İzlemeyen Kalmasın! Hepimizin Vazgeçilmezi Olan Netflix’te Yer Alan Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Dizi

100. Black Mirror (2011)

IMDb: 8.8

İnsanlığın en büyük yenilikleriyle en karanlık içgüdülerinin çarpıştığı, çarpık ve bir o kadar da yüksek teknolojili bir çoklu evreni konu edinen bir antoloji dizisi.

99. Criminal: UK (2019)

IMDb: 7.4

4 farklı ülkeden suç hikayelerini 12 bölümde birleştiren bir mini dizi. Bir sorgu odasında, farklı davalar için gerçekleşen sorgulamaları konu ediniyor.

98. Making A Murderer (2015)

IMDb: 8.6

Çekimleri 10 yıl süren belgeselde, Steven Avery’in hayatı konu ediliyor. Monitowoc’ta doğup büyümüş bir adam olan Steven, babası ve ağabeyi ile sahip oldukları hurdalıkta çalışır. Monitowoc’ta sahile giden bir kadının tecavüze uğrayıp darp edilmesi Steven’ın da hayatını karartır. DNA analizlerinin çok iyi olmadığı dönemde eski usul halledilen soruşturma sonucunda Steven Avery ne kadar suçsuz olduğunu söylese de içeri attırılır. 18 sene hapis yattıktan sonra Steven Avery‘nin katil olmadığı kanıtlanır ve gerçek suçlu içeri girer. Suçsuz yere onca yıl hapis yatan Steven hakkını ararken yeni bir davada zanlı olur.

97. Wet Hot American Summer (2015)

IMDb: 7.4

Filmin yapımının on dört yıl ardından sonra, ekip tekrar bir araya geliyor! 8 bölüm olarak Netflix'te yayınlanacak olan dizi, Bradley Cooper, Amy Poehler, Elizabeth Banks, Paul Rudd gibi bir çok ünlü ismi yeniden bir araya getirecek!

96. The OA (2016)

IMDb: 7.9

Başrollerinde Brit Marling ve Zal Batmanglij’i buluşturan The OA, yedi sene önce kaybolduğunda gözleri görmeyen, kör bir kadın olan Prairie Johnson'ın, yıllar sonra gözleri düzelmiş bir şekilde ortaya çıkışının gizemli hikayesini anlatıyor.

95. Chilling Adventures of Sabrina (2018)

IMDb: 7.6

Sabrina the Teenage Witch’in karanlık anlatımı olan dizide Sabrina kendi ikili benliği ile bağdaşmaya çalışır. Yarı cadı yarı ölümlü bir hayat süren Sabrina, kendisini tehdit eden şeytani güçlere karşı savaşırken bir yandan da ailesi ile uğraşmak zorunda kalır.

94. Godless (2017)

IMDb: 8.3

Roy Goode, Batı'ya terör estiren tehlikeli bir hayduttur. Ağır bir şekilde yaralanan Roy, New Mexico’daki kasabasına dönmek zorunda kalır. Roy, Alice Fletcher'in çiftliğinde gizlenerek sağlığına kavuşmaya çalışır. Roy'u yakalamaya çalışan onun eski ortağı Frank Griffin ise kendini  tamamen kadınlardan oluşan La Belle isimli sakin bir kasabada bulur.

93. Maniac (2018)

IMDb: 7.8

Emma Stone ve Jonah Hill'i bir araya getiren dizi, yaşadığı psikolojik sorunlardan dolayı akıl hastanesinde kalan bir adamın gerçeklikten kaçmak için kendi hayalinde yarattığı bir dünyada yaşaması konu ediliyor.

92. F Is For Family (2015)

IMDb: 8.0

3 çocuğu ve eşiyle, bir de sorunlu işiyle hayat kavgası veren Frank ile beraber 1970'lere bir yolculuğa ne dersiniz? Yalnız bu yolculuğa çocuklarınızı getirmemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü her ne kadar uzaktan masum bir çizgi film görünse de, F is For Family çocuklarla izlenecek türden değil.

91. The Society (2019)

IMDb: 7.0

The Society, gizemli bir şekilde zengin New England kasabasına tıpa tıp benzeyen başka bir yere gönderilen bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Gençler, yaşadıkları kasabanın benzeri olan bu yerde ailelere dair hiçbir ize rastlamaz. Başlarına gelenlere anlam vermeye çalışan gençler eve ve ailelerinin yanına dönmenin yolunu arar. Ancak her şeyden önemlisi öncelikle hayatta kalmanın yolunu bulmaları gerekir.

90. The Spy (2019)

IMDb: 7.9

1960’lı yıllarda geçen dizide, İsrail’in en ünlü ajanı olan Eli Cohen’in hikayesi anlatılıyor. İsrail adına Suriye’de casusluk yapan Cohen, yeni görevi için Şam’da yaşamaya başlar. Cohen kısa süre içerisinde kendisini Suriye yüksek sosyetesine kabul ettirmeyi başarır ve bu sayede edindiği siyasi bağlantılar aracılığıyla dönemin politikalarına şekil verir.

