İtalyan Ortak Konkordato Başvurusu Yapmıştı: Osmangazi Köprüsü'nün Hisseleri Satılıyor

Geçiş ücreti gündemi sık sık meşgul eden Osmangazi Köprüsü bu defa satış haberiyle gündemde. İtalyan ortak Astaldi’nin yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle köprünün tamamen ya da kısmen satışı için çalışmaların başladığı aktarılıyor.

Yüzde 27 hissesi bulunan Nurol Holding CFO’su Kerim Kemahlı, satış ya da kısmi devir için hangi kuruluşlarla çalışacaklarına dair seçiminin 2-3 ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Bloomberg'e konuşan konsorsiyumdaki ana hissedarlardan Nurol Holding'in Mali İşler Müdürü Kerim Kemahlı, amaçlarının, köprüye ilişkin hangi seçeneklere sahip olduklarını bulmak ve bunların çıkarlarına olup olmadığını tespit etmek olduğunu belirtti. Kemahlı, bu doğrultuda uluslararası danışmanlarla çalışacaklarını ve satış ya da kısmi devir için hangi kuruluşlarla çalışacaklarına dair seçiminin 2-3 ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

Şirket nakit sıkıntısı yaşıyor

Projenin yüzde 18'ine sahip olan İtalyan Astaldi şirketinin nakit sıkıntı yaşadığını bu sebeple uluslararası banka ve finans kuruluşlarıyla temasa geçildiğini ifade eden Kemahlı, kısa sürede bir geri dönüş beklediklerini belirtti.

Osmangazi Köprüsü'nde Makyol ve Özaltın İnşaat ile Nurol Holding'in yüzde 27'şer ortaklığı bulunuyor.

Döviz bazlı çekilen krediler ekonomik olarak zorladı

Yeniçağ'ın aktardığı habere göre, Astaldi şirketiyle birlikte diğer firmaların da ekonomik olarak zorlandıkları ancak hisse satışı talep etmedikleri ifade ediliyor. Söz konusu ekonomik zorluğun sebebi ise bankalardan çekilen döviz bazlı krediler.

Konkordato başvurusunda bulunmuştu

Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahibi olduğu yüzde 33 hissenin satışını geciktiren Türkiye'deki finansal gelişmelerden dolayı şirketin geçici bir maddi darboğaz yaşadığını belirterek Roma'da konkordato başvurusunda bulunmuştu.

Otoyol A.Ş.: "Yap-İşlet-Devlet projelerinde hisselerin belirli bir bölümünün yatırımcı kuruluşlara satılarak ortaklık yapısını güçlendirmesi çok uygulanan bir sistemdir."

Osmangazi Köprüsü'nün satış haberi sosyal medyada da farklı yorumları beraberinde getirdi...

Ayrıca bakınız 👇

Yeni Yıl Bildiğiniz Gibi: Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretine Yüzde 44 Zam
Geçen de Ödüyor, Geçmeyen de! Osmangazi Köprüsü'nün Hazine'ye Yıllık Maliyeti '1.3 Milyar Lira'

Popüler İçerikler

Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
YORUMLAR
29.01.2019

Bu hiç bir işe yaramayan asalak güruh, ülke komple satıldığında mı anlayacak neyin ne olduğunu? Ayrıca köprü, üzerinde göbek atılanlarla birlikte satılırsa iyi olur. Betonu görüp görüp kuduruyorlardı.

29.01.2019

karikaturleri yaşıyoruz valla. yarın öbür gün "sahibinden temiz, dişleri tam, 18 saat süreli çalısabilen 6 saatte tam sarj dolan" diye bizi de satacaklar.

29.01.2019

demek ki neymiş köprü yaptık diye boş boş övünmeyeceksin ! köprüyü sen değil başka şirketler yapıyormuş !

30.01.2019

aslında biliyorlar. bu ülkede çok fazla sosyal yardım alan insan var bence o sosyal yardım kesilmesin diye yanlışa devam ediyorlar.tamamen bana dokunmayan yılan bin yaşasın olayı.

TÜM YORUMLARI OKU (11)