İYİ Parti ile Vatan Partisi Arasında 'Cinping Perinçek' Atışması

Sosyal medya, İYİ Parti ile Vatan Partisi'nin sıra dışı atışmasına sahne oluyor. İYİ Parti'nin Perinçek ile ilgili esprili paylaşımına Vatan Partisi'nden sert tonda bir yanıt geldi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 'Cinping Perinçek' diye hitap etmesinin ardından, İYİ Parti sosyal medya hesabından esprili bir paylaşım yaptı.

Çin yeni yılıyla ilgili bir haberin alıntılandığı paylaşıma "Sayın Cinping Perinçek'in yeni yılını kutluyoruz..." ifadesi yazılarak Doğu Perinçek de etiketlendi. 👇

twitter.com

Vatan Partisi'nden yanıt gecikmedi

İYİ Parti'nin bu paylaşımına Vatan Partisi'nin sosyal medya hesabından yanıt geldi.

Paylaşımda, "100 yıl önce İngiliz işbirlikçisi Ali Kemaller, Mustafa Kemal Paşa için "Bolşevik Kemal" diyordu. Aynı gemidesiniz" denilerek Akşener etiketlendi.

twitter.com

Meral Akşener, geçen ay TBMM'de yaptığı konuşmada Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e gönderme yaparak Doğu Perinçek için 'Cinping Perinçek' demişti 👇

Akşener, Doğu Türkistanlı Kadını Kürsüye Çağırdı; TBMM TV Yayından Çıktı...

Çin Öküz Yılı'na giriyor

Çin, geleneksel 12 hayvanlı ay takvimine göre Fare Yılı'nı geride bırakarak Öküz Yılı'na giriyor.  Lunar Bayramı olarak da kabul edilen gün, her yılın ilk yeni ayı ile dolunayı arasında kutlanıyor.

2 hafta süren kutlamalar boyunca da tüm iş yerleri ve marketler kapanıyor.

Bu uzun tatili Çin halkı memleketlerinde ailelerinin yanında geçiriyor. 

Kutlamaların ilk 5 günü evden çıkılmıyor ve evde bulunulan tüm vaktin aile bireyleriyle geçirilmesi gerekiyor. 

Kutlama vaktinde insanlar, özellikle kırmızı geleneksel kıyafetlerini giyerek geçit törenlerine katılıyorlar.

Geçit törenlerinde devasa ejderha maketleriyle dans ediliyor, maytaplar ve havai fişekler patlatılıyor. Çıkarılan yüksek ses ile ışığın, kötü ruhları ve canavar Nian'ı korkutup kaçırdığına inanılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Boğaziçi Protestoları Kapsamında Tutuklanan Beyza Buldağ Serbest!
ABD'de Lulu İsimli Köpek 5 Milyon Dolarlık Mirasın Sahibi Oldu
56 Saat Sürecek Hafta Sonu Kısıtlaması Başladı

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
12.02.2021

amerikan kapitalizmini teoride reddeden perinçek macbook kullanıyor amk

13.02.2021

perinçek'in ne olduğunu ailesinde, partisi içinde, partisine oy veren kitlede bilen olduğunu sanmıyorum.. çünkü kendisi de bilmiyor..

13.02.2021

Şimdi Başlayın Evden her ay çevrimiçi olarak Nakit Kazanın. İnternette kolay bir iş yaparak 85 bin dolardan fazla para kazanmak. Bu işten son 4 haftada 89715 dolar kazandım. Katılması ve bundan kazanç elde etmesi çok kolay. Buradaki talimatları izleyerek hemen buna katılın ... ↠↠↠ 𝐖𝐨𝐫𝐤𝐒𝐭𝐚𝐫.𝐂𝐟

Pasif Kullanıcı
12.02.2021

Çin yeni yılı hakkında fact vereyim: fare ve öküz bir davete giderken fare onu oyuna getirip yerine oturuyor ve öküz böylece ikinci hayvan oluyor. Yani asıl olması gerekenler bu sene olacak; geçen sene bir illüzyon ve çalıntı bir yıldı. Gerçekten de öyle oldu fare yılı hastalıklar da demektir ve hastalıklarla yılımızı/yıllarımızı çaldı. Öküz yılında hem kişisel hem de global olarak yanılsamalar biterek asıl olması gerekenler olacak. Bazıları için yaşam amacını gerçekleştirme bazıları için de yerini hala 'fare'ye bıraktığına inanma zamanı.

Pasif Kullanıcı
12.02.2021

Mite göre onları davete çağıran kişi Yeşim İmparator olduğu için de asıl ruhsal ve fiziksel iyileşmeler bu yıl olacak. Bu iyileşmeden doğacak çok fazla pislik çıkabilir yüzeye. Olacak olanlar sizi korkutmasın. Yıkanan halı gibi önce çamurlu sonra berrak olur. Yani bize olmuyor; bizim için oluyor. Öküz söz konusu davette hır çıkarmadan sırasını beklediği için de sabredenlerin sonunda kazandığı yıl olacak.

TÜM YORUMLARI OKU (13)