89. The Innocents (2018)

IMDb: 6.3

Harry ve June, ergenlik çağında olan iki gençtir. Ailelerinin baskısından bunalan ikili çareyi evden kaçmakta bulur. Büyük umutlarla çıktıkları yolculuk bekledikleri gibi gitmez. Yaşadıkları sıra dışı olaylar kendilerinde bilmedikleri güçleri keşfetmelerine neden olur. Ancak ailelerinin kendilerinden sakladıkları sırları öğrendiklerinde, ikilinin birbirine olan aşkını kırılma noktasına getirir. Harry ve June, sahip oldukları güçler sayesinde kendilerini ayırmaya çalışanların amaçlarını ortaya çıkarır.

88. Sense8 (2015)

IMDb: 8.3

Wachowski Kardeşler'in 10 bölüm olarak planan dizisi, dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan ve gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantıları olan 8 ayrı kişiyi merkezine alıyor. Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago’yu mesken tutan Sense8; her bölümde bu yerlerde yaşayan bir karakteri yakından tanıtıyor. Bu 8 kişiden bazıları bir araya gelmeye çabalarken, bazıları ise birbirini öldürmeye çalışıyor.

87. Ghoul (2018)

IMDb: 7.1

Ghoul, Netflix'in orijinal yapımlarından biri. Bir Hindistan korku serisi olan Ghoul, bir askeri sorgulama uzmanı olan Nida Rahim'in gizli bir gözaltı merkezine geldiğinde, burada tutulan teröristlerin bazılarının bu dünyanın dışından olduğunu fark etmesiyle gelişen olayları anlatıyor.

86. Atypical (2017)

IMDb: 8.3

Sam, 18 yaşında otizm hastası bir gençtir. Kendi yaşıtları gibi yaşama arzusu olan Sam bağımsızlık arayışı içindedir ve artık bir kız arkadaşı olsun ister. Terapisti kişisel sorunlarını aşmasında Sam’i heveslendirirken annesi çocuğunun büyüdüğünü kolay kolay kabul etmez. Sam’in babası ise annesinin aksine onun kendisini bulmasına yardımcı olmaya çalışır.

85. Lucifer (2016)

IMDb: 8.2

“Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

84. I Am Not Okay With This (2020)

IMDb: 7.6

Dizi telekinezi güçlerine sahip olan bir gencin yaşamına odaklanıyor. 15 yaşında Sydney bir yandan yeni yeni ortaya çıkan güçlerini keşfetmeye çalışırken bir yandan da hayatını yoluna koymak için çabalar. Lise hayatının, alevli ilişkilerin ve cinselliğin zorlu yollarında ilerleyen Sydney, bu süreçte birbirinden farklı maceralara sürüklenir.

83. Gilmore Girls: A Year In Life (2016)

IMDb: 7.7

Gilmore Girls: A Year in the Life, bir anne ve kızın ilişkilerine odaklanıyor. 2000 - 2007 yılları arasında yayınlanan Gilmore Girls dizisinin devamı halkası olan mini dizide, aradan geçen on yılın ardından Lorelai, Rory ve Emily Gilmore'un hayatının dört mevsimi ve bu süreçte yaşamlarında meydana gelen değişiklikler konu ediliyor.

82. Tiger King (2020)

IMDb: 7.6

Eli silahlı, çok eşli bir country şarkıcısı olan Joe, büyük kedilere ilgisi olan bir adamdır. Oklahoma'da bir yol kenarı hayvanat bahçesi işleten Joe ve onun gibi büyük kedilere karşı tutku besleyen uyuşturucu baronları, dolandırıcılar ve tarikat liderlerinden oluşan topluluğun hayatı oldukça karmaşıktır. Carole Baskın adında bir büyük kedi barınağı sahibi ve hayvan aktivistinin onların işini engellemeye çalışması, işlerin karanlık bir hal almasına neden olur. Meydana gelen rekabeti engellemek için harekete geçen Joe, kiralık katil tutmaya karar verir. Ancak bu durum Joe'nun tutuklanmasına neden olacaktır.

81. Luke Cage (2016)

IMDb: 7.3

Hapishanede geçirdiği günlerde üzerinde uygulanan deneyler sonucu Luke Cage; her türlü darbeye ve sıcaklığa karşı dayanıklı bir deri, iyileşme yeteneği ile süper insan gücüne sahip bir karakterdir.

80. Longmire (2012)

IMDb: 8.3

Craig Johnson'ın Walt Longmire Mystery isimli serisinden uyarlanan dizide yaklaşık bir sene ölmüş olan eşinin yokluğuna alışıp toparlanmaya çalışan kasabanın soğukkanlı şerifi Walt Longmire'ın kızı Cady'nin de ısrarlarıyla hayata yeniden tutunması anlatılıyor.

79. Narcos: Mexico (2018)

IMDb: 8.4

Narcos: Mexico, Meksika’da süregelen uyuşturucu savaşlarının kökenlerine iniyor; uyuşturucu kartellerinin yükselişini konu ediniyor. Meksika’daki uyuşturucu savaşının başlangıcına odaklanılan dizide, Félix Gallardo, 1980’lerde Guadalajara kartelinin yükselişine tanık olur ve benzer bir imparatorluğu inşa etmek üzere insan tacirlerini aynı çatı altında toplar. DEA ajanı Kiki Camarena ise yeni görevi gereği ailesiyle birlikte Kaliforniya'dan Guadalajara'ya taşınır.

78. The Dark Crystal: Age of Resistance (2019)

IMDb: 8.5

The Dark Crystal: Age of Resistance, Skeksis gücünün arkasındaki korkunç gerçeği keşfedince dünyayı kurtarmak için önemli bir yolculuğa çıkan Üç Gelfling’in hikayesini konu ediyor.

77. Grace and Frankie (2015)

IMDb: 8.3

Başrollerinde Jane Fonda ve Lily Tomlin'in bulunduğu Grace and Frankie, eşleri tarafından terk edilen kadınların, mecburiyetten doğan eğlenceli arkadaşlıklarını konu alıyor.

76. W/ Bob and David (2015)

IMDb: 7.4

16 yıl sonra girdikleri zaman makinasından çıkan ve Mr. Show'un oyuncu kadrosuyla bir araya gelen dizide Bob ve David'in hayatı konu ediliyor.

75. Narcos (2015)

IMDb: 8.8

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır.

74. Santa Clarita Diet (2017)

IMDb: 7.8

Los Angeles’ta yaşayan evli çift Joel ve Sheila aynı zamanda şehrin en iyi emlakçılarıdır. Bir gün Sheila’nın yaşadığı büyük bir değişimin ardından çiftin hayatlarına ölüm ve yıkım kavramları girer.

73. The Crown (2016)

IMDb: 8.7

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

72. Easy (2016)

IMDb: 6.9

Joe Swanberg tarafından oluşturulan ve komedi antolojisi olan 'Easy' bir grup insanın hayatını konu ediyor. Şikago’da yaşayan insanların günümüz aşk, cinsellik, teknoloji ve kültür kavramlarını sorgulayışları anlatılıyor.

71. The Kominsky Method (2018)

IMDb: 8.2

Chuck Lorre tarafından yazılan The Komnisky Method; yıllar önce aktör olarak kısa süreli bir başarı yakalamış, şimdi ise saygı gören bir Hollywood aktör koçu olan Sandy Kominsky etrafında geçiyor. Sandy Kominsky karekterini Michael Douglas'ın canlandırdığı dizide, onun uzun süreli menajeri ve arkadaşı Norman rolünü ise Alan Arkin oynuyor.

70. Wormwood (2017)

IMDb: 7.0

Frank Rudolp Olson, uzun yıllardır CIA’de çalışmaktadır. Kendisine verilen görev gereği MK- Ultra adlı gizli bir Soğuk Savaş programına katılmıştır. Burada bir deneye tabi tutulan Olson, bir otel odasında ölü bulunur. Bu gizemli ölümü ailesini şüpheye düşürür. Eric ve Nils, babalarının ölümünün cinayet mi yoksa intihar mı olduğu öğrenmek için araştırmaya başlarlar. Babalarının 60 yıllık hayatını incelemeye başlayan Eric ve Nils, hükûmetin karanlık gerçekleriyle karşı karşıya kalacaklardır.

69. Dead To Me (2019)

IMDb: 8.0

Dead to Me, Jen adındaki genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Tuhaf bir mizah anlayışına ve öfke sorunlarına sahip bir kadın olan Jen, genç yaşında dul kalan bir kadındır. Jen’in kocası cinayete kurban gitmiştir. Kocasının acısını atlatamayan Jen’in hayatı kendisinden tamamen farklı bir karaktere sahip olan özgür ruhlu bir kadın olan bir kadın ile tanıştığında bambaşka bir hal alır. İkisi arasında güçlü bir arkadaşlık filizlendiğinde Jen’in yaşamında köklü değişiklikler meydana gelir.

68. You (2018)

IMDb: 7.8

Joe bir kitapçı işletmektedir. Bir gün kitapçıya gelen Beck, Joe’nun ayaklarını yerden keser. Joe, ilk görüşte Beck’e aşık olmuştur. Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Beck’i elde etmek için teknolojiyi kullanmaya başlayan ve onu her yerde takip eden Joe’nun takıntılı tavırları Beck’in en yakın arkadaşı Peach’i şüphelendirse de ona engel olamaz. Joe, sonunda Beck’in takipçisi olmaktan çıkıp erkek arkadaşı olmayı başarır. Ancak Joe'nun takıntılı hali artarak devam edince, işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.

67. Orange Is The New Black (2013)

IMDb: 8.1

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar.

66. Queen Sono (2020)

IMDb: 5.9

Netflix’in Güney Afrika menşeili ilk dizisi olan ‘Queen Sono’, Güney Afrika'da yaşayan bir gizli ajanın maceralarını işliyor. Pearl Thusi’nin başrolde yer aldığı dizi, gizli serviste çalışan genç kadının insanları adaletsizlikten kurtarma savaşını işliyor. Yetenekli ajan aynı zamanda kendi hayatındaki sorunlarla da mücadele etmeye çalışıyor.

65. The Devil Next Door (2019)

IMDb: 7.6

Cleveland kasabasında yaşayan yaşlı bir adam Korkunç İvan olarak bilinen ünlü Alman ölüm kampı muhafızı olmakla suçlanarak İsrail'de yargılanır...

64. Gentefied (2020)

IMDb: 7.3

Gentefied, Latin kökenli üç kuzenin hayatlarına odaklanıyor. Aile bağlarına oldukça önem veren üç kuzen, Los Angeles'da bulunan dedelerine yardım etmek için harekete geçer. Dedeleri, yıllardır taco dükkanı işletmektedir ancak hızla burjuvalaşan mahallelerinde dükkanı ayakta tutmak artık epey zordur. Kuzenler ne kadar farklı karakterde olsalar da dedelerinin dükkanını daha iyi bir hale getirmek için birlikte çalışmaya başlar.

