Geocaching Hakkında Bilmeniz ve Uymanız Gereken 7 Kural

Geocaching (okunuşu: ciokeşing) kuralları aslında oldukça basit. Geocacher oyuncusu bir kutu saklıyor ve diğerleri o saklanan kutuyu koordinatlar yardımı ile bulmaya çalışıyor. Dünyada resmi olarak saklanmış 2 milyonun üzerinde kutu var. Türkiye'de resmi saklı kutu sayısı 1500 civarında. Güzel saklanmış bir kutuyu bulmak ve macerayı arkadaşlarla paylaşmak bu oyunun tek amacı. Oyunu oynamak için gerekli tek bir cihaz var o da GPS ya da GPS özelliği olan bir cep telefonu!

2. Yanınızda Kalem Getirin !

Geocaching'in bir kaç küçük kuralı var. Bunlardan en önemlisi kutu bulduğunuzda içindeki kayıt defterini imzalamak! Bu nedenle lütfen geocaching oyunu oynayacaksanız yanınızda kalem taşıyın ve isminizi tarihi ve küçük bir notu kayıt defterine yazın.

3. Çöpleri toplayın !

Geocaching'in oyun tahtasına - tüm dünyaya - iyi davranın. Eğer gittiğiniz bir bölgede kutu ararken çöp bulursanız toplamaya çalışın. Böylece geocaching bölgesinin en azından temiz ve güzel bir şekilde kalmasını sağlayabilirsiniz...

4. Geocache sayfasına detaylı güzel 'Buldum' veya 'Bulamadım' Log kayıdı yapın !

Eğer bir kutu bulursanız kayıt defterine bulduğunuzu yazın. Ayrıca bulduğunuzu (kutuyu bulamamış da olabilirsiniz) hikayenizi lütfen (geocaching.com) diğer oyuncularla detaylı bir şekilde paylaşın. Bildiğiniz gibi ne kadar detay yazarsanız sizden sonraki yarışmacılar için o kadar keyifli ve eğlenceli bir bilgi bırakmış olursunuz..

5. Bulduğunuz geocache kutusunu tekrardan saklanan noktaya koyun !

Empati kurup bulduğunuz kutunun sahibi gibi düşünmelisiniz. Ben olsam bu kutuyu daha iyi nereye saklardım diye düşünüp arayınız, kutuyu bulduktan sonra kayıt yapıp bulduğunuz yere tekrardan bırakınız. Lütfen kutuların yerini değiştirmeyiniz. Konumları ile ilgili yorumlarınızı kutu sahiplerine yazı ile belirtin ama kendi kararınızla lütfen kutuların yerlerini değiştirmeyin. Çünkü bulduğunuz kutular sizden sonra başka oyuncular tarafından da bulunmalıdır.

6. Trackables (takip edilebilen madalyonları) hemen başka bir kutuya koyun !

Takip edilebilen bir madalyon bulursanız lütfen bulduğunuzu hemen kayıt edin ve madalyonun sizde olduğunu sahibine haber verin. Daha sonra da en kısa sürede başka bir kutuya bırakın...

7. Geocaching hakkında daha fazla bilgi edinin !

Bu oyun dünya genelinde 2000 senesinden beri oynanmaktadır. Oyunun resmi sitesi Geocaching.com'dur. Oyunun daha fazla kişiye ulaşması için sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.12.2014

İlgi çekici bence.

13.12.2014

İstanbul'da iseniz Geocaching Toplantılarına katılabilirsiniz.

27.08.2015

https://www.facebook.com/groups/geocachingturkiye

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