Adil Bimay, Mahsun Derdiydik, Hacı Aydoğan Özbay, Yasemin Genç, Seren Yıldız, Sevda Şimşek, Reyhan Erol ve Semanur Uyanık, Dede Korkut Ortaokulu'na giderek, okul idarecileriyle görüştü.
Laboratuvar kurulacak sınıfı tespit eden öğrenciler, boya ve diğer malzemeleri alarak, çalışmaya başladı.
Açılışa İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Osman Urlunç ve Ali Cengiz Birdal, KAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taştan, KAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Esra Altıntaş, Dr. Öğr. Üyeleri Şükrü İlgün, Nilgün Günbaş katıldı.
Dedekorkut Ortaokulu'nda stajyer öğretmen olarak görev yaptığını belirten Semanur Uyanık da 'Bu okulda ben staj öğretmenlik yaptım. Hepsi benim ilk öğrencilerim. Onlar için bir şeyler yapabilmek, onların bu okulunda hizmette bulunmak çok güzel' dedi.
Sevda Şimşek ise şöyle konuştu:
'Biz mezun olduğumuzda arkamızda bir şeyler bırakmak istedik; çünkü Atatürk'ün de dediği gibi yeni nesiller, bizim gibi öğretmenlerin eseri olacak. O yüzden onların daha iyi bir eğitim alması için bizler de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Elimizden bu kadarı geldi, biz de bu kadarını yapabildik. Mutluyuz.'
Okul yapımını ünlülere, laboratuvarı da öğrencilere yık. Hiçbir zaman dolmayacak camilere, sapık cemaatlere, ne olduğu belirsiz vakıflara ve bankamatik memurlarına milyonlar harca! Allah akıl fikir versin ne diyelim.
Halâ umut var.
Editör cı eklemeyi unuttu diye iyilik bulaşıktır diye okudum :/