63. The Last Kingdom (2015)

IMDb: 8.4

Bir İngiliz Kralı'nın oğlu olan Uhtred, babasının savaşta ölmesiyle Kont Ragnar'ın kölesi olarak Paganların yaşadığı bölgeye götürülür. O bölgede çocukluğunu geçiren Uhtred, Kont Ragnar'ın bir saldırı sonucu ölmesiyle yeniden İngiltere'ye döner.

62. Medical Police (2020)

IMDb: 5.9

Brezilya'nın São Paulo kentindeki iki Amerikalı doktor, medeniyeti tehdit eden bir virüsü keşfeder ve buna bir çare bulmak ve aynı zamanda karanlık bir komployu ortaya çıkarmak için zamana ve dünyanın dört bir tarafına karşı bir yarışta hükûmet ajanı olarak işe başlarlar...

61. Dating Around (2019)

IMDb: 6.3

Her bölümde New York'da yaşayan bir bekarın 5 farklı kişiyle randevuya çıkmasını izleyecek ve bölümün sonunda ise hangisiyle ikinci bir randevuya çıkacağını tahmin etmeye çalışacaksınız... Bir sonraki sezonun New Orleans'da geçmesi planlanıyor.

60. The Midnight Gospel (2020)

IMDb: 8.3

The Midnight Gospel, hayatın anlamını arayan bir uzay yayıncısının hikayesini konu ediyor. Uzay yayıncısı olan Clancy, evinin rahatlığını bırakarak farklı dünyalara yolculuk yapar. Evren simülatörüyle tuhaf dünyalar arasında gezinen Clancy, farklı renkli varlıklarla röportajlar gerçekleştirir. Hayatın anlamını arayan Clancy, röportajlarında yaşam, ölüm ve daha birçok konu hakkında sorduğu varoluşsal soruların cevabını arar.

59. Daredevil (2015)

IMDb: 8.6

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

58. Glow (2017)

IMDb: 8.0

Kendisi gibi Hollywood’da tutunamayan 12 kadınla birlikte TV’de yayınlanacak güreş programının kadrosuna giren Ruth; bir yandan çocuk sahibi olmak için işini bırakan ancak mükemmel hayatın sandığı kadar kolay olmadığını acı bir şekilde öğrenerek oyunculuk dünyasına geri dönmek zorunda kalan Debbie Eagan’la rekabet etmek zorunda kalır.

57. Carmen Sandiego (2019)

IMDb: 6.9

İnteraktif yapımda Ivy ve Zack, Şanghay'daki bir soygun sırasında V.I.L.E. tarafından yakalanır. Yeteneklerini iyilik için kullanan usta bir hırsız olan Carmen Sandiego, Ivy ve Zack’i kurtarmak için harekete geçer. Bu sırada V.I.L.E, Camren’e bir teklifte bulur. Carmen eğer kendisi için çalışmaya başlarsa Ivy ve Zack serbest kalacaktır ama teklifini kabul etmezse ekibini yeniden programlayıp V.I.L.E ajanlarına dönüştürecektir.

56. Our Planet (2019)

IMDb: 9.3

Our Planet, izleyenleri dünyanın en değerli doğal yaşam alanlarına, eşi benzeri görülmemiş bir yolculuğa çıkarıyor. Mucizelerle dolu gezegende, kutupların vahşi doğasından okyanusların en derin kısımlarına, Güney Amerika’nın ormanlarından Afrika’nın en güzel manzaralarına doğru çıkılan yolculukta, hepimizin üzerinde yaşadığı coğrafyanın eşsiz ve değerli harikaları gözler önüne seriliyor.

55. La Casa De Papel (2017)

IMDb: 8.4

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

54. Last Chance U (2016)

IMDb: 8.5

Last Chance U, bir Amerikan futbol takımının genç üyelerinin hayatlarına odaklanıyor. Her biri yetenekli olan ve en iyisi olmak için çalışan sporcular, hem saha içinde hem de saha dışındaki zorluklarla mücadele etmek zorunda kalır. Üniversitenin oldukça sönük olan takımı, zorlu geçen hayatlarını düzene sokmak ve hayallerini gerçekleştirebilmek için işinde oldukça başarılı olan bir koç ile çalışmaya başlar.

53. Castlevania (2017)

IMDb: 8.2

Castlevania, Simon Belmont adlı bir vampir avcısının maceralarını konu ediyor. Belmont ailesinin hayatta kalan son ferdi olan Simon, Doğu Avrupa’yı Vlad Dracula teröründen kurtarmak için zorlu bir mücadele verir. İşgal altındaki şehir kurtarmaya çalışan vampir avcısı, Dracula tarafından komuta edilen, öteki dünyaya ait yaratıklardan oluşan ordu ile savaşır.

52. Bodyguard (2018)

IMDb: 8.1

Bodyguard, bir politikacıyı korumakla görevli olan savaş gazisinin hikayesini konu ediyor. David Budd, Londra Metropolitan Polisi'nde Özel Koruma Memuru olarak çalışan bir adamdır. Dengesiz ama cesur bir polis memuru olan David, kendisini bir anda içinde bulduğu bir terör saldırısının engellenmesine yardımcı olur. Saldırısı sırasında gösterdiği üstün başarı, David’in terfi etmesini sağlar.

