İyisiyle Kötüsüyle: 10.Yaşını Geride Bırakan Skyrim'e Dair 7 Fevkalade, 7 Tat Kaçıran Durumu Listeledik

11 Kasım 2011 tarihinde çıkış yaparak oyun dünyasında dev etkiler bırakan The Elder Scrolls V: Skyrim hala yüzlerce saatlik maceralar sunmaya devam ediyor. Asla bitmeyen yapısı ve sayısız göreviyle oyuncuları soğuk bir diyara davet eden yapım elbette sınıfta kalan birçok özelliğe de sahip.

Skyrim'e dair yedi adet harika durumu listeledik. Oyunun tat kaçıran yönlerini de derledik.

1. Yüzlerce Görevle Dolu Bir Açık Dünya

Skyrim'de her dağın ardında yeni bir köy, her mağaranın içinde farklı bir gizem vardır. Adeta bitmeyen bir oyun olan Skyrim, hepimizi kendine hayran bırakan dünyasıyla unutulmaz görevlere davet eder.

2. Heyecan Dolu Ejderha Savaşları

Soğuk diyarda yürürken bir ejderha çığlığıyla denk gelmek, yüksek tepelerde bu görkemli yaratıklara karşı savaşmak oyunun en efsanevi anlarıdır. 

Ejderdoğan olarak birbirinden kudretli bu yaratıklara karşı mücadele etmek ve onları yendikten sonra gökyüzünden düşmelerini seyretmek Skyrim'in nefis atmosferini daha da büyüleyici hale getirir.

3. Birbirinden Dolu İçeriklere Sahip Ek Paketler

Dawnguard, Dragonborn ve Hearthfire içerikleriyle vampir avlar, başka bir ejderdoğana karşı mücadele verir ve tüm maceralardan sonra bir dağın eteğinde kendi evimizi inşa ederiz. Oyun dünyasında unutulmaz bir etki bırakan Skyrim, ek paketleriyle dopdolu serüvenler sunmaktan da geri kalmaz.

4. Büyüleyici Atmosfer

Soğuk ve acımasız olan Skyrim diyarında iç savaşın etkileri de buram buram hissedilir. Bir yönde isyancı kampı, diğer tarafta ölen mamut dostunun yasının tutan bir dev görülür.

5. Sınırsız Mod Desteği

Binlerce modla oyun dünyasının en geniş mod geliştirici kitlesine sahip olan Skyrim, tamamen farklı bir deneyim sunmasını sağlayan bu modlarla yeni bir hale bürünüyor. Oyun motorunun sınırsız destek sunduğu modlar sayesinde Skyrim'de değiştiremeyeceğiniz hiçbir şey yok.

6. Kendi İçinde Tutarlı Bir Fantastik Evren

Terk edilmiş kalelerde, unutulmuş harabelerde ve tozlu kitap sayfalarının arasında hem Skyrim hem de Tamriel'in tarihi yatıyor. Serinin beşinci halkası olan yapım oyuncuları adeta bir lore bombardımanına tutuyor.

7. Oyuncu Özgürlüğüne Önem Veren Oynanış Yapısı

Yayınızı ve okunuzu alarak bir avcı olabilir, geceleri kurbanlarının kanını emen bir vampir lorduna dönüşebilir ya da topladığı kitapları satan bir tüccar olabilirsiniz. Skyrim oyuncunun gerçekten özgür olduğu müthiş açık dünyasıyla RP yapmaya sevenleri ihya ediyor.

1. Yüzeysel Bir Karakter Geliştirme Arayüzü

Bethesda imzalı her oyunda olduğu gibi karakter geliştirme arayüzü maalesef Skyrim'de de sınıfta kalıyor. Sığ ayarlamalar ile çirkin bir karakter oluşturmamak adeta mümkün değil.

2. Dünya Üzerinde Tam Anlamıyla Etki Bırakamamak

Önemli olan hiçbir karakteri öldürememek ve hikayede tam anlamıyla kalıcı bir etki bırakamamak maalesef Skyrim'in olumsuz yönleri arasında yer alıyor. Örneğin Fallout: New Vegas'da kilit karakterleri bizzat saf dışı bırakabiliyor ve oyun dünyasındaki etkisini görebiliyorduk.

3. Sığ Bir Silah ve Ekipman Envanteri

Skyrim keşfedilecek mekanlar konusunda bolluğa sahip olsa da silah ve zırh tarafında çoğu zaman sınıfta kalıyor. Oyunun çok daha geniş bir silah ve zırh envanterine sahip olduğunu düşünüyoruz.

4. Çıkış Yaptıktan Yıllar Sonra Hala Çözülmeyen Hatalar

Oyunun arkasındaki firma 2011'den bu yana The Elder Scrolls V: Skyrim için onlarca farklı sürüm çıkardı. Special Edition ve Anniversary Edition gibi sürümler oyuna neredeyse hiçbir yenilik getirmediği gibi halihazırda yer alan hataları da çözmedi.

5. Bethesda'nın Klasik NPC Formülü

Diyarın kaderini elinizde tutan bir Ejderdoğan olsanız da NPC'lerin size olan bakış açısı hiçbir zaman gerçekçi hissettirmez. Asgari ücret alan bir Whiterun muhafızı sizinle dalga geçebilir. NPC'ler belirli zamanlarda bir şeyler söylemesi gereken ruhsuz karakterler gibi hissettirir.

6. Sabır Törpüsü Envanter Arayüzü

Özellikle PC oyuncuların sabrını sınayan arayüz neyse ki SkyUI gibi modlarla çok daha iyi bir hale geliyor. Fakat oyunun kendi menü sistemi hiç kullanışlı değil.

7. Sınıfta Kalan Dövüş Sistemi

Skyrim'in en çok eleştirildiği konulardan biri olan dövüş sistemi ise oyunun şüphesiz en zayıf olduğu noktalar arasında başta geliyor. Duvara vuruyormuş gibi hissettiren dövüş animasyonlar ve hasar aldığına dair hiçbir emare göstermeyen karakterler yüzünden Skyrim'in çok daha iyi bir dövüş sistemine ihtiyacı var.

İlginizi Çekebilir

Kendinizi Sanal Bir Dünyanın Tanrısı Gibi Hissedebileceğiniz 12 Oyun
Metaverse Arsaları Satılsa da Alsak: Oyun Dünyasının En Büyüleyici 12 Lokasyonu
"Filmini Yapsalar da İzlesek" Dediğimiz, Hikayesi ile Hollywood Filmlerine Taş Çıkartan 13 Oyun

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu