İTÜ Olimpik Havuzuna Getirilen 'Haremlik-Selamlık' Uygulaması Sosyal Medyanın Gündeminde...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) rektörlüğü, İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu'nun kullanımını kadınlar ve erkekler olarak ayırdı. 2017-2018 güz döneminde sunulan dilekçeler sonucunda bu alınan bu karar 'haremlik-selamlık' tartışmasını gündeme getirdi. 

Havuz seanslarında kadınlar ve erkeklere özel seanslar olması için 2017-2018 güz dönemi başında dilekçe toplandı👇

Rektörlük sunulan dilekçeler sonucunda havuzun seansları değiştirildi.

İTÜ’ye ilişkin haberlere yer veren Ari24’ün haberine göre önceden tüm seansları karma olan İTÜ havuzunda, sadece kadınların havuzu kullanabileceği seanslar Perşembe günü 13:30-15:30 arası ile Pazar günü 18:00-20:45 arası olurken; sadece erkeklerin havuzu kullanabileceği seanslar ise Perşembe günü 10:30-12:30 arası ile Cumartesi günü 18:00-20:45 arası şeklinde belirlendi. Diğer seanslar karma olarak devam edecekken, Perşembe günü belirlenen erkek ve kadınlara özel seanslar arasında erkek ve kadınların birbirlerini görmemeleri için havuzun bir saat kullanıma kapatılması kararı alındı.

Havuzun yeni kullanım seansları İTÜ'de tartışmalara neden oldu.

Cinsiyetlere özel seansların getirilmesi İTÜ öğrencileri arasında tartışmaya neden oldu. Bu seansların üniversitenin laikliğine ve bilimselliğine zarar verdiğini düşünen öğrenciler bulunurken, diğer taraftan uygulamayı zararsız gören öğrenciler de bulunuyor.

İTÜ rektörlüğünün aldığı kararın sosyal medya yansımalarını sizin için derledik...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

İpler Yine Gerildi: Farah Zeynep Abdullah, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adayan Nur Sürer'e Tepki Gösterdi
Arda Güler'in Buz Pistindeki Performansı Yine İspanyolları Büyüledi
Hazal Kaya, “Neden Orada Oturmuyorum?” Diye Hesap Soran Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Fena Laf Soktu
YORUMLAR
13.01.2018

Abi gerçekten gerizekalısınız... Ben bazen karma havuzu tercih edip bazen etmeyebilirim, her 3 seans türünün de olması, opsiyonların çoğaltılması nerenize batıyor? Kimse haremlik selamlık bir uygulamaya girmemiş. "Kafanıza göre takılın" mesajı daha fazla burda. Koyacağınız başlığa da her boka muhalif olmanıza da en iyi ihtimalle tüküreyim, sözde açık fikirli entelektüeller.

13.01.2018

bu uygulama üzerinden laiklik şeriat tartışmaları yapmak ancaak ve ancak borazanlıktır,ben laik biri olarak müslümanım ve bu kararda hiçbir yobazlık görmediğim gibi aksine özgürlük ilericilik görüyorum..toplamda bir hafta içinde 4 saat kadın 4 saat erkeklere ayrılmış bir süreden bahsediyoruz ,eğer bütün zamanlarda bu uygulansaydı o zaman bir gericilikten bahsedebilirdik lakin gayet yerinde tebrik edilesi bir karar olmuş..düşmanlık beslemeden önce düşman edinmek lazım.düşmana düşman demek için sebebp yaratmak lazım!!

Pasif Kullanıcı
13.01.2018

Bu kadar aptal ve kahpe muhalefet bașka yerde yoktur herhalde, lafa gelince özgürlük derler ama dönüp geçmișine bakmazlar

TÜM YORUMLARI OKU (73)