51. Peaky Blinders (2013)

IMDb: 8.8

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasa dışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’tır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

50. The End Of The Fucking World (2018)

IMDb: 8.1

17 yaşında bir genç olan James tam anlamıyla bir psikopattır. Çocukluğundan itibaren sıra dışı olmuş hep tehlikeli işlere kalkışmıştır. Okul hayatını pek sevmese de planı için kurban seçebileceği en ideal yerdir. Onlarca öğrenci arasından öldürebileceği birini aramaya başlayan James sonunda Alyssa’da karar kılar. Kurbanına önce güven vermesi gerektiğini düşünen James ona aşıkmış gibi davranmaya başlar. Alyssa, maceraya aç bir asidir. Yaşadıkları yerden sıkılmış yeni yerler keşfetmek, yeni maceralara atılmak ister. İkisinin baş başa çıkacakları bu yolculukta planını daha rahat uygulayabileceğini düşünen James, Alyssa ile yola koyulur. Talihsizliklerle dolu bu yolculukta planlar değişir ve James Alyssa’ya aşık olur.

49. Queer Eye (2018)

IMDb: 8.5

5 kişiden oluşan bir ekibin stil ve moda üzerine yaptıkları program.

48. The Haunting Of The Hill House (2018)

IMDb: 8.7

Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeninden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev’de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır.

47. Bojack Horseman (2014)

IMDb: 8.7

BoJack Horseman, 90’lı yılların en ünlü televizyon yüzlerinden biri olan BoJack’in hayatını takip ediyor.

46. Stranger Things (2016)

IMDb: 8.8

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

45. The Staircase (2005)

IMDb: 7.9

2001 yılında yazar Michael Peterson, evinin merdivenlerinde ölü bulduğu eşi Kathleen Peterson’ı öldürmekle suçlanır. Michael Peterson, başarılı bir yazarken eşinin gizemli ölümünün baş şüphelisi haline gelir. Kathleen’i merdivenlerden aşağıya gerçekten kocası mı itmiştir? Jean-Xavier de Lestrade 16 yıl süren bu hukuki mücadelenin tutuklama sürecinden hüküm verilmesine kadar her detayını gözler önüne seriyor.

44. Love (2016)

IMDb: 6.1

Başrollerini Rust ve Gillian Jacobs'ın paylaştığı dizi; Gus ve Mickey'nin aşk, samimiyet, bağlılık gibi görmezden geldikleri kavramları keşfetmelerini anlatıyor. Dizinin yaratıcılığını, yapımcılığını ve senaristliğini Judd Apatow üstleniyor.

43. Sex Education (2019)

IMDb: 8.3

Oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun ezik denilen tiplerindendir. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıra dışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir.

42. Rhythm + Flow (2019)

IMDb: 7.6

Dünyaca ünlü Cardi B, Chance the Rapper, ve T.I. gibi isimlerin bir sonraki hip-hop yıldızını aradıkları program.

41. Flint Town (2018)

IMDb: 7.9

Flint, Michigan’da iki yıl boyunca polislerle birlikte hareket eden yapımcılar, kaynak yoksunluğu ve altyapı eksikliğinin çok olduğu, şiddet ve suyun zehirlenmesi gibi katlanılmaz şartlarda olan toplulukla uğraşan departmanı gözler önüne seriyor.

40. Bobby Kennedy For President (2018)

IMDb: 8.2

Yönetmen Dawn Porter’ın imzasını taşıyan belgesel serisinde Amerikan siyaset tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Robert F. Kennedy’nin hayatı anlatılıyor. Kennedy’nin özel hayatının ve kariyerinin anlatılacağı dizide, tarihsel kayıtlara, dönemin önde gelen kişileri ile yapılan röportajlara yer veriliyor.

39. On My Block (2018)

IMDb: 8.1

Eddie Gonzalez, Jeremy Haft, Lauren Iungerich’in yaratıcısı olduğu dizide Los Angeles’da yaşayan bir grup arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Çetin bir mahallede yaşayan ve her biri hayattaki yerini bulmaya çalışan dört gencin dostluğu liseye başlamaları ile birlikte büyük bir sınavdan geçer.

38. Unorthodox (2020)

IMDb: 8.0

Unorthodox, kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Görücü usulü evliliğe zorlanan genç bir kadın, hayallerine koşmaya karar vererek kaçar. Hem bu evlilikten hem de dini topluluktan kaçmaya çalışan kadın, kendisine yeni bir hayat kurmak için Berlin'e yerleşir. Ancak geçmişi genç kadının peşini bırakmayacaktır.

37. Dark (2017)

IMDb: 8.8

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

36. Dear White People (2017)

IMDb: 6.3

Dear White People, farklı ırklardan bir grup öğrencinin hayatı konu ediliyor. Düşünüldüğü kadar siyah dostu olmayan bir üniversitede okuyan siyah öğrencilerin yaşadığı sorunlar anlatılıyor. Justin Simien'in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Logan Browning, Brandon P Bell, DeRon Horton, Antoinette Robertson gibi isimler yer alıyor.

35. Kingdom (2019)

IMDb: 8.4

Kingdom, hanedanlığı etkisi altına alan salgından kurtarmaya çalışan bir prensin kötülüğe karşı açtığı savaş konu ediliyor. Güney Kore’de hüküm süren bir krallık, yozlaşma ve açlık karşısında diz çökmek zorunda kalır. Krallığın başına gelen felaketler yalnızca bununla da sınırlı değildir. Bulaştığı insanı canavara dönüştüren bir salgın hızla yayılmaktadır. Ölen kral ve diğer insanlar salgının etkisi ile canavar olarak dirilir.

34. Cheer (2020)

IMDb: 8.2

Cheer, müsabakalara hazırlanan bir amigo takımına odaklanıyor. Navarro Yüksekokulunun hırslı amigo takımı, zorlu bir yarışla karşı karşıyadır. Birçok yarışı kazanan ve herkesi yeneceği düşünülen takım, bu sefer ulusal yarışmayı kazanmak için kolları sıvar. Ülkenin en iyi amigo takımı olmak için çalışan sporcular bu süreçte türlü zorluklarla karşı karşıya kalır.

33. Special (2019)

IMDb: 7.6

Special, serebral palsi hastası olan bir gencin, istediği hayatı yaşamak için verdiği çabayı konu ediyor. Ryan, serebral palsi hastası olan genç bir adamdır. Ryan, hastalığından dolayı istediği hayatı yaşayamamaktan muzdariptir. Artık bu duruma bir son vermek isteyen Ryan, hayallerinin peşinden gitmeye karar verir. İzole hayatının dışına çıkmaya başlayan Ryan, ilk iş olarak annesi ile birlikte yaşadığı evden ayrılır. Yıllarca eşcinsel olduğunu ve hasta olduğunu gizleyen Ryan, saklandığı kabuğundan çıkarak özgürce yaşayacağı bir hayata merhaba der.

32. I Think You Should Leave With Tim Robinson (2019)

IMDb: 7.7

Her bölümde başka bir konuyu ele alan şovda Tim Robinson ve konukları durumlara oldukça yön veriyor.

31. Never Have I Ever (2020)

IMDb: 8.0

Never Have I Ever, ergenlikten yetişkinliğe geçen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Hindistan göçmeni Amerikalı genç bir kız olan Devi, başarılı bir lise ikinci sınıf öğrencisidir. Öfkesine bir türlü hakim olamayan Devi, bu yüzden kendisini sıkıntılı durumlar içinde bulur.

30. When They See Us (2019)

IMDb: 8.9

When They See Us, işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gencin hikayesini konu ediyor. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Onlar her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanır. Daha sonra Central Park Five adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. Gençler, suçsuzluklarını ispatlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

29. A Series of Unfortunate Events (2017)

IMDb: 7.8

13 kitaptan oluşan bir seriden filme de uyarlanan A Series of Unfortunate Events, ülkemizde Talihsiz Serüvenler Dizisi olarak da biliniyor. Kendini Lemony Snicket olarak tanıtan yazarın, okuyucuyu her kitapta okumaktan vazgeçirmeye çalışmasıyla merak uyandıran seri, üç küçük kardeşin macera dolu yolculuklarına bizi de ortak ediyor.

28. Unbreakable Kimmy Schmidt (2015)

IMDb: 7.6

Genç bir kadın olan Kimmy, hayallerindeki adamla evlenmek üzeredir. Rüya gibi bir düğün ile evlenmeyi planlayan Kimmy’nin bu süreçte yapması gereken çok iş vardır. Ancak öncelikle kendisinin de uzun bir süre dünyadan kopuk bir şekilde yaşamasına neden olan Rahip’in şeytani planını engellemesi gerekir. Rahip’in başka kızları da kaçırdığını öğrenen Kimmy, kızları bulmak için harekete geçer.

27. The Keepers (2017)

IMDb: 8.1

The Keepers, bir rahibenin faili meçhul cinayetini konu ediyor. Rahibe Cathy Cesnick, 1969 yılında aniden ortadan kaybolur. Tüm aramalara rağmen rahibenin izine rastlanamaz. Aradan geçen birkaç ayın ardından Cathy Cesnick’in cesedi bulunur. Dizide, rahibenin faili meçhul cinayeti ve bunun tacizle suçlanan bir rahip ile olan bağlantısı ele alınıyor. Dizde ayrıca bir grup kadının, cinayetin örtbas edilmesi ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için verdiği mücadele gözler önüne seriliyor.

26. Elite (2018)

IMDb: 7.6

Elite, ülkenin en seçkin okuluna gitmeye hak kazanan işçi sınıfından üç gencin hikayesini konu ediyor. Las Encinas, İspanya’nın en seçkin okullarından biridir. Ülkede yaşanan bir deprem pek çok okulun yıkılmasına neden olur. Açıkta kalan çocuklar bölgedeki diğer okullara dağıtılmaya başlayınca, işçi sınıfı ailelerden gelen üç çocuk da Las Encinas’a kabul edilir. Gençler başlarda bu durumu büyük bir şans olarak görür. Ancak çok geçmeden yanıldıklarını anlarlar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan üç genç ile her şeye sahip olan okulun zengin öğrencileri arasında büyük bir çatışma başlar. Sınıf arkadaşlarından birinin ölü bulunması ise ortamı iyice karıştırır.

25. Five Came Back (2017)

IMDb: 8.3

İkinci Dünya Savaşı sırasında beş tanınmış Hollywood film yönetmeninin savaş döneminde yaşadıklarını konu ediniyor.

