İyi Gelmediği Bir Şey Var mı? Hem Lezzetli Hem Şifalı Kemik Suyunu Pratik Şekilde Yapmanın Yolları

Yemeklere şifa niyetine katılan önemli ürünlerden biri de kemik suyu. Zaman zaman hazır alınan, bazen evde yapılan kemik suları, yemeklere lezzet katıyor. Lezzet katarken vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini, vitamin ve mineral gereksinimini karşılıyor. Kış aylarında sık sık aranan kemik suyunun yapım aşamalarını sizin için sıraladık. İşte detaylar...

1. Etlerinizi bekletmeyi unutmayın

Yapmanız gereken ilk şey, etlerinizi önceden ılık bir suyun içerisine alarak bekletmek olmalı. Suyun içerisinde beklettiğiniz etlerinizin, eğer kanlı ise, kanı çıkacak. Böylece kanlı etler ile ilikli kemik suyu yapmak zorunda kalmayacaksınız.

2. Tencerenizi hazırlayın

Kemikleri suyun içerisinde beklettikten sonra suyu boşaltın. Kemiklerin sığabileceği büyük bir tencere ayarlayın.

3. Tencereyi doldurma vakti

İçerisine kemikleri koyduğunuz tencerenizi suyla doldurmalısınız. Suyun bir parmak kadar kemiklerin üzerine çıkması yeterli olur. Suyu soğuk koymalısınız. Ardından üzerine bir tatlı kaşığı kadar elma sirkesi eklemeyi unutmayın.

4. Bekleme sırası sizde

Tencereye aldığınız kemikler için yapmanız gereken tek şey artık beklemek. Ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Kemikler için bu süre değişebiliyor. Ortalama 6-7 saat kadar kaynamaya bırakmanız gerekebilir. Hatta kırmızı etten kemik suyu yapmak istiyorsanız bu süre 13-14 saati dahi buluyor. Ara ara kapağını açarak oluşan beyaz köpükleri alabilirsiniz.

5. İşin püf noktası

Kemik suyunun püf noktası aslında kaynatma şeklinizle ilgili. Kaynamaya bıraktığınız kemikleri yüksek ısıda değil, düşük bir ısıda kaynatmalısınız. Kaynamaya yakın tencerenin altını kısarak kendi haline bırakın. Tencereden hava kabarcıkları çıkması kemikler için yeterli. Bir makarna suyu gibi kaynamasını beklememeniz işin en önemli noktası sayılabilir.

6. Beklemeye devam etmekten başka çare yok

Kaynayan kemikleri bir kenara alarak soğumasını beklemek yapacağınız tek şey.

7. Ayırmanız gereken bir şeyler var

Soğuyan kemik suyunun üzerinde beyaz bir yağ tabakası oluşur. Bu yağ tabakasından kurtulmalısınız.

8. Jel kıvamındaki kemik suyunuz hazır

Yağ tabakasının altında kalan jel kıvamındaki kısım sizin kemik suyunuz olacak. Kemik suyunu dondurucu kaplarına alarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Buzdolabının dondurucu kısmında saklamanız önemli. Bu şekilde 3-4 ay boyunca kullanabileceğiniz kemik suyuna sahip olabilirsiniz.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!