İYİ Parti'den 6 Mart Açıklaması: 'Kapı Hala Açık'

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masaya ilişkin sert sözlerinin ardından açıklamalarda bulundu. Akşener'in açıklamaları önce kararlaştırılan altılı masanın 6 Mart'taki toplantısına İYİ Parti'nin katılıp katılmayacağına ilişkin konuşan Erhan Usta, 'Kapı hala açık' dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in sert sözlerle hedef altığı altılı masadan kalkmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Erhan Usta, Akşener'in kararına ilişkin şunları söyledi:

"Biz kararlarımızı uzlaşıyla alacağız. Bir kişi dahi bir adaya itiraz ederse o aday masadan çıkmayacak şekilde ilke konulmuştu. Bütün dokümanlarda uzlaşı vardı. Adaylık konusunda da bir uzlaşı olması gerekiyordu. 2 Mart toplantısında uzlaşı olmadan da bu iş olabilir gibi bir tutum takınıldı. Bunu kabul etme imkânı yoktu. Bu iş bu noktaya geldi. Genel Başkanlar Sayın Kılıçdaroğlu'nun ismini masaya getirdiğinde Genel Başkanımız iki belediye başkanını ismini masaya getiriyor. Liderler beşimiz imza atalım diyor ve iş bu noktaya geliyor.''

''Diğer 5 genel başkanın imzasıyla da olur gibi bir yaklaşım, bu masanın ilkelerine aykırı bir şeydi. Aslında bir takım yorumlar yapılıyor; Sayın Akşener masayı dağıttı gibi... Aslında Sayın Akşener masadan kaldırılmak istendi. Bu tüm uygulamalara aykırı bir uygulamaydı. Bugüne kadar çoğunluk kararı alınmadı, oybirliği kararı alındı. Bazı konularda farklı düşünceler oldu, onlar dokümanlara girmedi. 'Biz imzalayalım Sayın Akşener kabul etmesin' gibi bir yaklaşım olabilir mi?"

Erhan Usta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Millet İttifakı'nın belediye başkanları olduğuna dikkat çekerek, "Anketler ortada, 'Sonuçlarına bakılsın' denildi. 'Halkın tercihleri yansıtılsın' denildi. Amaç Türkiye'yi bu kötü sistem ve kötü yönetimden kurtarmak. Masaya Sayın Akşener'in getirdiği iki isim de CHP rozeti takan isim. Her ne kadar CHP rozeti taksa da iki başkan da Millet İttifakı'nın adayıydı" dedi.

2 Mart'taki Altılı Masa bildirisine Akşener'in imza atmasını değerlendiren Erhan Usta, "Zorlanarak yazılmış bir metin. Daha önce kurmaylar imzalıyordu, Genel Başkanlar okuyup imzalıyordu. Bir dayatma oluyor, bir sıkıntı ortaya çıkıyor. İçeride Sayın Davutoğlu metni kaleme alıyor" dedi. Usta, "Rahatsızlık metinde var. İsim üzerinde anlaşılmadığı net bir şekilde anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

Canlı yayında 6 Mart toplantısına katılıp katılmayacaklarına ilişkin konuşan Usta, "Onunla ilgili karar almış değiliz. Milletvekillerimiz 2 Mart'ta görüşlerini ifade etti, 3 Mart'ta GİB toplantısı yapıldı. Bundan sonraki atılacak adımlar, toplantılarla değerlendirilecektir. Bence kapı hala açık. Altılı Masa çalışma ilkelerine dönecek olursa, tam bir mutabakatla isim nasıl kabul edildiyse, ilkelerimizde değişiklik olmayacak denilirse devam eder. Ama bu ilkelere uyulmazsa yapılacak pek bir şey yok. Ancak yine dayatma olursa konuşmanın anlamı yok. Başka bir isim üzerinde mutabakat anlayışı mümkün." dedi.

İYİ Partili Usta, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı konusunda, "Biz bu ülkeyi bu yönetim ve sistemden kurtarmaya çalışıyoruz. Cumhur İttifakı'na kapılar tamamen kapalı" diye yanıtladı.

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
04.03.2023

sikicem kapınızı da bacanızıda,bi boku beceremeyen basiretsizler toplulugu

04.03.2023

Adam demiş chp ye değil, kk ya karşıyız diye, sürpriz aday meğersem bay kemalmis , dadaaam , sürpriz yumurta.

04.03.2023

Çok şükür ki Kılıçdaroğlu sağduyulu açıklama yapmıştı. "bundan sonra İYİ partiyle işimiz olmaz" anlamına gelen bir açıklama yapmadı. Meral Akşener birilerinin gazıyla çok ağır konuştu. Şimdi eskisi gibi olmasa da, en azından Erdoğan karşısında kazanacak aday kim olursa olsun, ona oy verilmesi gerektiğini dillendirmesi gerek, ki ülke bir daha kaybetmesin.

04.03.2023

birilerinin gazıyla falan değil. kadın haklı. 6 lı masa toplamışlar mesela istanbul sözleşmesi konusunu sırf temel amca istemediği için deklare etmediler. böyle şeyler oy çokluğu değil oy birliği arar. kadına KK kendisini dayatmaya çalıştı aday olarak. o da seninle kazanamayız dedi. bunları haberlerden okuduklarımla birleştirdim ama CeHaPe zihniyeti dünden beri kadını topa tuttu. bence cbaşkanı olacak kadın meral akşener ama neyse

04.03.2023

yav allah aşkına 2 ay kala girdiğiniz işlere bak NAPIYOSUNUZ ALOOO

TÜM YORUMLARI OKU (27)