24. Lady Dynamite (2016)

IMDb: 7.4

Lady Dynamite'in zaman zaman gerçek üstü bir hal alan hikayesi, komedyen Maria Bamford'un kendi hayat hikayesinden uyarlanarak, bir kadının kendini bulup yeniden kaybettiği bir ruh durumunu özetliyor.

23. She-ra And The Princesses Of Power (2018)

IMDb: 7.7

1980’li yıllarda ekrana gelen ve zamanla unutulmaz bir klasiğe dönüşen She-Ra dizisinden uyarlanan yapım, yetim bir kızın sihirli bir kılıçla karşılaştıktan sonra She-Ra adında bir savaşçıya dönüşmesini ve kötücül güçlere karşı savaş açmasını konu ediniyor. Adora adlı genç kız, mitolojik savaşçı prenses She-Ra’ya dönüştükten sonra yolda kendine yeni bir yuva bulur ve kendisi gibi sihirli savaşçılarla güçlerini birleştirir.

22. Russian Doll (2019)

IMDb: 7.9

Russian Doll, New York City'de sıradan bir partiye katıldığını zanneden ancak saatler ilerledikçe, esrarengiz bir şekilde, buradan ayrılamayacağını fark eden bir genç kadının maceralarını işliyor.

21. Mindhunter (2017)

IMDb: 8.6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler.

20. Nailed It! (2018)

IMDb: 7.4

10 bin dolarlık büyük ödül için pasta ustalarının yenilebilir şaheserler yarattıkları program.

19. Lovesick (2015)

IMDb: 8.1

Dylan, 20’li yaşlarında hayatının aşkını bulmaya çalışan bir adamdır. Gerçek aşkı yakalamaya çalışırken birçok kadınla birlikte olmuş fakat kimse onun için doğru insan olamamıştır. Fakat o ümidini yitirmez ve arayışına devam eder. Tam da bu sırada cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalandığını öğrenir. Dylan’ın artık başka bir amacı vardır. Eskiden ilişki yaşadığı herkese ulaşıp hasta olduğunu onlara söylemelidir. Büyük bir araştırmaya giren Dylan geçmişte kimlerle birlikte olduğunu bulmak için en yakın arkadaşları Evie ve Luke’dan yardım ister.

18. Wild Wild Country (2018)

IMDb: 8.2

1981 yılında bir Hint piri, Oregon çölünde 64 bin hektarlık bir alana ütopik bir kent kumayı planlar. Şehir kurulmaya başladıktan birkaç yıl sonra yerel halkla sıkıntılar yaşanmaya başlar. Durum bir terör saldırısı haline geldiğinde ise ulusal çapta bir sorun haline dönüşür.

17. Tuca And Bertie (2019)

IMDb: 7.4

Aynı apartmanda yaşayan 30 yaşındaki iki kuş kadının hikayesi.

16. Unbelievable (2019)

IMDb: 8.4

Unbelievable, gerçek bir hikayeden uyarlanıyor. Genç bir kız olan Marie, tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunur. Fakat iddiasının asılsız olduğu gerekçesi ile suçlanır. İki kadın dedektif tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekle suçlanan Marie’nin davasının peşine düşer. Marie gerçekten bir suçlu mu yoksa bir mağdur mudur?

15. American Vandal (2017)

IMDb: 8.2

Bir sabah üniversitede bir eylem gerçekleştirilir ve bu olayın faillerinin bulunması için araştırma başlatılır. Baş şüpheli olarak da Dylan Macwell görülür. O ise suçlamaları kabul etmemektedir. Müttefik olarak bir film yapımcısıyla birlikte gerçeği araştırmaya başlarlar.

14. Alias Grace (2017)

IMDb: 7.8

Grace Marks, aylarca süren yorucu bil yolculukla İrlanda’dan Kanada’ya göç etmiştir. Thomas Kinnear'ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra kendisine yardım eden bir adamla birlikte çalıştığı evin sahibini ve kahyasını vahşice katletmek suçundan hüküm giyer. Birlikte hareket ettiği adam asılırken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir.

13. Big Mouth (2017)

IMDb: 8.0

Yakın arkadaş olan komedyen Nick Kroll ve Family Guy'un senaristlerinden Andrew Goldberg'in imzasını taşıyan dizide, ergenlik çağına gelen bir grup gencin büyüme hikayeleri, ergenliğin mucizevi ve korkutucu yönleri anlatılıyor.

12. One Day At A Time (2017)

IMDb: 8.2

One Day at a Time bir dönem orduda çalışan bir annenin; vizyonu geniş bir genç kızı, ortanca oğlu ve Küba kökenli annesiyle yaşamaya çalışmasını konu alıyor.

11. Lenox Hill (2020)

IMDb: 8.8

New York'da yer alan ünlü Lenox Hill Hastanesi'nde çalışan 4 doktorun hayatını konu ediniyor.

10. Crazyhead (2016)

IMDb: 7.3

Bazı insanlar sıradan bir hayata sahip olmak için doğmaz. Bu durum yirmili yaşlarında olan Amy için de geçerlidir. Hayatın rutin sorunlarının yanı sıra bir şeytanla savaşmak zorunda kalan Amy, bu mücadelesinde yalnız değildir. Genç kız, arkadaşı Raquel ile birlikte yaşlarının beraberinde getirdiği sorunlarla baş etmeye çalışırken bir yandan da karşılarındaki şeytani güçle savaşır.

