İYİ Parti'den 'Kayyum' Yorumu: 'Somut ve Hukuki Argümanlar ile Halka Açıklamak İktidarın Görevidir'

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz AğıralioğluDiyarbakır, Van ve Mardin'in büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasına ilişkin 'Belediye başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son 5 ay içerisinde gerçekleşmiş ise, bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir' dedi.

"Seçilmiş olmak, seçilenlere her şeyi yapabilme salahiyeti tanımak anlamına gelmez.

Ağıralioğlu, dün gerçekleştirilen Başkanlık Divanı Toplantısı'na ilişkin partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti'nin terörle mücadeledeki kararlılığının, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerine olan bağlılığı kadar kesin ve tavizsiz olduğunu söyledi.

Terörden medet uman, terörü öven ve dirliği bozan hiçbir eyleme müsamaha gösterilmemesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Ağıralioğlu, 'Demokrasi ve hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Bununla birlikte, seçilmiş olmak, seçilenlere her şeyi yapabilme salahiyeti tanımak anlamına gelmez. Seçilmiş olmak bir suç işleme imtiyazına dönüştürülemez.' ifadelerini kullandı.

"İdari işlemlerin doğruluk karinesi ile devlete ve hukuka itimadı sarsmayacak şekilde gerçekleştirilmeli" 🎥

Ağıralioğlu, idarenin bazı eylemlerinin, terör ve teröre destek olanlara gerekli cezanın verilmesi şeklinde beyan edildiğini, bu kapsamda yapılan idari işlemlerin doğruluk karinesi ile devlete ve hukuka itimadı sarsmayacak şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Bazı belediye başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son 5 ay içerisinde gerçekleşmiş ise bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir. İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etme mesuliyeti bizzat iktidarındır.'

"Bu aradaki süreci hükümetin izah etmesi lazım" 🎥

Ağıralioğlu, İstanbul seçiminden sonra gelen kayyum atamasının muhalefete gösterilen bir sopa gibi propaganda edildiğini savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Esas mevzu şudur; terörle iltisakı ya da terörü desteklediğine dair soruşturması devam eden bu malum belediye başkanlarının bir tanesini Devlet Bey'in ricası üzerine ve Tayyip Bey'in de oluruyla dışarı çıkaran hükümettir. Zaten soruşturmasına konu olan işin, ceza kapsamı içinde cezaevinde olan birisine 'dışarıya çıkabilirsin' selahiyeti tanınmış, peşinden adaylık süreci takip etmiş. İlgili şahsın 'iyi hal kağıdı' savcılıktan verilmiş, aday olmasına propaganda yapmasına imkan verilmiş. Sonra bu propagandaların neticesinde belediye başkanlığını kazanmış, kazanılmış belediye başkanlığı neticesinde mazbatası takdim edilmiş. Sonra bu süreç içinde cezaevindeki birini sağlık sebebiyle dışarı bırakıp, sonra ilgili bütün yasal süreçler içinde iyi hal kağıtları ve listelerde onay verip, mazbata da verildikten sonra 'soruşturma var' gerekçesiyle el çektirmiş. Şimdi bu aradaki süreci hükümetin izah etmesi lazım.

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR

Bakınız, Yavuz Ağıralioğlu'na dikkat ediniz. Takipte ediniz. bence başarılı bir siyasetçi, konuşmaları ve demeçleri de keza öyle. Kısa gelecekte aranan siyasetçilerden olacağı kanaatindeyim. Konuşmasına gelirsek, son derece doğru ve kelimeler özenle seçilmiş. Hangi taraftan bakarsanız bakın vermek istediği mesajları alıyorsunuz.

Pasif Kullanıcı
21.08.2019

Ben izah edeyim: Yaptılar oldu. Daha 3-4 ay önce hiçbir doğru düzgün gerekçe olmadan seçimi iptal ettiler bu arkadaşlar. 2017 nin sonunda CHP li Ataşehir belediye başkanını ortada kanıtlanmış bir suç ve mahkeme kararı yokken görevden alıp kayyım mıdır kayyum mudur ne haltsa ondan atadılar. Bu sene gene seçildi aynı eleman. İki gün sonra Mansur Yavaş ve İmamoğluna sudan bir sebeple dava açıp sonra yargı süresince görevde olması doğru değil deyip görevden alcaklar. Yargı süreci de en az 2-3 sene olacak tabii. İzah bekleme dönemi çoktan geçti. Adamlar 2023 seçimlerinde seçim sonuçlarını kabul etmez ya da Putin gibi muhalefet partilerini seçime girmekten alıkoyarsa ne yapacaksınız ona karar vermeniz lazım.

21.08.2019

fasizan duygularla yorum yapmis cogu kisi. Kürt halkinin siyasi arenada yer almasi kacinilmaz bir mecburiyettir. Buradaki sorun atamalarin altindaki sebebin somut delillere dayandirilip dayandirilmamasidir. Eger somut bir delil varsa ellerinde paylasilip halk bilgilendirilmelidir. Yoksa somut delillere dayandirilmamis, dedikodu ve tahmin ile yürütülmüs keyfi bir atama midir? Teröre destekleri Sabit delillerle ispatlanmis ise kimsenin bisey söylemeye Hakki yoktur bu görevden almalara. Ama eger bu Kürt siyasetine Büyüksehirlerde CHP destegi icin bir ceza ise o Zaman durum vahim.

21.08.2019

Elinde etik ve ahlâki değerlerini kaybetmiş bir medya ordusu ve biat kültürü ile beyni sulanmış bir kitle varsa, dedikodu ve tahmin somut delil yerine geçebiliyor. Bununla birlikte HDP'yi terör ile suçlayacak ne varsa tamamı AKP için de geçerli. Çözüm Süreci denilen bir illet geçirdi bu ülke. O kadar ki, HDP'nin yapamadığı etnik kimlik ayrıştırmasını AKP tek başına yaptı. Dünya'da hangi hükümet, içinde bulunan bir etnik kökeni kendi devletine karşı kışkırtır?

TÜM YORUMLARI OKU (10)