'İyi Günde Kötü Günde' Demeden Önce İki Tarafın da Yapmamaya Söz Vereceği 50 Şey

İnsanlar sıklıkla söz verir, fakat verilen sözler nadiren tutulur. Bunun sebebini hiç merak ettiniz mi?

Hepimiz bu konuda en az bir kez akıl yürütüp bunun nedenini bulmaya çalışmışızdır. Vardığımız sonuçlar farklı olsa da tüm çıkarımlar insanlar olarak “biraz” tembel olmaya yatkın olduğumuz gerçeğine varıyor. Kendi menfaatimize dahi olsa alıştığımızın dışında bir şeyler yapmakta genelde zorlandığımızı kabul edelim.

En çok da kendimize verdiğimiz sözleri tutmuyoruz aslında. Çoğumuzun daha sağlıklı beslenmeye, spor yapmaya, kendimiz için faydalı olan şeyler yapmaya karar verip sonra da kendimize verdiğimiz sözleri tutmadığımıza şüphe yok.

Kendinize verdiğiniz sözlerde durmamakla sevgilinize verdiğiniz sözlerin arkasında durmamak arasında da bir fark var. Mesela size çok da önemli gözükmeyen kimi sözler sevgiliniz için fazlasıyla önem taşıyor olabilir.

Verdiğimiz sözlerde durmamızı kolaylaştıracak bir taktik aslında mümkün. Kendi tembelliğimizi yine kendi çıkarımıza kullanarak bir şeyi “yapmaya” değil “yapmamaya” söz vererek sözlerimizi tutma ihtimalimizi arttırabiliriz.

Bir şeyi yapmaya söz vermekle yapmamaya söz vermek arasında çok büyük bir fark yokmuş gibi gelir ama söz konusu kırılması güç alışkanlıklar olduğunda küçük bir farklılık yaratmak bile zaman içerisinde büyük değişimlere neden olabilir.

İnsanın hayatında vereceği belki de en büyük söz; hayatınızı o en sevdiğiniz insanla, iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta, bir ömür boyu beraber geçireceğinize dair verdiğiniz sözdür.

İşte bir ömür beraber olmayı kabul etmeden önce vermeniz gereken; ilişkinizi, evliliğinizi ve mutluluğunuzu daim kılacak 50 önemli söz:

1. İlişkimizi rutinleştirmeyeceğime.

SÖZ VERİYORUM!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
07.11.2020

Bi büyük olay olur. Depresyona girersin. 50 madde yalan. İnanmayın bunlara yaa. HER ZAMAN bu maddeleri yapamazsın. Önemli olan karşındakini anlamayı istemek ve buna çabalamaktır. Birbirini anladıktan sonra iyi bir iletişim bağı kurduktan sonra zaman zaman rutinleşmekte güzeldir..

07.11.2020

Burada 1 tane madde var.

07.11.2020

Karşındakine saygını hiçbir zaman azaltmıcan. Yalan söylemicen. Gerisi ıvır zıvır.

TÜM YORUMLARI OKU (5)