9. Middleditch & Schwartz (2020)

IMDb: 8.7

Thomas Middleditch ve Ben Schwartz'in yaptığı iki kişilik uzun biçimli doğaçlama şovu.

8. The Confession Killer (2019)

IMDb: 7.4

The Confession Killer, cinayetten yargılanan Henry Lee Lucas adındaki bir adamın hayatına odaklanıyor. 80'li yılların başında Henry Lee Lucas, yüzlerce ailenin yas tutmasına neden olan faili meçhul cinayetleri işlediğini itiraf eder. Belgeselde, Henry Lee Lucas'ın itiraflarının ardında yatan gerçekler araştırılıyor.

7. Dirty Money (2018)

IMDb: 8.1

Açgözlülüğü, yolsuzluğu ve küresel ekonomide yayılan suçu ortaya çıkarmakla ilgili çeşitli hikayeleri belgeleyen bir Netflix Orijinal Serisi.

6. Giri / Haji (2019)

IMDb: 7.9

Giri/Haji, organize suç çetesi üyesi olan ve cinayetle suçlanan kayıp kardeşini bulmak için zorlu bir mücadeleye girişen bir dedektifin hikayesini konu ediyor. Tokyolu bir polis dedektifi, hayatının en zor zamanlarını yaşamaktadır. Dedektifin kardeşi, Yakuza’ya bulaşmıştır. Sorun sadece bu da değildir. Kardeşi cinayetten suçlanmaktadır ve kimse kendisine ulaşamamaktadır.

5. Ugly Delicious (2018)

IMDb: 7.8

Şef David Chang, farklı kültürlerden yemeklerin tadına bakmak için dünyayı dolaşıyor.

4. Feel Good (2020)

IMDb: 7.5

Feel Good, bağımlılıklarından kurtulup hayatına yeni bir yön vermeye çalışan bir komedyenin yaşamına odaklanıyor. Hayatının kontrolünü geri almaya karar veren stand-up komedyeni olan Mae Martin, bu uğurda çabalayarak bağımlılıklarından kurtulur. Artık yeni bir hayata başlayan Mae, bu sırada George adında bir kız ile tanışır. Heteroseksüel olan George ile Mae birbirlerini görür görmez aşık olur. Güzel bir ilişkiye başlayan Mae ve George, bu süreçte geçmişleri ile yüzleşmek zorunda kalır.

3. Mystery Science Theatre 3000

IMDb: 8.0

Gizmonic Enstitüsü çalışanı Jonah Heston, enstitünün eski çalışanı Dr. Clayton Forrester’ın kızı Kinga Forrester tarafından ayın karanlık bölümünde tuzağa düşürülür. Kinga, Jonah’ı tuzağa düşürdükten sonra onu Sevgi Uydusu'na gönderir ve burada ona kötü filmler izlemeye zorlar. Jonah filmleri izlerken onun zihnini izleyecektir. Jonah’ın robot arkadaşları Cambot, Gypsy, Tom Servo ve Crow, onun filmi sonuna kadar izlemesinde ellerinden geleni yaparlar. Grup filmleri bitirmeye çalışırken kendilerini eğlencenin içinde bulacaklardır.

2. The Babysitters Club (2020)

IMDb: 7.4

The Baby-Sisters Club, bakıcılık işi kuran bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Yakın arkadaş olan Kristy Thomas, Mary Anne Spier, Claudia Kishi, Stacey McGill ve Dawn Schafer, kendi bebek bakım hizmeti şirketini kurar. Girişimci kadınlar, bu yeni işlerinde beklenmedik sorunlarla karşı karşıya kalır. Bir işletme yürütmenin zorluklarıyla baş etmeye çalışan beş kadın, aynı zamanda kendi hayatlarındaki sorunların üstesinden gelmeye çalışır.

1. Masters of None (2015)

IMDb: 8.3

Parks and Recreation’dan tanıdığımız Aziz Ansari’nin başrolünde olduğu Master Of None; 30 yaşında piyasa tutunmaya çalışan bir aktörün günlük hayatına odaklanıyor.

Peki siz bu listedekilerden kaç tanesini izlediniz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İzlemelere Doyamadık! Umbrella Academy’nin İkinci Sezonundan Aklımıza Mıh Gibi Kazınan 24 Kare
İçerisinde Cinsellik Barındıran Hiçbir Sahne Olmamasına Rağmen İzleyenlerin Libidosunu Tavan Yaptıran 17 Film
Netflix’in Gözde Dizilerinden ‘The Cursed’ ve Kral Arthur Efsanesi’nde Yer Alan Aynı İsimdeki Karakterleri Karşılaştırıyoruz

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Ziraat Bankası'ndan Ortak Konut Kredisi: Gerçekten 10 Bin Lira Taksitle Ev Almak Mümkün mü?
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR
13.08.2020

vis a vis göremedim

13.08.2020

15 tanesini izlemişim işsizliğime sağlık

16.08.2020

Disjointed (darmaduman) gibi bir dizi yazılmamış cık cık cık ayıp günah.. Absürt dizi harici sıkıcı aynı seneryolar aynı kurgular alan ve zaman farkı var sadece aralarında seneryo ve kurgu mantıkları 3aşşa 5yukarı aynı gibi.yarısını 2-3 bölüm bakarak kurcalamışımdır hiç biri sarmadı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