İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz Kimdir? İşte Adayın Hayatı ve Hakkında Merak Edilenler

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere az bir süre kala partiler il ve ilçelerde belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz oldu. 1994'ten bugüne belediye başkanlığı yapan Kocamaz iddialı bir aday. Peki İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz kimdir? Ne işle meşgul? İşte Burhanettin Korkmaz ve hayatı.

MHP'den istifa ederek İYİ Partiye geçen Burhanettin Kocamaz, 31 Mart 2019'da İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak.

4 Aralık günü uzun süredir görev yaptığı partisi MHP'yi bırakan Kocamaz, İYİ Parti'ye geçmişti. Halihazırda yürüttüğü Mersin Belediye Başkanı görevi için 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yarışmaya devam edecek!

1955 yılında Tarsus’un Nacarlı Köyü’nde dünyaya gelen Burhanettin Kocamaz, ilk, orta ve lise tahsilini Tarsus’ta tamamladı.

www.wikizeroo.net

Üniversite içinse Ankara'ya giden Kocamaz, 1972 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümüne girdi.

1977'de mezun oluşunun ardından farklı liselerde kimya öğretmenliği yaptı. Aynı süreçte de Ankara Hukuk Fakültesi'ne devam etti, ancak ayrılmak durumunda kaldı.

1977-1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuvarlar Müdürlüğü’nde çalıştı ardından Tarsus Endüstri Meslek Lisesi ve Cengiz Topel Lisesi’nde görev yaptı.

İlerleyen süreçte Kocamazlar Tarım Ltd. Şti'ni kurarak zirai ilaçlar bayii olarak ticarete atıldı. Bu yılların ardından 1992'de MHP Tarsus İlçe Teşkilatı yönetimine girdi.

MHP Tarsus İlçe Teşkilatı yönetiminde basın sözcüsü görevini üstlendi.

1994'ten 2014 yılına dek toplamda 4 dönem Tarsus belediye başkanlığı yaptı. 2014 yılında partisi MHP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu ve seçilmeyi başardı.

Evli ve üç çocuk babası olan Kocamaz, halen Mersin Belediye başkanlığı görevini sürdürüyor.

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel Kimdir? Siyasi Kariyeri ve Özgeçmişi
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Kimdir? Siyasi Kariyeri ve Geçmişi
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Kimdir?

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi