İzlemeye Doyamadığımız Yabancı Dizilerin Final Bölümlerini Değerlendiriyoruz

Supernatural (2005-2020)

Efsane dizi Supernatural, 15 sezonun ardından, hüzünlü bir sonla veda etti. Castiel, sonunda Dean'e onu sevdiğini söyledikten sonra kendini feda ederek ölüme yürüdü. Cas daha iyi bir son hak ediyordu.

Pretty Little Liars (2010-2017)

Muhteşem bir gizem ve gençlik dizisi olan Pretty Little Liars, finalinde bütün suçu Spencer'ın 'İngiliz ikiz kardeşi Alex'e atarak, gizemli hikâyeye basit ve uyduruk bir sonuç getirdi.

Game of Thrones (2011-2019)

Böylesine muhteşem bir dizi ancak böyle berbat bir final sezonu ile bozulabilirdi! Jon Snow, taht sevdası nedeniyle deliren Daenerys'i öldürdü. Ardından Bran, hükümdar olmak istemediğini söylemesine rağmen sekiz sezonluk taht kavgasının sonucunda Westeros'un Kralı oldu.

The Undoing (2020)

Harika bir oyuncu kadrosuna sahip olan bu mini dizi, hiçbir ters köşe ve ilginç bir olay olmadan bitti. Beklenildiği üzere, Jonathan, Elena Alves'i öldürdüğünü itiraf etti.

The Vampire Diaries (2009-2017)

The Vampire Diaries'in final bölümünde, Katherine cehennemin kraliçesi olarak geri döndü ve tüm Mystic Falls'u yok etmeye çalıştı. Başarısız olan Katherine, bir saatten az bir sürede yenildi. Ancak Stefan bu süreçte kendini feda etti. 8 sezonluk diziye yakıştı mı böylesine ucuz bir heyecan?

The 100 (2014-2020)

The 100'ın son sezonu, oldukça vasattı. Ancak en kötüsü, finalinde, bütün yaşanmışlık ve dostluğun unutulmasıydı. Clarke, Bellamy'i sebepsiz yere öldürdü.

Chilling Adventures of Sabrina (2018-2020)

Finalde, Sabrina dünyayı kurtarmak için kendini feda etti. Ardından, Nick, öbür dünyada onunla tekrar bir araya gelebilmek için intihar ederek öldü. Bu dramatik son, mistik diziye yakışmadı.

How I Met Your Mother (2005–2014)

Ted'in, eşi Tracy ile dokuz sezonluk tanışma hikâyesini bir an bile sıkılmadan izledik. Ancak nihayet anneyle tanıştığımızda, sırf Ted'in Robin'le tekrar bir arada olabilmesi için senaristler dizi finalinde Tracy'i öldürdü.

Veronica Mars (2004–2019)

Veronica nihayet hayatının aşkı Logan ile evlendi. Her şey mükemmeldi, ta ki düğünden birkaç saat sonra bir araba patlamasında Logan ölene kadar.

Gossip Girl (2007–2012)

Gençlik dizilerinin atası Gossip Girl'ün final bölümünde, Dan, Dedikoducu Kız olduğunu açıkladığında herkes hayatına onu affederek devam ediyor. Dan, onca yaptığı şeyden sonra hak ettiği cezayı almıyor.

The Originals (2013–2018)

Klaus, kızı Hope'u kurtarmak için kendini feda etmeye karar verir. Elijah ise kardeşinin yalnız ölmesine izin vermez. Kardeşler birbirlerini öldürür. Bu nasıl bir son?

Lost (2004-2010)

Döneminin en büyük dizisi Lost'un tüm karakterleri aslında ölmüş. Finalde, Araf'taki bir kilisede yeniden bir araya geliyor. Hayranlarına göre, Lost, finaliyle diziyi çöpe çevirdi.

Bones (2005-2017)

Bones'ta laboratuvar patlar. Patlama, Brennan'ın işini nasıl yapacağını unutmasına neden olur. Televizyon tarihinin bir başka ilginç ve vasat finali.

The Sopranos (1999–2007)

The Sopranos'un finalinde, Tony, Carmela ve AJ bir lokantada Meadow'u bekler. Sonra, gizemli görünüşlü bir adam (Meadow) lokantaya girer. Tony kafasını kaldırır ve dizi biter. Bu final, ekrana bir süre boş boş bakmamıza neden oldu.

Friends (1994-2004)

Müthiş sit-com dizisi Friends'in final sezonunda, Rachel uçaktan inip Ross'la birlikte olmak için hayalindeki işten vazgeçer. Herkes kendi yoluna gitmek üzereyken birden kahve içmeye giderler. Vizyonsuz bir final.

Schitt's Creek (2015-2020)

Schitt's Creek'in final bölümünde, Rose ailesi kendi yollarına gider ve daha iyi bir başlangıç için küçük kasabalarını terk eder. Böylesine güzel ilerleyen bir diziye de bu final yakışırdı!

Fleabag (2016-2019)

Bu muhteşem iki sezonluk kara komedi dizisinin tadı damağımızda kaldı, bu bir gerçek. Ancak muhteşem final bölümü hafızalarımıza öyle bir kazındı ki!  Fleabag ve Rahip birbirlerine olan aşklarını itiraf ettikten sonra yollarını ayırmak zorunda kalır. Fleabag, son bir kez veda etmek için dördüncü duvarı kırdığında ise bizi buruk bir kalp ile bırakarak uzaklaşır.

