek yemeye vaktinin olmaması da nedenlerden biri olarak düşünülüyor.

11. Pan-Afrikan bayrağı (Black Panther, 2018)

Black Panther'in gazino sahnesinde, karakterlerin kıyafetleri Pan-Afrikan bayrağını simgeliyor gibi görülüyor. İzleyiciler bu sahnenin filmin yönetmeni Ryan Coogler tarafından onaylandığını düşünüyorlar.

12. İsimsiz kitaplar (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Filmin kitapçıda geçen sahnesinde, kitapların isimsiz olduğu görülüyor. Bu aslında direktör tarafından kasıtlı olarak Jim Carrey'nin karakteri Joel'ın olayların küçük detaylarını hatırlayamamasını yansıtmak için yapılmış bir hareket.

13. Facia saati (Titanic, 1997)

Filmin sonunda Rose, gemide tanıştığı herkesi hatırlıyor. Sıra Jack'e geldiğinde ise arkada duran saatin 02.20'yi gösterdiğini görüyoruz. Yani Titanic'in battığı saati...

İzlediğiniz filmlerde sizin fark ettiğiniz detaylar neler? Yorumlarda buluşalım. 

Popüler İçerikler

İş Kadını Olan Eski Eşinden Aldığı Nafakayla Düğün Yapan Damat, Düğünden Sonra Nafaka İstemeye Devam Etti
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
YORUMLAR
19.04.2019

İzlediğim filmlerde fark ettiğim en önemli detay, detayları fark etmediğimi fark etmiş olmam :)

21.04.2019

EVET EVET XDXDXD

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