Wynonna Earp (2016–2021)

Wynonna Earp'te Waverly ve Nicole evlenir, Doc ve Wynonna kızlarını görmek için gün batımına doğru yola çıkarlar ve herkes hak ettiği mutlu sona kavuşur.

Parks and Recreation (2009–2015)

Parks and Recreation finalinde, her karakterin ileride ne yaptığı ve nasıl bir durumda olduğu gösteriliyor. İzleyenlerin de gözü arkada kalmıyor. Konuyu noktalayan bir final!

The Good Place (2016–2020)

The Good Place'de, Chidi, Eleanor'dan sonsuza dek ayrılmadan önce hüzünlü bir şekilde veda eder. Başından sonuna kadar mükemmel olan The Good Place, finalini de diziye yakışır bir şekilde gerçekleştiriyor.

The Office (2005-2013)

Efsane sit-com The Office'te, tüm kadro belgesel bittikten bir yıl sonra tekrar bir araya gelir ve ve Dunder Mifflin'in onları ne kadar iyi yönde değiştirdiğini anlatır. Dwight'ın düğünüyle noktalanan dizi Michael'ı da finale dahil etmeyi unutmuyor!

Superstore (2015–2021)

Superstore'un finalinde, mağaza kapandığında, Amy geri dönerek mağazayı kurtarmak için başarısız bir girişimde bulunur. Sonunda tüm ekip yoluna devam eder ve mutlu sonlarını yaşar.

Community (2009–2015)

Community'nin harika finalinde, Jeff sonunda arkadaşlarının yeni ve heyecan verici maceralara atılmak için ayrılmasına ikna olur. Kendisi ise yıllardır kaçmaya çalıştığı okulda kalmak istediğini fark eder.

Pose (2018-2021)

İzleyenlerin kalbini kıran, buruk finalinde, Pray kendi ilaçlarını bırakıp eski sevgilisi Ricky yaşayabilsin diye ölmeyi kabullenir. Blanca, Pray'in ölümünün ardından, onun sözlerini yeni nesle aktarır.

Friday Night Lights (2006–2011)

Kalplerimizi ısıtan dizinin finalinde, Tami ve Koç Taylor, nihayet Philadelphia'ya taşındıktan sonra son bir kez birlikte sahadan çıkar.

Six Feet Under (2001-2005)

Six Feet Under'ın sarsıcı finalinde, Fisher ailesinin hayatlarını nasıl sürdürdüğünü ve kaçınılmaz sonun onlar için de geldiğinde öldüklerini izliyoruz.

Mad Men (2007–2015)

İronik bir final ile biten Mad Men'in final sahnesinde Don bir dağın tepesinde meditasyon yaparken gülümsediğinde sonunda huzur bulduğunu düşünürüz, ama sonra bunun yeni bir Kola reklamı konsepti olduğunu anlıyoruz. Don, işini asla bırakmıyor!

The Fresh Prince of Bel-Air (1990–1996)

Döneminin harika dizisinde, Banks ailesi Doğu Sahili'ne taşındığında, Will okulu bitirmek için California'da kalmaya karar verir. O an, Carlton herkesin onsuz hayatına devam ettiğini fark eder. Kalbimizde yara açan bir final daha!

Scrubs (2001-2010)

Bu hoş sit-com dizisi Scrubs'ta, J.D. oğluna daha yakın olabilmek için yeni bir işe girmeye karar verir. Ayrılırken, üzerinde etki bırakan herkese veda eder.

The Americans (2013–2018)

The Americans'ın finalinde, Philip ve Elizabeth'in sırrı nihayet ortaya çıkar. FBI çiftimizin peşindeyken, çocuklarını geride bırakıp Moskova'da yeni bir hayata başlamak zorunda kalırlar.

Brooklyn Nine-Nine (2013–2021)

Brooklyn Nine-Nine'ın efsanevi final bölümünde, dağılan ekibin her bir üyesi kendi muhteşem vedalarını hazırlar. Bir yıl sonra ise, Cadılar Bayramı soygununu yapmak için tekrar bir araya gelirler.

Breaking Bad (2008–2013)

Rakip tanımayan dram dizisi Breaking Bad'in akıllara kazınan efsane finalinde ise yeni kimliğiyle Kanada'da herkesten uzak bir hayat yaşayan Walter, düşmanlarıyla kapanmayan dosyası için Albuquerque'yi ziyaret eder. Esir düşen Jessie'yi kurtarır, ancak arbede sırasında ona isabet eden kurşun nedeniyle ölür.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Dizilerde İzleyenlerin Ağzını Bir Karış Açık Bırakan Şok Edici Sahneler
Dizilerdeki Sanki Bize Yapılmış Gibi Alındığımız, Şok Edici ve Kalp Kıran İhanetler
Son Dönem Filmleri de Listede: İzlerken Boğazınızın Düğümleneceği Her Biri Başyapıt Olan En İyi Dram Filmleri

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
20.02.2022

Sizi Supernatural bilmezler sizi. Öncelikle castiel kendini feda etti ki bu çok iyi bir sondu o karakter için fakat yeni tanrı onu tekrar melek yapıp cenneti tekrar revize etmeye soyundular. Dean ise her zaman istediği gibi altını ıslatan bir ihtiyar olmadan av sırasında öldü, bu onun hayaliydi. Sam de her zaman istediği gibi Dean öldükten sonra evlenip çoluk çocuğa karışıp normal bir insan gibi öldü.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